Profesion

Profesion dengan gaji tertinggi

Profesion dengan gaji tertinggi
Kandungan
 1. Pilihan yang menguntungkan di Rusia
 2. Di mana untuk bekerja di Amerika Syarikat?
 3. Bagaimana untuk mendapatkan gaji yang baik di Belarus?
 4. Profesion bergaji tinggi di dunia

Memilih profesion yang sesuai untuk diri mereka sendiri, kebanyakan orang mahu ia mendapat permintaan dan dibayar dengan baik. Senarai profesion semasa yang patut diberi perhatian boleh membantu seseorang membuat pilihan terakhir.

Pilihan yang menguntungkan di Rusia

Di Rusia, gaji tertinggi adalah untuk pengurus pelbagai peringkat. Senarai profesion yang bergaji tinggi akan membantu anda membuat pilihan.

 • pakar IT. Profesion ini popular bukan sahaja di Rusia, tetapi juga di negara lain. Pakar IT menerima purata 60 ribu rubel. Pakar IT yang baik diperlukan di St. Petersburg dan Moscow, serta di Novosibirsk, Chelyabinsk, Krasnodar dan bandar-bandar lain.
 • Akauntan... Untuk menerima banyak wang untuk aktiviti mereka, seorang akauntan memerlukan banyak pengalaman kerja dan pengetahuan perundangan. Saiz gaji pakar bergantung kepada beban kerjanya dan keupayaan kewangan syarikat.
 • Peguam... Profesion ini sesuai untuk orang yang stabil dari segi moral dengan pandangan yang luas. Pakar peringkat tinggi mesti boleh membuat keputusan dengan cepat dan tidak takut dengan situasi yang tertekan. Peguam yang baik mendapat wang yang besar di mana-mana bandar: Perm dan Kazan, Omsk dan Krasnoyarsk.
 • Pemasar... Pakar ini dikehendaki dapat menganalisis pasaran dan menyampaikan maklumat yang diperlukan kepada khalayak sasaran. Gaji purata pemasar ialah 50 ribu rubel.
 • Nakhoda kapal. Profesion ini popular di banyak bandar tepi laut. Kapten kapal bertanggungjawab untuk keselamatannya, serta untuk penumpang atau kargo yang diangkut. Gaji purata orang sedemikian ialah 180 ribu rubel sebulan.Tetapi untuk menjadi kapten, anda perlu menghabiskan beberapa tahun belajar di akademi tentera laut, dan kemudian bekerja sebagai pelayar atau rakan kapten.

Profesion moden seperti pengurus, juruaudit dan logistik juga dianggap menguntungkan di Rusia.

Di mana untuk bekerja di Amerika Syarikat?

Di Amerika, semua profesion yang mempunyai gaji tinggi adalah berkaitan secara langsung dengan perubatan. Kerja doktor di Amerika Syarikat sangat dihormati.

 • Pakar bius... Pada permulaan peringkat adalah profesion pakar bius. Pendapatan tahunan pakar yang baik ialah 250 ribu dolar. Tetapi untuk menerima gaji yang layak untuk usaha mereka, doktor belajar dari 11 hingga 17 tahun. Pakar anestesi bekerja dengan pesakit sebelum, semasa dan selepas pembedahan. Dia mengira dos bius yang selamat untuknya, memantau perkembangan pembedahan, mengeluarkan pesakit daripada bius, dan juga membantunya pulih selepas itu.
 • pakar bedah... Profesion ini berada di tempat kedua dalam senarai. Profesional yang baik mendapat kira-kira sama seperti pakar bius. Mereka juga belajar untuk masa yang lama. Di samping itu, perlu diingat bahawa banyak tanggungjawab diletakkan ke atas orang yang bekerja sebagai pakar bedah. Oleh itu, tidak semua orang boleh mencapai ketinggian dalam profesion ini.
 • Doktor gigi... Memandangkan pergigian adalah salah satu cabang perubatan yang paling pesat berkembang, doktor yang baik mesti bersedia untuk terus belajar dan meningkatkan kemahiran mereka. Walau bagaimanapun, mereka dibayar dengan sangat baik untuk pendekatan yang bertanggungjawab terhadap perniagaan. Doktor gigi profesional di Amerika membuat kira-kira $ 220,000 setahun.

Juga dalam permintaan di Amerika pakar ortodontik, ahli terapi, pakar pediatrik dan pakar obstetrik-pakar sakit puan.

Bagaimana untuk mendapatkan gaji yang baik di Belarus?

Sfera ekonomi yang paling bergaji tinggi di Belarus ialah industri IT. Di bawah adalah profesion gaji tinggi teratas.

 • pakar IT... Sfera IT di Belarus berkembang dengan sangat cepat. Pembangun tempatan bekerjasama dengan syarikat terbesar di dunia untuk mencipta aplikasi mudah alih dan permainan yang unik. Oleh itu, tidak sukar bagi pakar yang baik untuk mencari pekerjaan dalam bidang ini. Gaji purata pemaju dan pengaturcara Belarusia ialah 3-4 ribu dolar.
 • Pembiaya... Pada tahun-tahun pertama kerja, pakar yang baik menerima $ 700-800. Kemudian, mereka boleh naik ke jawatan pengurusan dan memperoleh dua kali ganda jumlah itu.
 • Doktor gigi... Permintaan untuk profesion ini sentiasa relevan. Doktor gigi di Belarus boleh bekerja di klinik awam dan swasta. Gaji tertinggi adalah untuk doktor gigi dari Minsk dan bandar besar lain. Gaji pakar secara langsung bergantung kepada kelayakannya.
 • Pereka bentuk... Ini adalah profesion yang hebat untuk orang yang kreatif. Kadar pakar bergantung pada kekhususan kerja. Secara purata, pereka menerima $ 1,200 sebulan.

Pada masa yang sama, perlu difahami bahawa agak sukar untuk mendapatkan pekerjaan dengan gaji tinggi di Republik Belarus. Untuk melakukan ini, anda perlu mempunyai pendidikan yang baik dan berdaya saing.

Profesion bergaji tinggi di dunia

Senarai kepakaran berprestij yang perlu diberi perhatian oleh graduan adalah agak besar. Oleh itu, setiap orang boleh memilih sesuatu yang sesuai untuk diri mereka sendiri.

Ketua syarikat - Ketua Pegawai Eksekutif

Jawatan ketua syarikat menarik ramai. Seseorang yang ingin memperoleh pendapatan yang banyak mestilah sangat bertanggungjawab dan bersedia untuk menumpukan banyak masa untuk kerjanya. Gaji pengurus bergantung kepada profesionalisme mereka dan tahap beban kerja. Kini lebih mudah bagi lelaki untuk berjaya dalam profesion ini.

Pengurus projek teknikal

Memandangkan pelbagai teknologi baharu sentiasa muncul di dunia, orang yang menyelaraskan pelbagai projek sangat diperlukan. Untuk menjadi pakar sebenar dalam bidang ini, seseorang itu mesti mendapat pendidikan yang lebih tinggi. Ia mengambil masa 7 tahun. Tetapi usaha itu berbaloi.

Penganalisis dan peniaga

Penganalisis juga berada dalam senarai profesion bergaji tinggi. Untuk mendapatkan wang yang besar untuk kerja mereka, pakar perlu cepat menyesuaikan diri dengan situasi yang sukar dan menganalisis data yang diterima dengan mahir. Profesional boleh membuat wang yang baik di Rusia dan di Korea Selatan dan Turki. Untuk mendapatkan pekerjaan di syarikat yang baik dan mendapatkan wang yang besar untuk kerja mereka, seseorang itu perlu mempunyai pendidikan tinggi dan banyak pengalaman dalam membuat ramalan.

Peniaga adalah pakar yang berdagang pelbagai aset... Untuk memulakan profesion ini, seseorang memerlukan pendidikan ekonomi yang lebih tinggi, serta dokumen yang mengesahkan kelayakannya sebagai pakar dalam pasaran kewangan.

Pemasar

Intipati tugas pemasar ialah dalam promosi aktif pelbagai produk. Pakar masa depan selepas gred 11 harus menerima pendidikan khusus. Pendapatan pemasar adalah 120-140 ribu dolar setahun. Kebanyakan pemasar membuat wang di Australia, Amerika dan Kanada.

pemaju

Pengaturcara profesional mendapat banyak di Eropah dan Asia. Untuk berjaya dalam profesionnya, seseorang mesti sentiasa belajar. Gaji purata pakar yang baik ialah 160 ribu dolar setahun. Tetapi ada juga profesional bergaji lebih baik.

Juruterbang Penerbangan Awam

Profesion ini berbahaya dan sukar.... Itulah sebabnya juruterbang mendapat wang yang baik untuk aktiviti mereka. Kedudukan ini sesuai untuk lelaki yang kuat dan yakin yang boleh membuat keputusan dengan cepat. Gaji purata pakar yang baik dengan pengalaman kerja ialah 135 ribu dolar setahun.

Perekrut

Tugas seorang perekrut profesional adalah untuk memilih kakitangan buruh untuk syarikat yang berbeza. Mereka menganalisis soal selidik, menjalankan temu bual dan cuba mencari orang yang paling sesuai untuk tempat yang dipilih. Perekrut boleh bekerja di agensi dan menjalankan amalan swasta. Untuk menjadi pakar yang berjaya dalam bidang ini, seseorang mesti menjadi pengurus yang baik dan mempunyai intuisi yang maju.

Kelebihan besar profesion ini ialah kemungkinan pertumbuhan kerjaya yang pesat.

Peguam

Untuk mendapatkan wang yang besar untuk kerja mereka, seorang peguam mesti mendapat pendidikan kolej yang baik dan bersedia untuk terus belajar sepanjang hayatnya. Tahap pendapatan profesional sedemikian bergantung pada syarikat mana dia bekerja.

Pengurus jualan

Profesion ini menarik dan sangat bertanggungjawab. Tugas utama pakar adalah untuk berunding dan menjual perkhidmatan atau barangan syarikat. Kebanyakan masa bekerja, pekerja dalam jawatan ini terlibat dalam rundingan. Pengurus profesional membuat banyak wang.

Pakar logistik

Mana-mana syarikat besar memerlukan logistik yang baik dan berpengalaman. Para profesional ini mengatur penghantaran pelbagai produk tepat pada masanya dari satu tempat ke tempat lain dan pergudangan mereka. Profesional yang baik mesti dapat membuat keputusan yang tepat dalam masa yang sesingkat mungkin.

Di samping itu, adalah sangat penting bagi wakil profesion ini untuk dapat mencari bahasa yang sama dengan orang. Latihan logistik berlangsung selama 6 tahun.

Akauntan

Profesion ini telah mendapat permintaan selama beberapa dekad berturut-turut. Akauntan yang baik diperlukan oleh agensi insurans, pihak berkuasa cukai, bank dan perniagaan lain. Seseorang yang mempunyai pendidikan khusus yang baik boleh menerima imbuhan yang layak untuk kerjanya di Kazakhstan atau China, dan di Republik Czech atau Ukraine.

Aktuari

Ahli profesion ini membangunkan kadar insurans dan menilai pelaburan. Selain itu, mereka sedang mengkaji permohonan insurans. Aktuari mestilah analitikal dan fasih berbahasa Inggeris. Wakil-wakil profesion penting ini menerima kira-kira 70 ribu dolar setahun.

Juruaudit

Ahli-ahli profesion ini bertanggungjawab untuk menyemak rekod kewangan syarikat dan individu. Mereka juga melakukan kaunseling. Untuk sentiasa meningkatkan pendapatan mereka, seseorang itu perlu mempunyai reputasi yang baik dan banyak pengalaman. Kelemahan profesion ini termasuk waktu kerja yang tidak teratur, perjalanan perniagaan yang kerap, pekerjaan yang sukar dan keperluan untuk sentiasa bekerja dengan banyak maklumat.

Pakar dalam kejuruteraan genetik

Profesion masa depan ini sangat popular dan dalam permintaan. Ahli genetik terlibat dalam kajian terperinci tentang struktur DNA, pelbagai formula kimia dan situasi evolusi. Mereka boleh mengubah suai struktur organisma hidup pada peringkat genetik, menjadikan mereka lebih tahan terhadap pelbagai virus.

Untuk menjadi seorang jurutera genetik, seseorang itu mestilah mahir dalam bidang kimia, fizik dan biologi. Di samping itu, seorang saintis perlu fasih berbahasa Inggeris agar dapat berkomunikasi dengan rakan sekerja asing dan membaca literatur yang diperlukan dalam asal. Profesional yang baik boleh mendapatkan pekerjaan di institut penyelidikan atau makmal. Purata pendapatan pekerja sedemikian ialah $ 90,000 setahun.

Jurutera petroleum

Profesion ini juga sangat menjanjikan. Tugas pakar termasuk mencari minyak dan gas, serta mengawal proses pemprosesannya. Jurutera boleh bekerja secara langsung di lapangan dan di pejabat yang selesa. Gaji tahunan seorang ahli minyak yang baik di bandar-bandar besar ialah $90,000. Pakar berharga jarang mendapat lebih banyak lagi.

Pakar Cryptocurrency dan ICO

Wakil-wakil profesion ini membantu perusahaan untuk menarik pelaburan, serta terlibat dalam perundingan. Mereka boleh memilih pendaftaran yang paling sesuai untuk ICO, serta menyediakan semua maklumat yang diperlukan berkaitan dengan peraturan mata wang kripto oleh perundangan mana-mana negara.

Lain-lain

Profesion penjagaan kesihatan juga dibayar tinggi. Untuk memperoleh pendapatan yang banyak dalam bidang ini, seseorang itu perlu menghabiskan banyak masa untuk belajar. Tetapi hasilnya berbaloi. Senarai profesion yang membayar sangat baik termasuk yang dibentangkan di bawah.

 • Pakar bedah... Di kebanyakan negara, pakar bedah dibayar dengan sangat baik. Latihan doktor berlangsung selama 10 tahun. Di samping itu, untuk "kekal dalam keadaan baik", mereka terus menguasai teknologi baharu sepanjang hayat mereka. Gaji pakar bedah yang baik di negara maju ialah 240 ribu dolar setahun.
 • Psikoterapi... Orang yang pakar dalam mengenal pasti dan merawat gangguan psikiatri juga sangat dihargai dalam masyarakat maju. Selalunya pakar, selepas bertahun-tahun bekerja di klinik negeri, memutuskan untuk membuka pejabat swasta. Ini membantu mereka meningkatkan tahap pendapatan mereka.
 • Pakar Sakit Puan... Ini adalah satu lagi profesion yang diminati. Kedua-dua lelaki dan wanita boleh menjadi pakar sakit puan. Tugas doktor termasuk menguruskan penerimaan pesakit, bekerja dengan daun sakit dan merawat pelbagai penyakit. Pakar sakit puan, seperti doktor lain, mesti dilatih sepanjang hayat mereka.

Profesion bebas juga popular pada masa kini.

 • pakar SMM. Memandangkan kebanyakan orang kini menggunakan rangkaian sosial dalam kerja mereka, profesion ini sangat diminati. Pakar yang baik boleh dengan mudah mencari kerja di pelbagai pertukaran bebas. Seseorang mempunyai peluang untuk menjalankan beberapa projek mudah sekaligus, menerima untuk kerjanya dari 1000 hingga 5000 dolar sebulan.
 • Trafik Arbitrazhnik. Wakil-wakil profesion ini terlibat dalam penjualan perkara yang paling berharga di Internet - lalu lintas. Mereka meningkatkan trafik ke tapak, komuniti dan jualan. Untuk mendapatkan gaji yang baik untuk kerja mereka, seseorang itu mestilah tahan tekanan dan kreatif. Di samping itu, adalah penting bagi ahli gabungan untuk dapat menyesuaikan diri dengan cepat dengan situasi pasaran.Profesional memperoleh antara $ 2,000 dan $ 10,000. Pemasar gabungan teratas boleh memperoleh lebih banyak pendapatan.
 • Jurubahasa... Walaupun terdapat sejumlah besar program khas, kerja penterjemah masih kekal dalam permintaan. Pakar dikehendaki mahir dalam beberapa bahasa. Penterjemah moden boleh bekerja dalam agensi dan secara langsung dengan pelanggan. Sesetengah profesional menggabungkan kerja biasa dengan pesanan tambahan. Kelemahan profesion ini ialah terdapat ramai orang di pasaran sekarang yang menawarkan perkhidmatan yang serupa. Oleh itu, agak sukar untuk penterjemah memperoleh pendapatan lebih daripada purata.
 • Pereka web... Untuk kerja, adalah wajar untuk mempunyai pendidikan yang sesuai. Tetapi sekarang ini bukan lagi keperluan wajib. Tahap pendapatan pereka web yang baik ialah 90 ribu rubel sebulan.
 • Editor video... Profesion ini juga agak popular. Tugas editor video termasuk memotong video, serta menambah pelbagai kesan khas dan tajuk. Asas profesion boleh dipelajari dalam 2-3 bulan. Tetapi untuk mendapatkan wang yang besar, pakar perlu sentiasa mempelajari sesuatu yang baru. Gaji purata editor video profesional adalah kira-kira 80 ribu rubel. Ia mungkin meningkat dari semasa ke semasa.
 • Ahli perniagaan dan jurulatih. Profesional yang berkongsi pengetahuan mereka untuk wang menentukan tahap pendapatan mereka sendiri. Untuk membuat banyak, seseorang mesti menyediakan pembeli dengan maklumat yang benar-benar berkualiti tinggi. Kemudian dia akan mempunyai reputasi yang baik dan lebih mudah baginya untuk menjual produk baru.

Kesimpulannya, kita boleh mengatakan bahawa wakil dari profesion yang berbeza boleh membuat wang yang baik. Oleh itu, apabila memilih kerja sepanjang hidup anda, anda perlu mengambil kira bukan sahaja gaji anda, tetapi juga ciri-ciri watak anda. Lagipun, melakukan apa yang membawa keseronokan, lebih mudah bagi seseorang untuk menaiki tangga kerjaya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah