baju raya

Baju hijau

Baju hijau
Kandungan
  1. model
  2. Shades
  3. Mereka sesuai untuk siapa?
  4. Apa yang perlu dipakai dan digabungkan?

Hijau adalah salah satu unsur paling terang, segar dan paling bertenaga dalam skema warna. Itulah sebabnya ia sering dijumpai dalam koleksi pakaian wanita dan lelaki. Salah satu item hijau yang paling popular dalam almari pakaian wanita ialah baju. Mereka sesuai untuk mencipta gaya pakaian perniagaan, romantis, klasik, etnik dan lain-lain.

model

Kemeja klasik dengan potongan lurus atau dipasang dengan lengan panjang atau pendek, kolar turn-down dan jalur butang adalah relevan pada bila-bila masa dan dalam apa jua keadaan. Ia sesuai dengan pakaian dengan gaya yang berbeza. Baju klasik ialah elemen asas untuk mencipta pelbagai rupa, daripada perniagaan yang ketat, berakhir dengan yang percuma dan tidak formal.

Baju yang dibuat dalam gaya romantis, sebagai peraturan, mempunyai potongan yang lebih asli dan menarik. Lengan baju seperti itu lebih gebu, ia juga dihiasi dengan manset yang cantik dengan butang atau manset. Kolar mempunyai bentuk yang kompleks dan dihiasi dengan flounces atau ruffles. Baju itu sendiri boleh lurus atau mempunyai potongan kompleks, dilengkapi dengan lipatan, hiasan, langsir yang menarik, dll.

Kemeja gaya rakyat sering dipotong sama dengan pakaian wakil negara lain. Mempunyai potongan paling ringkas, hiasan laconic.

Baju sukan sesuai bukan sahaja untuk hobi yang aktif, tetapi juga untuk gaya hidup harian. Baju ini sesuai digabungkan dengan seluar jeans dan membentuk set yang cerah dan bergaya untuk setiap hari.

Shades

Skema warna hijau mempunyai banyak warna, dari hijau muda hingga zamrud dalam. Warna kuning-hijau mencipta rasa warna hangat, dan warna hijau-biru - sejuk.

Baju hijau muda (limau, pistachio, hijau muda) sesuai untuk mencipta rupa yang sangat halus dan romantis.

Baju yang dibuat dalam rona hijau gelap yang lebih dalam dan lebih tepu (jarum pain, zamrud, zaitun) sesuai untuk penampilan klasik dan malam

Baju dalam warna terang (ombak laut, hijau biru) adalah asas untuk mencipta penampilan yang paling berani dan mewah.

Mereka sesuai untuk siapa?

Hijau sesuai untuk wanita pelbagai jenis warna. Bagi pemilik jenis kulit musim panas dan musim sejuk, baju warna hijau sejuk sesuai: warna pudina, kubis, dll. Daripada ton yang lebih kaya dan lebih dalam, kami mengesyorkan baju dalam warna berumput, hijau zamrud, kaca botol, dsb.

Pemilik jenis warna musim luruh-musim bunga boleh dinasihatkan memakai baju dalam warna hangat, contohnya, khaki, zaitun, pistachio, hijau Mei, dll. Warna halus hijau muda dan limau kelihatan hebat pada gadis jenis musim bunga. Seorang gadis musim luruh kelihatan hebat dalam baju warna hijau lumut, paya, coklat-hijau.

Apa yang perlu dipakai dan digabungkan?

Baju hijau serba boleh. Perkara utama ialah memilih warna yang betul yang sesuai dengan jenis warna anda, supaya perkara yang dipilih digabungkan secara harmoni dengan elemen pakaian yang lain.

Ensembel dengan baju pakaian hijau gelap ini tidak terlalu sukar untuk ditarik keluar dan terbuka kepada lebih banyak eksperimen pakaian. Ia sesuai dengan seluar lurus dan skirt pensel. Pam klasik atau tumit stiletto akan melengkapkan rupa elegan. Sebagai perhiasan, kami boleh mengesyorkan emas, yang sesuai untuk baju dengan warna hijau yang berbeza.

Kemeja polo hijau kelihatan hebat dengan sebarang potongan seluar jeans. Anda boleh memilih mana-mana kasut sukan untuk set sedemikian, sebagai contoh, kasut atau jurulatih.

Kemeja dengan warna zamrud, patina, kaca botol yang dalam dan mulia, dibuat dalam gaya romantis dalam kombinasi dengan skirt tahun yang panjang, akan menjadi pilihan malam yang bagus untuk makan malam perayaan atau pergi ke teater.

Bagi kombinasi warna, baju hijau paling sesuai dengan warna biru tua, emas, kuning air, pasir. Warna hijau yang kaya juga kelihatan hebat dengan latar belakang warna pastel yang halus.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah