Gaya dan model pakaian

Apa yang perlu dipakai dengan gaun panjang?

Apa yang perlu dipakai dengan gaun panjang?
Kandungan
 1. Kasut apa yang hendak dipakai
 2. Apa pakaian luar untuk dipakai
 3. Pilihan aksesori
 4. Apa yang perlu dipakai pada musim sejuk
 5. Apa yang perlu dipakai pada musim luruh
 6. Apa yang perlu dipakai pada musim panas
 7. Apa yang perlu dipakai pada musim bunga

Pakaian panjang sesuai dengan hampir semua orang, perkara utama ialah memilih gaya yang sesuai dengan jenis badan anda. Ia akan menjadikan anda lebih langsing dan tinggi secara visual, memanjangkan siluet anda dan membantu anda menyerlah di khalayak ramai. Jika anda telah menemui pakaian panjang anda, adalah penting untuk anda belajar cara memakainya dengan betul dan tahu apa yang perlu digabungkan. Kemudian anda pasti akan menjadi yang paling menarik!

Beg baju panjang

Kasut apa yang hendak dipakai

Mungkin anda pernah berada dalam situasi di mana kasut yang salah boleh merosakkan keseluruhan rupa yang dipilih dengan teliti. Untuk mengelakkan situasi sedemikian, anda perlu mempertimbangkan pilihan dengan teliti. Bergantung pada masa tahun, ia adalah besar!

Rumah pangsa balet adalah selesa dan selesa, ia bagus untuk berjalan-jalan musim bunga dan musim panas. Anda boleh memilih model untuk dipadankan dengan pakaian atau bermain dengan kontras.

Kasut untuk gaun panjang

Sandal popular pada musim panas. Yang paling best, jika ia adalah model dalam gaya etnik, dihiasi dengan pelbagai tali.

Apabila memilih sandal atau kasut dengan tumit, perlu diingat bahawa jika pakaian itu sangat panjang, supaya kasut tersembunyi di bawah labuh, anda mungkin cedera dengan menangkap tumit di bahagian bawah pakaian. Imej ini memerlukan ketenangan dan ketepatan.

Jika anda suka platform, pilih model sandal atau kasut yang elegan yang tidak akan membebankan imej.

Kasut platform untuk pakaian panjang

Model but buku lali yang dipilih dengan betul akan menjadikan anda kelihatan bergaya dan canggih. Gaun itu harus berakhir di buku lali untuk mempamerkan kasut dalam semua kemuliaannya.

Untuk penampilan grunge, pilih kasut basikal chunky atau rocker dengan tali, rantai dan stud. Anda boleh bermain dengan kontras dengan memakainya dengan pakaian gaya pakaian dalam bogel.

Kasut rocker untuk pakaian panjang

Apa pakaian luar untuk dipakai

Anda boleh memakai pakaian panjang pada bila-bila masa sepanjang tahun, jika anda memilih pakaian luar yang betul. Mudah untuk bereksperimen dengan model.

Jaket pendek atau blazer. Pilih jaket yang diperbuat daripada kain bertekstur padat: tweed, drape, bulu. Ia boleh dilengkapkan dengan kolar bulu atau boa untuk memastikan anda hangat. Jaket yang diperbuat daripada fabrik semula jadi yang ringan adalah pilihan musim panas yang ideal.

kot. Jika anda pendek, pilih model yang dipotong. Potongan tengah paha sesuai untuk gadis tinggi. Kot hendaklah dari potongan klasik, dengan siluet yang sekata atau dipasang.

Jaket kulit. Jika anda telah memilih rupa grunge, jaket kulit amat diperlukan.

Tetapi anda boleh memilih jaket biker dalam warna pastel - putih, biru pucat atau merah jambu, dan menggabungkannya dengan pakaian romantis comel dan but dengan tumit.

Jaket kulit coklat untuk pakaian panjang

Cardigan. Pakai kardigan panjang untuk memilih model berpotongan. Kardigan memanjang dengan tali pinggang akan kelihatan baik pada gadis kurus seiring dengan pakaian yang ketat.

Jaket bulu akan menjadi tambahan yang bagus untuk pakaian di luar musim atau ia boleh berfungsi sebagai pilihan musim sejuk untuk seorang wanita auto.

Kot bulu pendek atau jubah bulu adalah pilihan yang bagus untuk keluar.

Pilihan aksesori

Aksesori menjadikan penampilan lengkap dan bergaya:

 1. tali pinggang. Ia akan membantu untuk mencipta aksen di kawasan pinggang atau mengalihkan aksen, menekankan angka itu dengan baik.
 2. Topi. Memandangkan topi sangat popular sekarang, ia adalah tambahan yang bagus untuk pakaian anda pada bila-bila masa sepanjang tahun.
 3. Selendang tebal pada musim sejuk atau selendang ringan di luar musim.
 4. Barang kemas: perhiasan pada rantai panjang nipis, cincin nipis pada falang, rantai gaya etnik dan anting-anting besar.

Apa yang perlu dipakai pada musim sejuk

Gaun rajutan panjang akan membuatkan anda hangat dan selesa walaupun pada musim sejuk. Padankan dengan kot bulu atau kot bulu hangat. Ia boleh menjadi model yang dipotong atau ke lantai, seperti pakaian itu sendiri. Jaket bulu yang dipasang dengan dan tanpa tali pinggang atau jaket kulit hangat adalah sempurna.

Bagi kasut, pada musim sejuk adalah bernilai memilih but rendah atau but buku lali pada platform yang besar. Mereka akan membuatkan anda hangat, sementara masih membolehkan anda kelihatan bergaya dan menarik.

Kot kulit domba untuk pakaian musim sejuk yang panjang

Apa yang perlu dipakai pada musim luruh

Di luar musim, pakai pakaian panjang dengan jaket kulit dan but buku lali kegemaran anda. Ini adalah rupa yang bergaya dan lengkap yang tidak memerlukan sebarang tambahan. Jika cuaca panas di luar, anda boleh menggantikan jaket dengan blazer atau jaket denim.

Sweater panjang yang tebal di atas pakaian adalah penyelesaian bergaya yang tepat. Gadis-gadis dengan angka yang baik boleh memakai baju sejuk tanaman di atas, yang kelihatan tidak kurang bergaya.

Sweater untuk pakaian musim luruh yang panjang

Apa yang perlu dipakai pada musim panas

Pada musim panas, pakai dengan sandal atau sandal rata. Untuk keluar, anda boleh mengambil sandal dengan kasut tumit tinggi.

Gaya pakaian yang lebih laconic, lebih banyak aksesori yang anda mampu: tali pinggang, perhiasan fesyen, cermin mata hitam. Pada siang hari, pilih beg pukal yang diperbuat daripada kulit lembut atau tekstil, dan pada waktu petang, berikan keutamaan kepada beg klac atau tali pinggang, yang sangat relevan sekarang!

Apa yang perlu dipakai pada musim bunga

Pada musim bunga, anda mahukan kebebasan dan ringan, jadi pakaian panjang boleh ditambah dengan selamat dengan kot parit yang dipotong ringan dan but buku lali dengan tumit. Ini adalah rupa klasik yang tidak akan ketinggalan zaman.

Jaket dan kasut untuk pakaian musim bunga yang panjang

Untuk sedikit pemberontakan, pakai jaket tentera dan kasut rocker. Untuk mengekalkan penampilan yang menarik, kenakan mereka dengan gaun lapang dengan cetakan bunga.

Ingat bahawa banyak bergantung pada potongan dan gaya pakaian. Tetapi tidak semestinya perlu mematuhi rangka kerja tertentu, sedikit eklektik tidak pernah menyakitkan apabila mencipta imej asli yang bergaya. Eksperimen, campurkan, cipta dan sentiasa berada di atas!

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah