Gaya dan model pakaian

Apa yang perlu dipakai dengan gaun midi?

Apa yang perlu dipakai dengan gaun midi?
Kandungan
 1. Langsung
 2. Berkobar-kobar
 3. Jersi lengan panjang
 4. Kesesuaian bentuk
 5. renda
 6. Bersaiz besar
 7. Pakaian luar
 8. Kasut apa yang hendak dipakai?

Gaun midi berada di kemuncaknya sekarang kerana ia sesuai untuk sebarang bentuk, sebarang umur dan sebarang majlis. Gaun midi berakhir dalam julat antara buku lali dan lutut. Ini adalah panjang yang sesuai untuk kod pakaian pejabat, pesta, tarikh romantis.

Gaun panjang midi

Ringkasnya, lebih banyak pakaian labuh midi dalam almari pakaian anda, lebih baik. Dan untuk sentiasa berasa selesa dan selesa di dalamnya, anda perlu belajar cara memakainya dengan betul.

Gaun midi dengan apa yang perlu dipakai - kasut

Langsung

Jika anda sedang mencari "pakaian hitam kecil" anda, pilih labuh midi.

Pilih model laconic yang anda boleh mencuba, menggabungkan dengan tali pinggang, beg dan stoles, serta kasut (bot, but kasar, kasut sukan, sandal dan but).

Berkobar-kobar

Gaun A-line dengan sempurna menekankan keindahan kaki, dan kasut bertumit meningkatkan lagi.

Jersi lengan panjang

Jersi lengan panjang atau pakaian bulu kelihatan bagus dengan kedua-dua kasut sukan dan klasik. Untuk mencipta rupa kasual, pakai dengan slip-on atau kasut.

aksesori untuk pakaian midi rajutan

Jika anda memilih kasut untuk mesyuarat perniagaan, beri keutamaan kepada tumit stiletto, menekankan pinggang dengan tali nipis untuk dipadankan dengan kasut.

Untuk penampilan boho, tambahkan tumit tebal dan topi bertepi lebar pada pakaian. Hiasan dalam bentuk rantai panjang nipis, cincin dan gelang dialu-alukan. Anda boleh mengikat selendang tebal di leher anda.

Bagi pakaian luar, lebih baik menggabungkan pakaian rajutan dengan jaket yang dipotong atau jaket kulit. Beri perhatian kepada jaket pengebom yang bergaya, yang kini berada di puncak popularitinya.Beri keutamaan kepada model warna yang luar biasa, dengan cetakan atau sulaman yang cantik.

Jaket denim untuk pakaian midi dalam gaya boho

Kesesuaian bentuk

Pakaian yang ketat sesuai dipakai dengan kasut bertumit tinggi dan pilih mengikut musim.

aksesori untuk gaun bodycon midi

Kasut tumit rendah boleh diterima untuk kanak-kanak perempuan yang sangat langsing dengan kaki panjang. Tetapi wanita dengan bentuk melengkung harus mengelakkannya, supaya tidak membuat sosok mereka terlalu mencangkung.

Gaun bodycon sesuai untuk keluar malam. Anda boleh melengkapkannya dengan klac yang kemas dan selendang ringan atau mencuri. Kedua-dua jaket dan kardigan yang selesa dengan sebarang panjang sesuai untuk setiap hari.

renda

Pakaian renda adalah penjelmaan kewanitaan dan kelembutan. Pada masa yang sama, trend semasa memberi anda peluang untuk bereksperimen, memilih pelbagai kasut dan aksesori untuk melengkapkan pakaian renda.

Aksesori untuk gaun midi renda

Gadis romantik boleh memakainya dengan pam bertumit tinggi, klac kecil, dan barang kemas yang elegan. Dan jika anda pergi ke acara sosial dan ingin kelihatan mewah, letakkan kot kulit biri-biri yang bergaya di atas.

Ingin bermain dengan kontras? Kemudian kasar, hampir but lelaki, jaket kulit dan barang kemas yang kasar dan kejam adalah untuk anda. Pilihan ini sesuai untuk setiap hari, jika anda benar-benar ingin memakai gaun renda, tetapi acara yang sungguh-sungguh belum diramalkan.

Bersaiz besar

Satu lagi pilihan yang baik untuk setiap hari ialah gaun midi bersaiz besar. Ia sesuai untuk gadis langsing kerana ia membolehkan mereka menekankan kerapuhan dan kecanggihan mereka. Lebih baik memakainya dengan kasut rata: slip-on, kasut, kasut. Banyak jenama pakaian terkenal, termasuk pasaran besar-besaran, menghasilkan model kasut khusus untuk pakaian itu. Penampilan ini, dilengkapi dengan selendang dan beg tote, kelihatan sangat bergaya!

Pakaian luar

Musim bunga akan datang, jadi anda mungkin mahu menggantikan seluar jeans yang menjengkelkan anda dengan pakaian yang bergaya. Dan agar tidak membeku di dalamnya, anda boleh memilih pilihan berikut dari pakaian luar:

 • jaket kulit yang dipotong;
 • jaket atau jaket hangat;
 • kardigan rajutan;
 • kot dipasang dengan potongan lurus.

Kasut apa yang hendak dipakai?

Kasut untuk pakaian midi harus dipilih bergantung pada gayanya dan kesungguhan acara itu. Pakaian malam yang mewah memerlukan kasut yang sepadan: kasut bertumit tinggi, pam, but buku lali atau sandal cantik.

Kod pakaian pejabat mengandaikan gaya terkawal, jadi kasut juga harus laconic yang mungkin. Hiasan yang banyak dengan rhinestones, batu Swarovski, dan lebihan lain tidak dibenarkan. Paling penting, jika ini adalah bot hitam atau kuning air.

Kasut untuk pakaian midi dengan tali

Untuk setiap hari, anda boleh mengambil mana-mana kasut yang anda suka tanpa perlu risau tentang gayanya. Pada musim panas adalah mudah untuk memakai flat balet atau sandal rata, pada musim sejuk - but atau but platform. Dan di luar musim, ia boleh menjadi loafers, oxfords, slip-on, brogues, kasut atau jurulatih. Pilihannya sangat besar!

Selalunya, kanak-kanak perempuan lebih suka but buku lali. Berhati-hati, kerana mereka secara visual "memotong" kaki, menjadikannya lebih pendek. Untuk mengelakkan kesan ini, pakaikannya dengan seluar ketat yang ketat untuk dipadankan dengan kasut.

But buku lali untuk pakaian midi

Midi adalah panjang yang ideal, kerana bukan tanpa alasan bahawa Ratu Elizabeth II dari England lebih sukakannya sepanjang hidupnya. Pakaian pendek boleh kelihatan terlalu provokatif, yang panjang akan menyembunyikan keindahan kaki anda. Dan dalam pakaian midi anda akan sentiasa kelihatan elegan, bergaya dan menarik!

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah