Kot bulu

Kot bulu panjang

Kot bulu panjang
Kandungan
  1. Apakah model yang ada?
  2. Bagaimana untuk memilih dan apa yang perlu dipakai?
  3. Ciri-ciri penjagaan kot bulu panjang

Kot bulu panjang sentiasa dianggap sebagai tanda kekayaan - mereka kelihatan mewah. Tetapi, selain daripada komponen visual, ini masih merupakan item almari pakaian yang paling hangat. Oleh itu, dalam musim sejuk yang sengit, anda tidak boleh melakukannya tanpa kot bulu setinggi lantai. Dan ia juga berguna untuk majlis-majlis perayaan untuk memakai gaun malam dan koktel.

Apakah model yang ada?

Kot bulu boleh dibuat daripada bulu tiruan atau semula jadi. Jika nilai anda tidak membenarkan anda memakai bulu haiwan, maka pengganti sintetiknya akan menjadi alternatif yang layak dalam almari pakaian anda.

Mengikut jenis bahan mentah, kot bulu boleh dibahagikan kepada kumpulan berikut:

  • dengan bulu panjang: serigala, sable, raccoon, musang artik, kambing dan bulu musang;
  • dengan sederhana: mink, chinchilla, bulu marten;
  • dengan pendek: bulu astrakhan, kulit domba, arnab, serta pelbagai pilihan yang dicukur.

Baru-baru ini, model telah menjadi popular di mana beberapa jenis bulu digabungkan, berbeza dalam tekstur dan warna. Ia juga mungkin untuk menggunakan pilihan yang dicelup - dari yang paling terang hingga warna yang halus.

Gaya kot bulu panjang adalah terhad, selalunya, dengan dua pilihan utama: model lurus dan lebar.

Produk mungkin mempunyai tudung atau kolar, lengan sempit atau lebar. Ia lebih praktikal apabila lengan lebar diikat pada pergelangan tangan dan muat dengan kemas di sekelilingnya, dengan cara ini haba dikekalkan dengan lebih baik.

Hiasan produk bulu biasanya laconic, kerana kot bulu itu sendiri adalah hiasan wanita. Item itu mungkin mengandungi butang, pengikat hiasan, kerongsang dan tali pinggang yang cantik.

Bagaimana untuk memilih dan apa yang perlu dipakai?

Apabila membeli, beri perhatian khusus kepada kualiti bulu, kilauannya, keseragaman dan cara produk dijahit. Kot bulu panjang yang diperbuat daripada kepingan tidak akan menjadi penyelesaian terbaik, kerana ia kelihatan janggal.

Sekiranya anda telah memutuskan untuk membeli jenis pakaian luar yang paling mahal, maka pilihan anda dalam semua aspek mesti sepadan: secara luaran dan kualiti.

Untuk memilih pilihan yang sesuai, anda perlu mengambil kira jenis warna penampilan anda dan ciri-ciri angka itu. Warna klasik seperti kelabu dan kuning air akan sesuai dengan mana-mana jenis warna.

Bagi angka itu, kami ingat bahawa yang paling rumit ialah kot bulu dengan longgokan panjang di atas lantai. Hanya wanita bertubuh cukup tinggi yang mampu membelinya. Model dengan bulu pendek akan menghiasi wanita kecil lebih banyak.

Adalah lebih baik untuk memilih panjang yang sedikit membuka buku lali. Model but yang anggun dengan tumit yang sederhana dan mantap akan melengkapkan penampilan. Adalah lebih baik untuk memilih curi atau topi sebagai hiasan kepala. Mereka kelihatan elegan dan sentiasa terkini, tidak seperti topi bulu.

Tidak sukar untuk mencipta imej yang indah dengan model panjang kot bulu - sudah cukup untuk memilih aksesori. Apa yang akan dipakai di bawah pakaian luar tidak begitu penting, kerana ia tidak kelihatan. Oleh itu, kami memberi tumpuan kepada beg tangan, sarung tangan, tali pinggang, pakaian kepala dan kasut.

Jika ini adalah percutian perayaan, maka adalah sesuai untuk menghiasi kot bulu dengan kerongsang yang indah.

Ciri-ciri penjagaan kot bulu panjang

Panjang produk bermakna bahagian bawah paling terjejas. Oleh itu, selepas setiap keluar, kelim kot bulu mesti dibersihkan. Untuk melakukan ini, adalah lebih baik untuk mempunyai dalam senjata anda sikat khas dengan dua jenis gigi.

Adalah tidak diingini untuk menggunakan kot bulu panjang di dalam kereta - bulu boleh renyuk akibat kerap duduk dan kehilangan keseragaman dan keseragamannya. Anda juga perlu melindungi haiwan kesayangan anda daripada salji basah dan kotoran.

Ia adalah perlu untuk menyimpan kot bulu dalam kes berasingan khas dengan lubang udara. Mereka menyediakan pengudaraan untuk produk. Perlu ada ruang yang cukup di dalam bilik supaya bulu tidak dihancurkan oleh benda-benda jiran. Ia juga tidak diingini untuk cahaya jatuh pada kot bulu. Ini amat berbahaya untuk pilihan cahaya, yang boleh bertukar menjadi kuning dengan ketara daripada cahaya.

Pastikan anda menjaga kehadiran ubat rama-rama di dalam bilik simpanan atau dalam kes itu sendiri. Selalunya, sebatang sabun wangi lavender sudah memadai.

Penyelesaian terbaik untuk penjagaan dan penyimpanan sekeping bulu berharga yang mahal akan menjadi simpanan khas, yang, dengan bayaran, secara profesional akan menjaga harta anda pada musim panas.

Tidak ada yang lebih hangat dan lebih mewah daripada kot bulu panjang. Produk yang dipilih dengan baik dan penjagaan yang teliti akan membolehkan anda menggunakan jenis pakaian luar ini selama sekurang-kurangnya sepuluh tahun.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah