Kot bulu

Kot bulu yak

Kot bulu yak
Kandungan
 1. Ciri-ciri dan manfaat
 2. Bagaimana untuk memilih?
 3. pakai apa?

Ciri-ciri dan manfaat

Malah nenek moyang kita yang jauh, yang hidup dalam keadaan sejuk yang teruk, menghargai semua kelebihan kot bulu yak. Kulit dan bulu haiwan ini digunakan secara meluas dalam pembuatan pakaian dan bahan untuk penebat rumah.

Ciri membezakan utama bulu yak ialah longgokan bulu yang panjang. Itulah sebabnya ia kelihatan sangat berfaedah dan luar biasa dalam produk siap.

Tetapi terdapat beberapa sebab lain mengapa anda boleh membuat pilihan yang memihak kepada kot bulu yang diperbuat daripada bulu khusus ini:

 1. Kot bulu yak melindungi dengan sempurna daripada fros dan menghaluskan perbezaan suhu dan udara, sebagai bahan semula jadi.
 2. Atas sebab yang sama, kot bulu seperti itu tidak akan basah.
 3. Bulunya lembut dan ringan.
 4. Bulu sedemikian benar-benar hypoallergenic dan sesuai untuk wanita dengan manifestasi sebarang jenis tindak balas alahan, termasuk produk bulu.
 5. Bulu yak adalah bahan tahan haus, kerana ia milik haiwan besar.
 6. Terdapat pendapat bahawa bulu yak mempunyai sifat penyembuhan, dan produk yang dibuat daripadanya ditunjukkan untuk dipakai oleh orang yang mengalami sakit sendi dan sakit kepala.
 7. Longgokan panjang kot bulu memberikan imej kemewahan dan ruang untuk imaginasi pereka.
 8. Semua produk bulu yak tidak berkedut dan meregang dengan baik.

Hari ini di kedai anda boleh menemui pelbagai jenis kot bulu yak eksotik. Model pendek kot bulu sesuai untuk pakaian malam. Dan model tanpa lengan telah menjadi trend musim ini dan dengan baik menekankan angka gadis langsing.

Dari segi warna, warna semula jadi, seperti warna kelabu dan coklat, amat popular. Untuk majlis-majlis khas, stylists mengesyorkan memilih kot bulu putih. Dan untuk pakaian sehari-hari - klasik hitam praktikal.

Tetapi mana-mana wanita akan kelihatan sangat bergaya dan sangat bergaya dalam kot bulu serbuk.Pilihan ini akan menjadi universal dalam penampilan sehari-hari dan dalam perayaan.

Bagaimana untuk memilih?

Kot bulu adalah perkara yang dibeli untuk lebih daripada satu musim, dan oleh itu ia mesti memenuhi tiga keperluan asas:

 1. Kot bulu mestilah berkualiti.
 2. Memberi keselesaan dan kemudahan.
 3. Dan, sudah tentu, menjadi relevan dan bergaya.

Untuk melakukan ini, anda perlu membeli kot bulu di kedai yang terbukti dan berjenama, hanya dalam kes ini akan ada kualiti dengan jaminan.

Satu lagi kelebihan membeli di kedai dan butik berjenama adalah nasihat penjual yang berpengalaman. Jika dikehendaki, mereka akan dapat menunjukkan bagaimana kulit dijahit, dengan syarat teknologi itu diikuti semasa menjahit produk.

Ia adalah jahitan yang boleh memberitahu tentang kualiti rendah kot bulu. Pengeluar yang tidak bertanggungjawab menjahit sisi jahitan sehingga mustahil untuk memeriksanya. Tetapi kulit yang dijahit dengan buruk menyebabkan kot bulu menjalar.

Beri perhatian kepada warna. Sudah tentu, lebih baik memilih produk, warna yang paling semula jadi, maka kebarangkalian kot bulu dicelup sangat kecil. Warna terang produk dengan pewarnaan berkualiti rendah boleh pudar dengan cepat.

Kot bulu mesti mempunyai tag dengan maklumat tentang penjagaan dan operasi. Mematuhi mereka, kot bulu boleh bertahan lama.

pakai apa?

 • Jika anda memakai pakaian dalam kombinasi dengan kot bulu, maka panjangnya tidak boleh melebihi panjang kot bulu.
 • Untuk model pendek kot bulu yak, seluar berpotongan, contohnya, 7/8 atau sangat kurus, sesuai.
 • Menurut banyak stylist, kasut dalam kombinasi dengan kot bulu pastinya mesti feminin dan bertumit. Tetapi dalam kes kot bulu yak, model lain juga sesuai, sebagai contoh, pada platform kecil.
 • Siluet harus harmoni dan dinasihatkan untuk tidak mempunyai aksesori dan barang pakaian yang akan tersingkir dari gaya umum.
 • Untuk pemilihan aksesori yang betul, berpandukan fakta bahawa beg mahal sentiasa kelihatan berfaedah seiring dengan bulu semula jadi. Dalam kes kot bulu yak, beg itu juga boleh menjadi mewah.
 • Tudung kepala hendaklah mengekalkan keseimbangan nisbah isipadu kot bulu dan saiz kepala.
 • Barang kemas hendaklah kecil dan dalam kuantiti yang minimum.
tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah