Kot bulu

Kot bulu harimau

Kot bulu harimau
Kandungan
  1. Jenis dan ciri
  2. model
  3. pakai apa?

Cetakan harimau bintang adalah salah satu fenomena paling kontroversi dalam dunia fesyen. Dalam beberapa tempoh, dia benar-benar rasa tidak enak, bosan dengan semua kelonggarannya. Dalam yang lain, ia adalah trend utama musim, yang terkandung dalam pakaian, kasut, dan aksesori. Tahun ini sesuai untuk bintik harimau, dan oleh itu mereka muncul pada pakaian luar, dan khususnya pada kot bulu.

Jenis dan ciri

Kot bulu harimau terbahagi kepada beberapa jenis, makna umum yang dikurangkan kepada warna semula jadi. Dalam satu kes, ia benar-benar semula jadi, dicipta oleh alam semula jadi, kerana produk dijahit terus dari bulu harimau. Jenis kedua termasuk kot bulu yang diperbuat daripada bulu semula jadi atau buatan, di mana cetakan haiwan digunakan.

Kot bulu harimau adalah kemewahan yang jarang berlaku yang tidak semua orang mampu, kerana harga untuk satu kulit boleh mencapai beberapa ribu dolar. Bulu haiwan liar dihargai kerana penampilannya, corak bintik-bintiknya yang unik, dan juga warnanya, yang terdiri daripada emas suam hingga berpasir sejuk.

Hiasan bintik hitam dan coklat adalah unik untuk setiap haiwan, dan oleh itu kita boleh bercakap dengan selamat tentang eksklusiviti setiap model. Pelbagai semula jadi panjang dan ketumpatan bulu adalah mungkin, kerana ini dipengaruhi oleh habitat haiwan, serta musim.

Pengeluaran besar-besaran kulit harimau bintang membawa kepada ancaman kepupusan sepenuhnya, dan oleh itu memburu mereka dilarang di mana-mana. Kot bulu harimau pada zaman moden adalah produk yang diubah daripada model lama. Oleh kerana bahan itu kekurangan bekalan, pilihan yang sangat baik telah dijumpai - melukis gambar.

Kot bulu cetak harimau terdapat di mana-mana. Ia boleh dibuat daripada bahan semula jadi jika ia terdedah dengan baik kepada pewarnaan, bagaimanapun, ia adalah produk tiruan yang diutamakan.Selalunya, bahan tiruan boleh dihiasi dengan musang, rakun, bulu cerpelai arnab di sepanjang tepi lengan atau tudung.

Lukisan yang digunakan boleh berbeza, kadangkala sangat jauh dari semula jadi, dalam warna dan bentuk. Sebagai contoh, warna cerah cetakan harimau bintang, seperti ungu dan hijau, adalah bergaya musim ini.

Salah satu ciri penting kot bulu buatan ialah harganya yang rendah. Dia, seterusnya, menjadikannya mudah untuk berpisah dengan kot bulu jika tiba-tiba menjadi tidak dapat digunakan atau warna-warna terang telah kehilangan kaitannya.

model

Warna harimau adalah terang, menarik dan sangat aktif. Dia mampu membayangi keseluruhan imej dan pemilik kot bulu. Untuk mengelakkan ini daripada berlaku, adalah kebiasaan untuk membuat produk dengan corak haiwan ini sederhana dan singkat. Oleh itu, kesederhanaan potongan diimbangi oleh warna, mencipta model pakaian luar yang bergaya.

Panjang yang paling biasa digunakan ialah mini dan, lebih jarang, midi. Maxi, iaitu, kot bulu ke lantai, sangat jarang berlaku dan, dalam hal reka bentuk yang tidak berkualiti dan kombinasi yang buruk dengan pakaian lain, boleh berubah menjadi bencana yang kelihatan. Panjang hingga pertengahan paha adalah relevan.

Potongan itu sendiri kebanyakannya lurus atau dengan tanda siluet berbentuk A. Kot bulu yang dipasang adalah kurang biasa. Selalunya, untuk menyerlahkan pinggang, tali pinggang kulit satu warna disertakan dengan produk.

pakai apa?

Terdapat satu peraturan penting yang perlu diingat apabila memakai item cetakan harimau bintang: corak ini tidak bertolak ansur dengan persaingan. Selebihnya pakaian dan kasut dalam syarikat dengan kot harimau harus berwarna gelap atau warna asas, maka perhiasan yang indah dengan bintik-bintik haiwan akan bermain dengan terang dan kaya.

Model pendek membuka pandangan kaki, dan oleh itu perhatian khusus harus diberikan kepada seluar. Seluar jeans dan seluar yang muat, kadang-kadang seluar legging. Sekiranya kot bulu kecil dan tidak tebal, maka pilihan pakaian percuma, termasuk yang menyala, akan sesuai.

Anda boleh memakai blaus berleher tinggi, baju, sweater. Ia juga boleh menjadi pakaian pendek apabila ia datang ke pesta koktel. Tetapi skirt atau pakaian panjang boleh dipakai hanya jika panjang pakaian luar membenarkan.

Pilihan kasut harus bergantung pada cuaca dan panjang kot bulu. Jadi, dengan model pendek, anda boleh memakai but tinggi dan but atas lutut dengan selamat, terutamanya bergaya tahun ini. Kot bulu kemas klasik akan kelihatan dengan but buku lali dan but buku lali dengan tumit, dan model yang lebih muda boleh digabungkan dengan but.

Oleh kerana kita bercakap tentang musim sejuk, maka, kemungkinan besar, sahabat seperti sarung tangan, selendang dan topi akan diperlukan untuk kot bulu. Pilihan klasik paling sesuai, tidak tebal dan monokromatik, kerana ia harus memanaskan badan, dan tidak mengganggu perhatian.

Beg itu boleh menjadi gaya yang berbeza, dan bagi warna, lebih baik dipadankan dengan nada kasut. Salah satu aksesori yang paling popular untuk kot bulu ialah tali pinggang kulit.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah