Penggaya

Multistylers: jenis, jenama popular dan kriteria pemilihan

Multistylers: jenis, jenama popular dan kriteria pemilihan
Kandungan
 1. Apa ini?
 2. Kelebihan dan kekurangan
 3. Varieti
 4. muncung
 5. Jenama teratas
 6. Bagaimana untuk memilih?
 7. Syarat penggunaan

Gaya rambut adalah kad panggilan setiap wanita. Untuk menciptanya, jantina yang adil menggunakan pelbagai peranti, contohnya, peranti lencong atau seterika pelurus.

Pencapaian moden di kalangan model teknik penjagaan rambut ialah multistyler, mampu melaksanakan sejumlah besar fungsi kerana kehadiran beberapa lampiran... Dalam artikel itu, kami akan mempertimbangkan ciri ciri peranti sedemikian, dan juga menganalisis kelebihan dan kekurangannya.

Apa ini?

Multi-styler ialah peranti pelbagai fungsi yang direka untuk mencipta sebarang gaya rambut di rumah (contohnya, mengeriting atau meluruskan rambut). Unit sedemikian adalah impian setiap wanita.

Perbezaan utama antara multistyler dan peranti lain yang serupa ialah gabungan sejumlah besar fungsi. Jadi, reka bentuk unit ini mungkin termasuk seterika, pelurus, penyepit beralun, pengering rambut dengan berus dan banyak lagi.

Oleh itu, dengan membeli multistyler, anda menjimatkan ruang dan wang. Tugas peranti adalah untuk memastikan kemungkinan mencipta bilangan maksimum pelbagai jenis gaya rambut dan penggayaan secara bebas dan di rumah. Apa yang anda perlu lakukan ialah menukar lampiran. Multistyler adalah peranti yang sangat diperlukan untuk gadis-gadis yang suka bereksperimen dengan penampilan dan gaya mereka.

Pengeluar moden, bersaing untuk perhatian pelanggan, menghasilkan peranti yang dilengkapi dengan pelbagai ciri reka bentuk, serta dengan kandungan fungsian yang berbeza.

Jadi, bilangan maksimum muncung yang boleh dimasukkan ke dalam pakej standard ialah 15.

Kelebihan dan kekurangan

Sebelum membeli multistyler untuk kegunaan rumah, anda harus membiasakan diri dengan teliti dengan kelebihan dan kekurangan peranti sedemikian. Mari kita pertimbangkan mereka dengan lebih terperinci.

Kelebihan peranti termasuk banyak ciri positif.

 • Kemungkinan penggunaan biasa... Disebabkan fakta bahawa peranti memanaskan hingga suhu yang agak rendah (maksimum 200 darjah Celsius), dan juga kuasanya sederhana (sehingga 40 W), ia tidak menyebabkan kemudaratan yang tidak boleh diperbaiki pada rambut anda.
 • Pemanasan pantas... Untuk mula menggunakan pelbagai gaya secara langsung, anda perlu menunggu sehingga ia menjadi panas sepenuhnya, yang mengambil masa hanya 10 saat.
 • Kehadiran sejumlah besar fungsi tambahan... Bergantung pada model tertentu, peranti mungkin mempunyai, sebagai contoh, fungsi seperti pengionan, penyaman udara.
 • Suhu boleh laras... Bergantung pada jenis gaya rambut yang ingin anda buat, anda mungkin memerlukan suhu yang berbeza.
 • Sebilangan besar lampiran tambahan. Pakej standard satu peranti boleh termasuk sehingga 15 lampiran dengan fungsi yang berbeza.
 • Kemudahan penggunaan... Penggaya berbilang mempunyai saiz padat, ringan, dirian, sarung dan beberapa fungsi dan aksesori tambahan yang lain.
 • Keselamatan penggunaan. Permukaan pemanasan multi-styler diperbuat daripada bahan yang boleh dipercayai seperti Teflon atau seramik.
 • Pelbagai fungsi. Dengan satu gaya berbilang gaya, anda boleh mencipta pelbagai jenis gaya rambut: keriting, riak, rambut lurus dan banyak lagi.
 • Kos mampu milik. Pasaran menawarkan pelbagai gaya daripada kategori harga yang berbeza: bajet, segmen harga pertengahan dan kelas mewah.
 • Menjimatkan masa untuk mencipta gaya rambut yang bergaya dan bergaya.

Pada masa yang sama, walaupun terdapat sejumlah besar kelebihan, terdapat beberapa kelemahan peranti.

 • Keperluan untuk penjagaan biasa. Agar multistyler dapat berfungsi sepenuhnya, adalah perlu untuk mengeluarkan deposit karbon daripada produk penggayaan, serta sisa rambut daripadanya.
 • Agak sukar bagi pemilik rambut panjang dan lebat untuk menggunakan peranti itu.
 • Keupayaan untuk menggunakan multi-styler hanya pada rambut yang bersih dan kering.
 • Kemustahilan penggunaan harian, kerana peranti itu boleh membahayakan rambut.

Dapat disimpulkan bahawa kelebihan jauh mengatasi kelemahan peranti ini. Itulah sebabnya mereka popular di kalangan pengguna.

Varieti

Pengilang perkakas rumah dan peralatan elektrik menghasilkan beberapa jenis penggaya. Di samping itu, syarikat sentiasa berusaha untuk mencipta jenis peranti baharu. Penggaya sedemikian telah memperluaskan fungsi dan lebih maju dalam diri mereka sendiri. Pertimbangkan jenis berbilang gaya:

 • profesional dan isi rumah - bertujuan untuk digunakan di salun kecantikan khusus atau di rumah;
 • dengan salutan seramik atau teflon - panel pemanasan mesti ditutup dengan bahan yang boleh dipercayai dan tahan lama;
 • khusus atau pelbagai fungsi - berbeza bergantung pada bilangan fungsi yang mereka mampu lakukan;
 • berwayar atau wayarles - dikuasakan daripada rangkaian elektrik melalui kabel rangkaian atau dijalankan pada bateri dan bateri boleh dicas semula.

Sebelum membeli peranti, adalah penting untuk memutuskan jenis multi-styler yang anda perlukan. Hanya selepas itu anda boleh membeli peranti itu.

muncung

Multistyler dijual lengkap dengan lampiran yang boleh diganti dengan diameter dan tujuan yang berbeza. Mari kita pertimbangkan yang utama.

  Besi (pelurus)

  Lampiran ini direka untuk meluruskan rambut kerinting dan merupakan salah satu yang paling biasa.Juga, dengan menyeterika anda boleh menggilap helai individu. Jika peranti mempunyai fungsi pengionan, maka menyeterika juga boleh mengeluarkan elektrik statik dari rambut anda.

   Tang beralun

   Dengan bantuan lampiran "corrugation", anda boleh membuat helai beralun kecil pada rambut anda sendiri dan di rumah.

    Penyepit kerinting

    Kit standard dengan multistyler boleh termasuk penyepit lencong tunggal, dua atau tiga kali ganda. Dengan lampiran ini Anda boleh membuat keriting besar, sederhana dan kecil, serta keriting berbentuk S.

    Besi pemanas kerinting rambut

    Dengan bantuan besi keriting, anda boleh membuat keriting yang cantik dan semula jadi, serta apa yang dipanggil "Ombak pantai". Walau bagaimanapun, ia boleh dibuat dari akar atau dari tengah rambut.

     "Lingkaran"

     Muncung ini digunakan untuk mencipta keriting dalam bentuk lingkaran.

      Berus haba

      Dengan bantuan berus haba, gaya rambut tebal.

      Berus bulat (dengan bulu)

      Digunakan oleh untuk mencipta kelantangan dan menggulung rambut.

      Perlu diingat bahawa set standard bersama-sama dengan multistyler mungkin termasuk semua lampiran yang diterangkan atau hanya sebahagian daripadanya.

      Di samping itu, sesetengah firma pembuatan menghasilkan peranti hak cipta dengan lampiran proprietari.

      Jenama teratas

      Terdapat sejumlah besar model berbilang gaya yang berbeza di pasaran hari ini. Pertimbangkan bahagian atas jenama yang paling popular dan dituntut.

       Dyson Airwrap Selesai

       Penggaya ini sesuai untuk semua jenis rambut. Kit ini termasuk muncung silinder 30 dan 40 mm yang membantu mencipta dan membetulkan keriting besar. Di samping itu, berus kaku tersedia yang direka khas untuk meluruskan rambut.

        Dengan peranti, anda boleh mengeringkan dan menggayakan rambut anda pada masa yang sama.

        Polaris PHS

        Pemaju telah menyediakan kehadiran dua program pemanasan. Set ini termasuk 3 lampiran yang boleh ditukar ganti, yang dengannya anda boleh membuat pelbagai gaya. Plat pemanas mempunyai salutan turmalin, yang boleh dipercayai dan tahan lama. Selain itu, terdapat fungsi untuk melegakan tekanan statik dari keriting.

         Remington S8670

         Ciri-ciri utama peranti termasuk kehadiran beberapa muncung, yang, seterusnya, mempunyai salutan seramik khas. Terima kasih kepada salutan ini, haba diagihkan sama rata ke seluruh panjang dan lebar plat pemanas. Pembangun multi-styler telah menyediakan kehadiran fungsi penyaman rambut ionik, yang mana keriting anda tidak akan kusut.

         Vitek VT-8433

         Lampiran yang didatangkan sebagai standard mempunyai salutan seramik Tourmaline khas, terima kasih kepadanya kelembapan dikekalkan di dalam rambut. Untuk meningkatkan keselamatan penggunaan peranti, pengilang telah menyediakan kehadiran penunjuk kuasa hidup, serta sarung tangan yang diperbuat daripada bahan pelindung haba.

          Galaxy GL 4701

          Set standard termasuk lampiran besi keriting, lampiran berus bulat dan lampiran lingkaran. Model ini mudah digunakan dan diurus. Peranti ini dilengkapi dengan satu mod pemanasan.

           Bosch PHC9948

           Multistyler ini dibuat dengan mengambil kira perkembangan terkini dan kemajuan saintifik. Plat pemanas berinteraksi dengan lembut dengan rambut dan tidak membahayakannya. Model berwayar dan mempunyai kabel rangkaian, yang panjangnya ialah 3 meter.

           Sebagai tambahan kepada model yang diterangkan di atas, penggaya pelbagai fungsi daripada syarikat berikut adalah popular:

           • Redmond;
           • Dexp;
           • Valera;
           • Scarlett;
           • Instyler Tulip;
           • Leben;
           • Braun;
           • Centek dan lain-lain.

           Apabila memilih peranti tertentu, beri perhatian khusus kepada pengilang.

           Beri keutamaan kepada jenama yang terkenal dan terbukti. Dalam kes ini, anda boleh yakin bahawa anda membeli peranti yang telah dihasilkan mengikut semua piawaian antarabangsa.

           Bagaimana untuk memilih?

           Memilih multi-styler adalah tugas yang bertanggungjawab yang mesti didekati dengan penuh kesungguhan. Apabila memilih peranti, anda harus memberi tumpuan kepada beberapa faktor utama.

            Pemakanan

            Hari ini di pasaran terdapat penggaya dengan pelbagai jenis bekalan kuasa: berwayar dan tanpa wayar. Perkakas berwayar hanya berfungsi apabila elektrik tersedia dan disambungkan ke saluran keluar melalui kabel rangkaian. Oleh itu, penggunaan peranti juga dihadkan oleh panjang kord.

             Lebih baik jika kabel sekurang-kurangnya 3 meter panjang.

             Berbilang gaya tanpa wayar berfungsi dengan bateri atau bateri boleh dicas semula. Mereka tidak bergantung pada kehadiran atau ketiadaan elektrik. Pilihan sedemikian dianggap lebih diminati di kalangan pengguna.

             Jenis lampiran

             Bergantung pada model khusus penggaya, set standard mungkin termasuk 1, 2 atau 10 lampiran tambahan. Bergantung pada bilangan lampiran, kandungan fungsi multi-styler boleh berkembang dengan ketara atau, sebaliknya, sempit.

              Pakar mengesyorkan membeli peranti sedemikian, set standard yang termasuk bilangan maksimum lampiran tambahan yang mungkin.

              Kuasa

              Antara penunjuk lain, multi-stylers juga berbeza dalam kuasa. Peranti dengan kuasa tidak melebihi 40W adalah standard. Satu cara atau yang lain, apabila membeli, penunjuk ini harus diambil kira, kerana bergantung padanya, kos anda untuk tenaga elektrik boleh berkurangan atau meningkat dengan ketara (terutamanya dengan penggunaan gaya biasa).

              Suhu

              Model penggaya yang berbeza boleh dipanaskan pada suhu yang berbeza. Pada masa yang sama, pelbagai penunjuk suhu memungkinkan untuk mencipta gaya tertentu.

               Sila kaji isu ini dengan teliti sebelum membeli peranti secara terus.

               Fungsi tambahan

               Berbilang gaya moden, sebagai tambahan kepada fungsi standard yang disediakan oleh lampiran, juga boleh menyelesaikan tugas tambahan (pengionan atau penghapusan elektrik statik). Perlu diingat bahawa seiring dengan peningkatan dalam bilangan pilihan, kos peranti juga meningkat.

                Kawalan

                Model berbilang gaya berbeza berbeza bergantung pada kaedah operasi. Sebagai contoh, reka bentuk mungkin mengandungi butang dan tuil tambahan, skrin sentuh.

                 Aksesori

                 Peralatan standard bersama-sama dengan multistyler mungkin termasuk aksesori tambahan, contohnya, dudukan khas, penutup atau bekas. Justeru proses menggunakan, mengangkut dan menyimpan peranti sangat dipermudahkan.

                 Jika, apabila memilih multi-styler, anda mengambil kira semua faktor di atas, maka pada akhirnya anda akan dapat membeli peranti berkualiti tinggi yang memenuhi sepenuhnya semua keperluan anda, yang akan bertahan lama.

                 Syarat penggunaan

                     Untuk membolehkan multistyler melaksanakan semua fungsinya dengan berkesan, anda perlu belajar cara menggunakan peranti dengan betul. Hanya dalam kes ini anda boleh membuat penggayaan yang cantik atau keriting yang bergaya. Mari kita pertimbangkan langkah demi langkah proses menggunakan peranti.

                     • Pertama sekali, anda perlu membuat langkah persediaan.: basuh dan keringkan rambut anda. Langkah ini tidak boleh dilangkau. Hakikatnya ialah penggunaan multi-styler pada rambut basah tidak boleh diterima, kerana pendedahan kepada suhu tinggi pada keriting basah akan membawa kepada peningkatan kerapuhan rambut.
                     • Selepas anda menyediakan rambut anda untuk penggayaan, anda harus menyediakan perkakas itu sendiri. Pilih lampiran yang sesuai dengan keperluan dan keinginan anda. Letakkan pada penata gaya anda. Seterusnya, anda harus menghidupkan peranti dan tunggu sehingga ia benar-benar panas.
                     • Sebelum anda memulakan penggayaan, disyorkan untuk merawat rambut anda dengan agen perlindungan haba khas., dan juga sediakan penyepit rambut dan jalur elastik untuk menahan helaian rambut yang tidak digunakan pada masa ini.
                     • Untuk mencipta gaya yang diingini memisahkan helaian rambut secara bergilir, cubit mereka dengan plat, dan kemudian luruskan atau gulungkannya (bergantung pada lampiran yang digunakan). Dalam kes ini, ambil kira hakikat bahawa rawatan haba satu helai hendaklah tidak lebih daripada 15 saat.
                     • Pada akhir prosedur merawat rambut dengan agen pengukuhan (varnis, buih, mousses).

                     Penggaya rambut berbilang adalah peranti yang tiada fesyen boleh lakukan tanpanya.... Pada masa yang sama, adalah penting untuk mengambil pendekatan yang bertanggungjawab terhadap pilihan peranti, serta belajar cara menggunakannya dengan betul. Dan kemudian gaya rambut yang dibuat oleh anda sendiri di rumah dengan bantuan pelbagai gaya akan membuat kesan yang tidak dapat dipadamkan pada orang lain dan akan kelihatan tidak lebih buruk daripada gaya salon.

                     Di bawah ialah ulasan video tentang multistyler Rowenta.

                     tiada komen

                     Fesyen

                     kecantikan

                     rumah