Potong rambut

Potongan rambut pixie panjang: ciri dan jenis

Potongan rambut pixie panjang: ciri dan jenis
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Kelebihan dan kekurangan
 3. Varieti
 4. Bagaimana untuk memilih?
 5. Bagaimana untuk menyusun?

Potongan rambut pixie yang memanjang berjaya menakluki dunia fesyen dengan kejayaan dan menakluki wanita dari semua peringkat umur dengan fleksibiliti dan kemudahan penggayaannya. Keringanan dan kecanggihan gaya rambut dalam kes ini secara harmoni melengkapi ciri-ciri wajah yang besar, dan bujur memanjang, dan garis tulang pipi yang jelas.

Tetapi trend fesyen cenderung berubah. Versi ultra-pendek pixie, yang telah lama memegang kedudukan utama dalam kalangan pendandan rambut di seluruh dunia, kini kelihatan agak retrospektif. Ia digantikan dengan pilihan potongan rambut untuk rambut panjang, membolehkan anda memberi nafas baharu kepada penampilan klasik.

Gaya rambut yang elegan dengan pemanjangan, dengan atau tanpa poni, sesuai untuk wanita dari semua peringkat umur. Dia tidak menuntut dalam penjagaan, sudah cukup untuk mengekalkan bentuk tertentu dengan bantuan lawatan berkala ke pendandan rambut. Penggunaan pilihan penggayaan yang berbeza membantu mengubah penampilan dalam kes potongan rambut pixie yang memanjang.

Pilihan reka bentuk asimetri untuk potongan rambut dengan poni kelihatan sangat mengagumkan, sama-sama sesuai untuk mencipta penampilan wanita bergaya petang dan setiap hari.

Keanehan

Dicipta untuk mereka yang ingin berada dalam trend, potongan rambut pixie yang memanjang membolehkan setiap wanita yang tidak bersedia untuk perubahan yang terlalu radikal untuk mencuba imej hebat bidadari dari alam liar. Ciri-ciri penyelesaian ini termasuk yang berikut.

 • Buka leher dan garis telinga. Dia memberikan penampilan seorang wanita yang tidak berdaya, muda, kecuaian.
 • Panjang helai yang berbeza. Potongan rambut koyak dengan penipisan menekankan gaya rambut bertekstur berbilang lapisan. Ia bagus untuk menghasilkan kelantangan pada rambut halus.
 • Rambut memanjang di ubun-ubun dan depan kepala. Pada masa yang sama, kuil-kuil dicukur sepenuhnya atau dipendekkan dengan ketara, leher juga terbuka, tetapi tidak sepenuhnya.
 • Bangs beralih ke tepi selalunya tidak simetri, terlalu subur, dengan pengijazahan helai atau geometri yang jelas. Di sinilah stylist meninggalkan ruang paling banyak untuk ekspresi diri.

Satu lagi ciri penting potongan rambut pixie memanjang yang bergaya adalah mereka serba boleh... Dengan pendekatan yang betul, mana-mana versi bujur muka boleh dibingkai dengan berkesan dengan pilihan penggayaan yang sesuai. Penyelesaian gaya pixie yang memanjang membolehkan anda membawa panjang belakang dan depan rambut ke garis rahang, yang memberikannya tafsiran yang sama sekali baru. Cipta penampilan yang menakjubkan dalam gaya glam rock kini boleh dicampur dengan mudah dengan penggayaan dalam semangat dolar bayi

Pixie dengan memanjang sudah menjadi trend baru Hollywood. Penggayaan yang menakjubkan dan mewah kelihatan harmoni di atas permaidani merah - di sini poni panjang diterima keriting dengan gelombang klasik atau keriting, jalinan.

Pelakon yang sibuk, pengarah wanita dan profesion kreatif lain sama-sama menghargai kekacauan kreatif ringan yang mencirikan versi harian pixie.

Kelebihan dan kekurangan

Dicipta untuk wanita yang tidak mempunyai prasangka, gaya rambut pixie dalam versi memanjangnya mempunyai lawan dan penyokong. Antara kelebihannya ialah keaslian - potongan rambut grafik yang tidak dapat dilupakan pada pandangan pertama akan segera mengecualikan kemungkinan bertemu orang biasa yang membosankan. Di samping itu, penggaya mengesyorkan menggunakan versi imej ini untuk wanita yang ingin menghilangkan hujung rambut mereka yang berpecah teruk.

Potongan rambut akan membantu membuang semua yang tidak perlu dan akan menyumbang kepada pemulihan yang selesa pada panjang yang hilang.

Tambahan penting menggunakan potongan rambut pixie untuk memanjangkan ialah pilihan produk penggayaan tanpa had. Rambut boleh diberi kelantangan dan bentuk, tekstur, kelicinan atau keriting. Dalam senjata wanita yang lebih suka gaya rambut berani, terdapat semua yang terbaik - gel, varnis, mousses, lilin, buih.

Keupayaan untuk mencuba imej yang jelas - Satu lagi sebab bagus untuk mendapatkan potongan pixie. Malah warna ungu, merah jambu atau biru dalam boleh kelihatan sangat harmoni dengan gaya rambut baru ini. Semua jenis pewarnaan kompleks juga kelihatan layak di sini - shatush, ombre, silau... Pada musim panas, versi panjang potongan rambut boleh dipendekkan dengan mudah kepada versi kebudak-budakan, menikmati keselesaan dan kesan kekacauan artistik semulajadi pertumbuhan semula rambut.

Pixie dengan memanjangkan - penyelesaian yang sempurna untuk wanita dengan rambut halus atau kerinting... Potongan rambut membolehkan anda mengelakkan kesukaran dengan penggayaan setiap hari, gelombang cahaya hanya akan menambah keperibadian dan bergaya padanya. Kecuaian ringan adalah sangat harmoni dengan pilihan gaya rambut ini, yang menjadikannya optimum untuk perjalanan semasa bercuti atau bercuti.

Dia tidak boleh melakukannya tanpa keburukan... Dalam kes pixie mereka akan menjadi seperti berikut:

 • kerumitan digabungkan dengan imej lembut dan romantis;
 • avant-garde yang berlebihan;
 • keperluan untuk pemilihan individu bentuk dengan rahang bawah persegi;
 • menunjukkan telinga dan leher untuk wanita selepas 40 boleh menjadi masalah yang serius;
 • keperluan untuk lawatan tetap ke salon, sekurang-kurangnya sekali sebulan;
 • memberikan keganasan kepada imej - lebih sukar untuk menjadi wanita yang kuat.

Walau apa pun, semua kekurangan gaya rambut sedemikian boleh dipanggil agak mengada-ada.

Jika dilakukan dengan betul, potongan rambut pixie boleh mencantikkan mana-mana gadis dan wanita.

Varieti

Pelbagai pilihan yang ditawarkan oleh penggaya membolehkan pixie memanjang disesuaikan dengan keperluan wanita moden, kuat dan yakin.Malah terdapat versi dengan telinga tertutup, membolehkan anda membetulkan ciri penampilan yang anda ingin sembunyikan.

Tidak simetri

Gaya rambut asimetri yang canggih dengan pemanjangan kelihatan hebat pada rambut pendek, memberikan keremajaan dan ekspresif pada ciri-ciri wajah... Mencipta potongan rambut membolehkan anda membentuk bulu sisi atau kelantangan di tulang pipi kerana rambut pada mahkota. Dalam kes ini, dari sisi, satu sisi boleh dipotong agak pendek, dan yang lain boleh sepanjang dagu. Asimetri amat ketara dari hadapan, bahagian oksipital bertanggungjawab kelantangan dan grafik garisan.

Dengan kuil yang dicukur

Jika potongan rambut dengan telinga terbuka tidak menakutkan, anda boleh menggunakan pilihan dengan satu atau dua pelipis yang dicukur. Bahagian belakang kepala dalam kes ini kekal agak pendek, mahkota mengambil rupa jari kaki yang direntangkan ke hadapan. Gaya rambut sedemikian sempurna dilengkapi dengan anting-anting besar, bangs boleh agak panjang atau memanjang ke sisi. Perlu diingat bahawa kuil pendek asimetri menambah imej pemberontakan dan dengan panjang rambut yang mencukupi ia kelihatan sangat mengagumkan.

tengkuk panjang

Pada rambut tebal, pemendekan keriting yang berlebihan di bahagian belakang kepala boleh memesongkan perkadaran dengan ketara. Untuk mencapai keseimbangan, adalah wajar mempertimbangkan pilihan potongan rambut pixie berlapis dengan tengkuk yang memanjang, mencapai bahagian tengah leher. Helai yang tidak rata dan digiling di sini membolehkan anda mencapai kejelasan bentuk dan kelihatan agak harmoni.

Kami juga membenarkan potongan lurus, seperti segi empat sama, bertukar secara tidak simetri pada satu sisi menjadi kuil yang dicukur atau dipotong pendek.

Dengan dentuman

Bangs ekspresif adalah salah satu elemen ciri potongan rambut bergaya ini. Selain itu, perincian ini boleh ditonjolkan pendek, membuka dahi, atau panjang, ke satu sisi. Dengan reka bentuk yang memanjang, wanita pertengahan umur sering memilih pilihan bangs lurus ke kening atau sedikit di bawah, yang mudah diletakkan di satu sisi jika perlu.

Bagaimana untuk memilih?

Walaupun serba boleh, potongan rambut ini perlu disesuaikan dengan ciri penampilan anda. Dua faktor utama diambil kira - ciri kontur muka dan jenis rambut... Untuk memahami siapa yang paling sesuai dengan pixie, adalah wajar mempertimbangkan semua pilihan dan mencari pilihan anda sendiri.

Mengikut jenis rambut

Keputusan untuk membuat potongan rambut asli untuk rambut panjang sering diambil oleh wanita, yang rambutnya tidak berbeza dalam kemegahan tertentu. Helai nipis selepas 40 tahun kehilangan lebih banyak dalam jumlah. Di sinilah penggunaan pixie memberikan hasil yang sangat baik, mencipta kesan yang diingini. Watak koyak helai, panjang yang berbeza, asimetri membolehkan anda melaraskan garis potong rambut, menjadikannya lebih meriah dan ekspresif.

Gaya rambut yang dibuat pada rambut kerinting kelihatan tidak kurang bergaya. Filirovka akan membolehkan anda menjinakkan mereka, membingkai muka dengan lembut, menghilangkan keperluan untuk penggayaan kompleks harian.

Sesiapa yang tidak sesuai dengan pilihan untuk gaya rambut pixie yang memanjang dan dipotong adalah pemiliknya rambut tebal.

Bagi mereka, potongan rambut bergraduat atau tebal yang kompleks adalah tidak boleh diterima.

Mengikut jenis muka

Sekatan ke atas penggunaan potongan rambut pixie hanya wujud untuk pemiliknya muka bulat atau segi empat tepat... Tetapi di sini juga, versi gaya rambut yang memanjang berfungsi dengan baik. Arah helai yang dipilih dengan betul membingkai muka, kepala yang disebat berbulu, poni panjang serong - ini adalah unsur-unsur yang akan membantu mengimbangi ciri-ciri muka yang berat.

Terdapat pixie dalam mana-mana persembahan untuk wanita kecil dan langsing. Potongan rambut menekankan keanggunan tulang pipi, memanjangkan garis leher, dan menarik perhatian kepada keindahan ciri-ciri wajah.

Satu-satunya perkara yang perlu dipertimbangkan ialah gaya rambut memerlukan solek yang cerah.

Bagaimana untuk menyusun?

Potongan rambut pixie tebal yang menakjubkan membolehkan anda menggunakan kaedah penggayaan yang berbeza. Antara penyelesaian yang paling popular ialah gaya rambut:

 • hipster, dengan peralihan ke satu sisi keseluruhan jisim rambut dan sedikit kucar-kacir artistik;
 • Hollywood, dengan poni dalam keriting atau gelombang di sisi muka dan di sepanjang tulang pipi;
 • dibangkitkan, dengan penetapan cuai dengan gel seperti "koka";
 • geometri, dengan helai dilicinkan ke satu sisi dan dahi terbuka;
 • tebal, memberikan penampilan yang riang dan pada masa yang sama menakjubkan walaupun kepada rambut nipis;
 • dengan aksesori - ikat kepala, reben, jepit rambut hiasan yang besar;
 • dengan sikat belakang, tebal atau licin, dalam gaya maskulin;
 • dengan tenunan - helai panjang di bahagian depan boleh disambungkan dengan berkesan ke dalam jalinan;
 • dengan asimetri - relevan untuk kuil yang dicukur yang memerlukan rangka yang sesuai;
 • dengan gangguan artistik, menonjolkan helai individu.

Contoh yang indah

Digabungkan dengan warna berambut perang yang terang, potongan rambut pixie yang sedikit kusut kelihatan perancis cantik dan pada masa yang sama cuai. Penyelesaian yang ideal untuk wanita matang yang tidak mahu menjadi tua dan menjadi terlalu serius.

Versi hebat potongan rambut pixie dengan poni panjang. Skim warna yang kaya dan gaya asal menekankan watak memberontak gadis itu, dengan berkesan menyerlahkan garis tulang pipi dan memanjangkan leher secara visual.

  luar biasa warna merah jambu berambut perang, panjang helai yang tidak sekata memberikan potongan rambut pixie dalam versi memanjang satu tarikan istimewa. Bangs asimetri yang diletakkan pada satu sisi membolehkan anda menekankan keanggunan wajah, kelihatan segar dan muda.

  Cara membuat potongan rambut pixie, video berikut akan memberitahu.

  tiada komen

  Fesyen

  kecantikan

  rumah