Reka bentuk tandas

Tandas gaya loteng: garis panduan reka bentuk dan contoh yang cantik

Tandas gaya loteng: garis panduan reka bentuk dan contoh yang cantik
Kandungan
  1. Ciri reka bentuk
  2. Bagaimana untuk mendaftar?
  3. Contoh yang indah

Setiap hari, gaya loteng semakin popular dalam reka bentuk dalaman moden. Suasana loteng, yang cuba disampaikan oleh pereka secara realistik mungkin, telah jatuh cinta dengan ramai penikmat trend semasa yang canggih kerana kesederhanaan yang kelihatan dan suasana ringan yang tidak dapat digambarkan. Semakin kerap anda boleh menemui kafe, bar atau tempat tinggal yang dihiasi dengan gaya yang selesa dan luar biasa ini.

Loteng kelihatan pada masa yang sama ringkas dan sangat bergaya, tetapi salah satu kelebihannya yang paling penting, sudah tentu, keselesaan. Di dalam bilik dengan kemasan sedemikian, anda berasa selesa dan santai. Perasaan ini serupa dengan apa yang semua orang alami apabila mereka mendapati diri mereka berada di loteng rumah desa saudara mereka semasa zaman kanak-kanak yang jauh atau bercuti semasa percutian musim panas. Semakin banyak, reka bentuk jenis ini boleh didapati bukan sahaja di institusi awam, tetapi juga dalam hiasan ruang tamu dan premis lain. Apabila memilih arah gaya dalam reka bentuk tandas, loteng juga semakin menjadi permintaan.

Ciri reka bentuk

Loteng dibezakan oleh sekatan relatif skema warna. Selalunya ia adalah warna coklat, pastel, grafit, susu dan kelabu... Sebagai peraturan, warna terang dan eksotik tidak digunakan dalam hiasan dalaman dalam gaya ini. Tekstur dan permukaan kasar, hampir bersih, dan kerja bata sering digunakan dalam hiasan dinding.

Kepingan perabot dan bahagian dalam yang berumur buatan digunakan untuk bermain bersama-sama dengan suasana umum loteng.

Kayu adalah salah satu bahan yang paling popular digunakan dalam hiasan dalaman loteng. Tetapi disebabkan fakta bahawa tandas adalah tempat yang tertakluk kepada kelembapan dan wap yang tinggi, adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada bahan yang lebih praktikal seperti jubin atau plastik. Sangat mudah bahawa teknologi pengeluaran moden membolehkan anda memilih jubin yang meniru kayu dengan sangat realistik. Apabila menyelesaikan lantai atau dinding tandas, salutan sedemikian akan bertahan lebih lama daripada kayu semula jadi.

Untuk mengimbangi kekurangan bahan semula jadi ini, anda boleh menggunakan mana-mana barang dalaman yang diperbuat daripada kayu. Ini boleh menjadi penyangkut, rak, rak atau apa-apa barang hiasan lain, contohnya, bingkai cermin.

Perkara utama ialah mereka disalut dengan varnis, yang akan melindungi mereka daripada kelembapan.

Peranan istimewa dalam gaya loteng dimainkan oleh pencahayaan. Imej keseluruhan bilik secara keseluruhan akan bergantung pada seberapa cekap ia akan diedarkan dan dipasang. Semakin banyak mentol Edison digunakan dalam susunan pedalaman sedemikian. Bentuk dan jenis lampu sedemikian boleh menjadi yang paling pelik, yang memberikan skop yang luas untuk imaginasi apabila memilih reka bentuk. Lampu sedemikian pastinya akan menjadi kemuncak mana-mana bahagian dalam dan akan menarik perhatian dan pandangan yang berminat.

Bagaimana untuk mendaftar?

Kawasan bilik mandi boleh menjadi sangat pelbagai, dan tidak semua pemilik rumah boleh berbangga dengan bilik mandi yang luas. Ini bukan sebab untuk putus asa, kerana walaupun bilik kecil boleh dikembangkan secara visual dengan pendekatan yang cekap dan profesional. Untuk ini hanya menggunakan beberapa helah reka bentuk... Sebagai contoh, menggunakan warna terang dalam hiasan dalaman, anda boleh mencapai kesan mengembangkan ruang, dan mana-mana bilik akan kelihatan lebih besar di kawasan itu.

Dan juga semakin tinggi siling, semakin luas bilik itu akan kelihatan.

Untuk meningkatkan ruang secara visual, anda boleh menggunakan permukaan reflektif bercermin... Cermin dengan ketinggian dari lantai ke siling akan kelihatan sangat berfaedah; dengan bantuan mereka, anda boleh mencapai kesan maksimum peningkatan visual di kawasan \ u200b \ u200b bilik.

Di bilik mandi kecil, adalah paling mudah untuk menggunakan kabin pancuran mandian., kerana mereka akan menjimatkan ruang dengan ketara, dan pemasangan mandi akan sesuai di dalam bilik yang lebih luas. Banyak juga bergantung pada warna paip. Sekiranya warna hiasan bilik dikekalkan dalam naungan tertentu, maka lebih baik memberi keutamaan kepada mangkuk tandas warna tertentu, yang akan berirama dengan skema warna pedalaman. Mangkuk tandas coklat atau hitam akan sesuai dengan harmoni ke bahagian dalam gaya loteng dan tidak akan mengganggu keharmonian warna.

Contoh yang indah

Bilik mandi gaya loteng dibezakan dengan kesederhanaan garis dan reka bentuknya. Bahan yang sengaja kasar, hiasan lama, benang dan tali yang terkoyak, paip tembaga atau gangsa dan pili - semua butiran ini menambahkan semangat pada setiap bahagian dalam, menjadikannya tidak seperti yang lain.

Reka bentuk loteng dalam warna terang akan kelihatan lembut dan membesar secara visual walaupun bilik mandi terkecil. Warna gelap dalam reka bentuk dalaman memberikan tandas kelihatan lebih representatif. Sebagai contoh, coklat gelap digabungkan dengan cermin dan pencahayaan kuning akan membawa suasana keselesaan yang istimewa dan unik kepada bilik.

Kemasan batu semula jadi di dinding, digabungkan dengan garis lurus, laconic di pedalaman, mencipta reka bentuk bilik mandi yang harmoni dan bergaya. Dan lantai yang terang akan menambah lebih banyak ruang.

Reka bentuk loteng yang sederhana dan agak pertapa boleh dicairkan dengan panel hiasan dengan hiasan bunga atau batang lilin yang digayakan. Dan juga almari pakaian yang luar biasa dengan nombor siri akan dapat melengkapkan bahagian dalam.

Sconce atau plafon yang luar biasa boleh menjadi kemuncak dalam hiasan dalaman gaya loteng.Mereka akan memberikan bilik pesona istimewa, dan cermin dari lantai ke siling dengan lampu yang memantul di dalamnya akan mengembangkan secara visual dimensi bilik mandi.

Anda boleh melengkapkan bahagian dalam bilik mandi dengan pasu dengan bunga kering hiasan atau dahan pokok nipis. Mereka akan secara harmoni sesuai dengan gaya loteng tandas.

Imaginasi pereka bilik mandi tidak mempunyai sempadan. Malah basikal biasa boleh berfungsi sebagai tempat duduk sinki yang mewah.

Dan di beberapa bilik, bahagian dalam mungkin kelihatan sangat ceroboh sehingga pengunjung mungkin tidak meninggalkan perasaan bahawa pengubahsuaian belum selesai.

Pencinta gaya loteng yang paling bebas akan menyukai pilihan bilik mandi dengan pintu panorama telus yang masuk terus ke dapur studio. Mengapa tidak menonton wanita tercinta anda mandi semasa anda makan.

Untuk maklumat tentang cara membuat plaster hiasan dari dempul biasa, lihat video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah