Mangkuk tandas

Penarafan mangkuk tandas terbaik

Penarafan mangkuk tandas terbaik
Kandungan
 1. Firma terbaik
 2. Penarafan mangkuk tandas mengikut kualiti
 3. Bagaimana untuk memilih model?

Sebilangan besar pengeluar Jerman, Czech, Perancis, Itali, Poland dan Rusia diwakili di pasaran peralatan kebersihan moden. Mereka menawarkan tandas pelbagai kualiti, reka bentuk dan julat harga. Untuk memudahkan anda memilih model yang optimum, kami akan menyemak pengeluar yang paling popular.

Firma terbaik

Di Perancis, Jerman, Austria dan negara-negara Dunia Lama yang lain, tandas menjadi popular pada awal abad yang lalu, walaupun ia dicipta lebih awal. Pengeluaran besar-besaran bermula pada tahun 1909, kemudian Unitas terlibat dalam pelepasan, terima kasih kepadanya bahawa peranti ini menjadi permintaan di seluruh Eropah.

Selama bertahun-tahun, struktur tandas tidak berubah: seperti sebelumnya, ia termasuk tempat duduk dan sistem siram. Namun begitu, jika anda melihatnya, maka model moden berbeza dengan ketara daripada yang sebelumnya dalam ergonomik, penampilan dan, tentu saja, kualiti. Sebilangan besar pengeluar bekerja dalam segmen ini. Pada masa yang sama, memilih jenama adalah salah satu peringkat terpenting dalam membeli lekapan paip. Mari kita lihat lebih dekat pada jenama yang paling terkenal.

Gustavsberg

Jenama Sweden terkenal Gustavsberg adalah sebahagian daripada struktur pegangan antarabangsa Villeroy & Boch. Terima kasih kepada tandem ini, jenama itu telah berkembang pesat ke dalam barisan peneraju dalam pasaran peralatan kebersihan global. Tandas Gustavsberg diperbuat daripada porselin kaca... Paip adalah berbeza peningkatan rintangan haus, kekuatan dan ketahanan.

Produk pengeluar ini adalah sejagat, peralatan kebersihan boleh dimuatkan secara harmoni ke dalam mana-mana bahagian dalam.Semua produk dilindungi oleh jaminan 25 tahun.

Roca

Sebuah syarikat Sepanyol dengan kemudahan pengeluaran dan pejabat jualannya sendiri di pelbagai negara, termasuk negara CIS. Pengguna yang memilih tandas Roca untuk rumah mereka, mungkin menarik minat bidet dan urinal dengan reka bentuk klasik yang dipasang di sisi, dipasang di dinding dan berdiri di lantai. Semua produk jenama dihasilkan dalam reka bentuk tradisional, yang membolehkan anda memilih model yang sesuai untuk pelbagai jenis penyelesaian dalaman gaya.

Ifo

Syarikat Sweden, yang mengkhususkan diri dalam pengeluaran produk seramik untuk bilik mandi, menawarkan pengguna set lengkap peralatan kebersihan. Kelebihan utama Ifo:

 • longkang tanpa bunyi;
 • kekurangan pemeluwapan;
 • penggantungan penyaliran;
 • tangki yang lancar.

Jika

Pengeluar alat kebersihan Czech. Kemudahan pengeluaran jenama ini terletak di Republik Czech dan Rusia. Ini memungkinkan untuk menyediakan harga yang berpatutan untuk pengguna domestik. Kelebihan utama Jika adalah pelbagai jenis dan pelbagai fungsi, dalam senarai dagangan terdapat dilampirkan, digantung, serta pilihan lantai dengan keturunan mendatar, menegak dan serong, oleh itu anda boleh memilih tandas terbaik untuk mana-mana pilihan pemasangan yang mungkin.

Vitra

Kilang pembuatan Turki, yang bercirikan penggunaan penyelesaian inovatif dalam pembuatan paip... Semua proses teknologi adalah automatik sepenuhnya, dan kawalan kualiti dijalankan menggunakan pengekodan bar. Apabila memperkenalkan model baru mangkuk tandas ke pasaran, perhatian khusus diberikan kepada reka bentuk; sebagai tambahan kepada penyelesaian klasik, terdapat produk bukan standard dalam senarai pelbagai.

Rangkaian peralatan kebersihan yang berasingan direka untuk pengguna kurang upaya.

Santek

Syarikat domestik ini adalah sebahagian daripada kebimbangan Roca, dan oleh itu, produk yang dikeluarkan memenuhi semua keperluan kualiti antarabangsa, tetapi pada masa yang sama mengekalkan harga yang rendah untuk orang Rusia. Ciri-ciri mangkuk tandas jenama ini:

 • jenis longkang bulat;
 • kehadiran perlindungan antibakteria;
 • penetapan kuat tudung;
 • tempat duduk dengan microlift;
 • beberapa jenis pelepasan air;
 • kebolehubahan pemasangan.

Laufen

Kemudahan pembuatan ini mempunyai lebih satu abad sejarah. Syarikat Switzerland memulakan aktivitinya pada tahun 1892, pada masa ini ia menduduki salah satu kedudukan utama dalam pengeluaran peralatan kebersihan bukan sahaja di Switzerland, tetapi juga di pasaran global. Kemudahan pengeluaran syarikat terletak di Austria dan Republik Czech, dan pejabat jualan boleh didapati di semua benua.

Produk jenama adalah berbeza kualiti tertinggi. Salah satu "helah" yang paling menarik ialah penggunaan salutan kalis air khas.

Sanita

Salah satu pengeluar terbesar seramik dan peralatan kebersihan di pasaran Rusia. Tandas syarikat ini dihasilkan menggunakan acuan plaster klasik atau templat polimer, dan kaedah pengacuan suntikan yang inovatif telah diperkenalkan.

Semua seramik ditutup dengan lapisan pembersihan diri, tahan haus yang melindungi permukaan daripada kotoran untuk masa yang lama.

PAGI PETANG

Beberapa negara menjadi tanah air jenama ini sekaligus, dan penyelesaian terbaik dipinjam dari masing-masing. Jadi, gaya dan ergonomik direka oleh pereka dari Itali, jurutera dari Jerman bertanggungjawab untuk kualiti tinggi, dan pakar Inggeris mengira kefungsian keseluruhan... Semua tandas diperbuat daripada porselin dan boleh dicat dengan warna putih klasik atau hitam moden.

Jenama ini menawarkan tandas elit yang hanya mampu dimiliki oleh mereka yang ingin membeli peralatan sanitari eksklusif dengan kualiti tertinggi. Semua model dijamin selama 25 tahun.

Penarafan mangkuk tandas mengikut kualiti

Bajet

Paip murah tidak bermakna buruk.Dalam sesetengah kes, kos hanya boleh bercakap tentang ciri pemasangan unit. Sebagai contoh, tempat duduk boleh tanpa mikrolift, mangkuk boleh dibuat daripada seramik berkualiti tinggi, tetapi tanpa sayu, dan mekanisme tangki yang boleh dipercayai tidak menyediakan kemungkinan penyaliran separa.

Antara model yang paling popular dalam segmen nilai ini adalah yang berikut.

Santek "Rimini"

Model lantai bujur. Dengan syarat penurunan air secara membulat. Jenis pemasangan - dipasang di dinding.

Kelebihan:

 • kekompakan;
 • reka bentuk klasik;
 • set air yang tenang di dalam tangki;
 • saliran separa untuk menjimatkan penggunaan air;
 • pelepasan serong membolehkan produk digunakan untuk kebanyakan jenis saluran pembetung;
 • kemudahan pembersihan.

Kelemahan:

 • Tangki yang meruncing ke atas menimbulkan beberapa komplikasi apabila pelarasan diperlukan.

Jika vega

Tandas dipasang di dinding dengan sistem pemasangan berdiri di lantai. Longkang air mendatar, longkangnya bulat. Anda boleh membeli versi tangki dan mangkuk, atau memesannya secara berasingan.

Kelebihan:

 • longkang besar;
 • set air yang tenang;
 • siram bulat;
 • reka bentuk laconic;
 • kekompakan.

Kelemahan:

 • seperti yang ditunjukkan oleh amalan, peratusan mengagumkan produk yang rosak mula dijual, jadi apabila memilih model, anda pasti perlu memastikan bahawa mangkuk itu rata;
 • jika model dilengkapi dengan takungan, anda juga harus menyemak gasket kilang di antaranya dan tempat duduk itu sendiri.

Kelas pertengahan

Segmen ini termasuk mangkuk tandas, kosnya antara 7 hingga 20 ribu rubel. Untuk pengeluaran, bukan sahaja peralatan kebersihan digunakan di sini, tetapi juga porselin. Semua produk dilindungi komposisi penghalau kotoran dan antibakteria, hampir setiap model menganggap ketersediaan pilihan tambahan (sistem anti-percikan dan mod saliran dwi).

IDO Tujuh D

Modelnya diperbuat daripada porselin, yang berbeza ketahanan dan ketahanan terhadap kerosakan mekanikal. Oleh kerana penggunaan teknologi pengeluaran khas, pembentukan retakan dan penampilan cip pada permukaan dikecualikan sepenuhnya. Produk dicirikan oleh permukaan licin sempurna, oleh itu ia kelihatan menyenangkan dari segi estetik dan, pada masa yang sama, tidak memerlukan penggunaan detergen yang kasar. Selain itu dilengkapi dengan pelekap jenis bertetulang, yang amat penting untuk orang yang berlebihan berat badan. Fungsi anti-percikan disediakan.

Kelebihan:

 • porselin berkualiti tinggi;
 • sistem saliran praktikal;
 • butang pelepas mudah;
 • pengikat bertetulang;
 • kemudahan pemasangan;
 • semua produk mempunyai waranti 10 tahun.

Kelemahan:

Pusat perkhidmatan boleh didapati jauh dari semua wilayah Persekutuan Rusia.

VitrA Grand

Tandas dengan fungsi bidet dihasilkan menggunakan teknologi terkini menggunakan tuangan tekanan tinggi, yang memastikan kekuatan maksimum, kebolehpercayaan dan ketahanan produk. Kelebihan utama produk jenama ini ialah ketersediaan pusat servis di semua bandar utama negara, dan pembaikan dan penggantian komponen jarang melebihi 7 hari menunggu.

Faedah lain:

 • pelbagai fungsi;
 • pelekap bertetulang;
 • kemudahan penyelenggaraan.

Elit

Tandas elit diperbuat daripada bahan berkekuatan tinggi dan dilengkapi dengan kelengkapan paling boleh dipercayai yang berfungsi selama beberapa dekad.

Gustavsberg Artik

Model berdiri di lantai dengan jenis dipasang di dinding. Air disalirkan secara mendatar, prinsip penyaliran dua kali berfungsi. Produk ini menggabungkan bentuk klasik dan semua fungsi moden.

Kelebihan:

 • peralatan siap sedia - tandas hanya perlu dipasang;
 • reka bentuk laconic;
 • microlift di tempat duduk;
 • tahap kebolehpercayaan struktur yang tinggi.

Kelemahan:

 • bagi pengguna yang tidak biasa dengan selok-belok pemasangan paip, ia akan menjadi agak sukar untuk menjalankan walaupun pelarasan paling asas, jika keperluan sedemikian timbul;
 • berat yang mengagumkan menambah kestabilan yang diperlukan, tetapi pada masa yang sama mewujudkan kesukaran tertentu semasa pengangkutan dan pemasangan.

pagi. PM Joy

Tandas dipasang di dinding dengan pemasangan belakang ke dinding. Berbeza dalam reka bentuk klasik, dilengkapi dengan tangki dan mangkuk dengan mikrolift. Jenis saliran mendatar mengandaikan prinsip saliran berganda. Permukaan ditutup dengan salutan anti-karat. Kelebihan:

 • saiz yang agak padat;
 • saliran air bulat yang kuat;
 • bentuk diperkemas.

Sebagai kelemahan, pengguna perhatikan bahawa sauh tempat duduk kadangkala memberikan sedikit permainan, dan jika pengguna perlu berpaling ke tepi, tempat duduk beralih sedikit.

Apabila membeli model, masuk akal untuk menyemak konfigurasi pasport dengan yang sebenarnya, kerana jika peruncit tidak melaporkan pengikat kepada anda, maka akan menjadi sangat sukar untuk memperolehnya.

Bagaimana untuk memilih model?

Kami telah mengumpulkan beberapa petua untuk anda tentang cara memilih model paip yang sesuai untuk rumah anda.

Reka bentuk

Perkara pertama yang perlu anda beri perhatian khusus semasa membeli ialah reka bentuk.

 • Produk lantai. Mereka dipasang pada lantai dan tidak memerlukan pemasangan profesional. Walau bagaimanapun, produk sedemikian memakan banyak ruang dan menyusahkan untuk dibersihkan.
 • Dilampirkan. Ciri ciri mereka ialah tangki yang dipasang di dinding. Kelebihan model termasuk ergonomik kawasan bebas dan kemudahan penyelenggaraan.
 • Pemasangan - model anti vandal yang digantung yang dipasang pada dinding, manakala sistem pengikat itu sendiri terletak di belakang dinding. Kelebihan model sedemikian: rupa bergaya dan keupayaan untuk menahan beban sehingga 300 kg.
 • Model dengan bidet. Kelebihan utama produk adalah kefungsian, kerana peranti itu menggabungkan kedua-dua bidet dan tandas itu sendiri.

Jika dimensi bilik mandi membenarkan, lebih baik memilih model yang digantung. Ia lebih mahal daripada semua pilihan lain dan memerlukan pemasangan khas, tetapi ia akan menjadi lebih selesa dalam operasi.

Mangkuk

Kemunculan percikan bergantung pada mangkuk. Terdapat beberapa jenis.

 • Dengan rak. Jika semua yang anda harapkan daripada mangkuk adalah longkang bebas percikan, maka ini adalah pilihan terbaik untuk anda. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa produk dengan rak sukar dibersihkan, kerana kotoran terkumpul di dinding dari masa ke masa dan kesan karat mungkin muncul.
 • Dengan berat sebelah. Tandas ini adalah pilihan yang baik untuk mereka yang bimbang tentang bau yang tidak diingini. Mangkuk visor mempunyai sedikit cerun, ia memberikan pembersihan maksimum dan tiada percikan air, dan juga menutupi bau.
 • Dengan corong. Konfigurasi ini menggabungkan semua kelebihan utama mangkuk ini, tetapi pada masa yang sama menghasilkan percikan, jadi pengeluar meneutralkannya menggunakan sistem anti-percikan.

Bekalan air

Salah satu kriteria asas untuk memilih jenis mangkuk tandas yang sesuai ialah jenis bekalan air. Lateral dicirikan oleh kebolehpercayaan, risiko kebocoran dikurangkan kepada sifar. Kelebihan pilihan suapan bawah ialah operasi tanpa bunyi.

Penyaliran air

Satu-satunya perkara yang harus dipandu dalam kes ini ialah ciri-ciri sistem kumbahan di kawasan kediaman. Sistem berikut dibezakan.

 • Serong - saliran dijalankan pada sudut, sebagai peraturan, longkang tersebut dipasang di bangunan lama.
 • Menegak - dalam kes ini, keseluruhan aliran masuk ke bawah lantai, selalunya model sedemikian terdapat dalam "stalinka".
 • Mendatar - dalam versi ini, longkang diarahkan ke dinding, sistem pembetungan inilah yang paling popular di rumah zaman moden.

Jenis longkang

Dengan jenis longkang terus, air mengalir ke dalam aliran yang kuat di sepanjang dinding belakang. Walau bagaimanapun, pilihan ini sangat mudah untuk dikendalikan ia tidak membasuh mangkuk sepenuhnya, dan dari masa ke masa kesan karat mungkin muncul di dinding. Di samping itu, air digunakan secara tidak ekonomik.

Dengan versi bulat longkang, mangkuk dibasuh di sekeliling keseluruhan lilitan, pilihan ini dianggap optimum.

Bahan asas

Bahan dari mana mangkuk tandas dibuat juga penting.

 • Faience. Produk sedemikian dibezakan oleh harga yang demokratik, oleh itu ia bagus sekiranya bajet terhad. Kelemahan tembikar termasuk keliangan yang meningkat, yang merumitkan penyelenggaraan pemasangan. Namun begitu, tandas tahan lama dan kalis air, manakala pengeluar menawarkan rangkaian model terluas untuk sebarang reka bentuk dan teduhan.
 • Porselin. Salah satu bahan yang paling tahan lama dan kuat, jangka hayatnya adalah 50 dan lebih tahun. Ia dicirikan oleh ketahanan terhadap air.
 • Keluli tahan karat... Selalunya digunakan untuk produk yang dipasang di tempat awam. Ia dicirikan oleh kekuatan tinggi, jadi mangkuk tandas mengekalkan penampilan asalnya walaupun di bawah beban aktif.
 • besi tuang. Tandas yang paling murah, tetapi juga yang paling menyusahkan. Ditutup dengan enamel, tetapi ia cepat merosot dan tidak memenuhi semua fungsi yang diisytiharkan.

Jelas sekali, model porselin akan menjadi pilihan yang paling mudah, praktikal dan tahan lama. Tetapi jika tidak ada wang yang cukup untuk mereka, maka lebih baik untuk menghentikan pilihan pada tandas faience. Model-model ini yang dibentangkan dalam katalog pengeluar paling terkenal.

Untuk maklumat tentang cara memilih tandas yang betul, lihat video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah