Kasut

Apa yang hendak dipakai keldai?

Apa yang hendak dipakai keldai?
Kandungan
 1. Pilihan pakaian di bawah baghal
 2. Gabungan pakaian dan warna kasut
 3. Kami mengarang imej
 4. Apa yang tidak boleh digabungkan dengan?
 5. Petua jurugaya

Mules adalah salah satu jenis kasut yang paling sesuai untuk musim panas. Mereka bukan sahaja kelihatan anggun di kaki, tetapi juga boleh menjadi perincian yang sangat berjaya dalam pelbagai imej. Walau bagaimanapun, ramai daripada jantina yang adil tidak tahu apa sebenarnya yang lebih baik untuk dipakai dengan kasut sedemikian, supaya imej itu benar-benar harmoni.

Untuk mencapai hasil ini, adalah penting untuk mengetahui bukan sahaja tentang ciri-ciri pakaian yang digabungkan dengan keldai, tetapi juga tentang jenis keldai itu sendiri, warna yang paling sesuai dan perbezaan antara set untuk acara harian dan malam. Semua nuansa ini akan dibincangkan secara terperinci dalam artikel ini.

Pilihan pakaian di bawah baghal

Mules adalah kasut tanpa baji dengan tumit terbuka. Kasut sedemikian dibentangkan dalam beberapa jenis, untuk setiap satunya adalah perlu untuk memilih item almari pakaian tertentu.

rata

Pilihan rata kelihatan lebih licin daripada terompah. Selalunya mereka runcing atau mungkin mempunyai siluet kaki bulat. Kasut ini harus dipakai dalam kombinasi dengan item pakaian tertentu.

 • Jeans kurus digabungkan dengan keldai akan menjadi asas yang bagus untuk pakaian anda. Model dengan celah, serta pilihan hitam, kelihatan agak asli dengan kasut sedemikian.

Panjang seluar jeans boleh sama ada klasik atau dipotong. Baghal digabungkan dengan lipatan kecil.

 • Jika anda lebih suka memakai seluar, maka perhatikan gaya yang menyala. Kulot dengan siluet yang dipotong akan melengkapkan penampilan dengan keldai dengan sempurna. Dan juga kasut sedemikian kelihatan baik dengan pisang, yang panjangnya lebih tinggi daripada buku lali.
 • Bahagian atas pakaian boleh menjadi blaus tanpa cetakan atau baju... Apabila memilih baju sejuk dari fabrik yang lebih padat, perhatikan fakta bahawa mereka membuat garis halus dalam imej, tidak terlalu dibebani dengan perhiasan dan kombinasi warna yang kompleks.

Pelompat lembut dengan lengan panjang, serta blazer dan kardigan akan melengkapkan penampilan dengan seluar jeans dan seluar.

 • Walaupun kekurangan tumit, ramai wanita lebih suka memakainya bagal dengan gaun. Siluet pakaian harus sedikit longgar, dan panjang skirt harus di bawah lutut.
 • Jika, sebagai elemen pakaian untuk digabungkan dengan baghal, kami pertimbangkan skirt, maka ia boleh menjadi model berlipat sehingga kira-kira panjang pertengahan betis.

Dengan tumit

Satu lagi jenis baghal ialah tumit. Ia boleh berbeza - kedua-dua persegi dan tidak terlalu tinggi, dan sangat nipis dan anggun. Barangan almari pakaian yang berbeza adalah selaras dengan kasut tersebut.

 • Skirt pertengahan panjang kelihatan relevan jika tumitnya agak besar.
 • Jika anda ingin menyerlahkan buku lali anda, pilih keldai dengan kasut tumit tinggi yang anggun dan padankan dengan skirt yang melebihi lutut.
 • Pilihan dengan tumit sesuai untuk kombinasi dengan sut, yang terdiri daripada jaket memanjang dan seluar lurus.

Gabungan pakaian dan warna kasut

Jangan lupa tentang elemen seperti gabungan warna keldai dengan seluruh imej. Memandangkan kasut ini boleh dibuat dalam pelbagai warna, jangan lupa tentang pakaian yang paling sesuai untuk setiap warna.

 • Model putih atau perak akan sesuai dengan seluar jeans denim dan seluar. Pilihan terakhir, digabungkan dengan seluar hitam, adalah penyelesaian yang sangat sesuai untuk penampilan pejabat.
 • Kasut cetakan kuning atau harimau bintang jenis ini akan melakukan fungsi aksen dalam imej dengan pakaian dalam warna gelap dengan menakjubkan. Bukan sahaja hitam akan digabungkan dengan warna kuning, tetapi juga warna khaki, kelabu dan lain-lain nada yang disenyapkan.
 • Model popular seperti keldai hitam dengan tumit berwarna emas. Mereka kelihatan baik dengan seluar berwarna terang, serta dengan seluar gelap atau seluar jeans, dengan syarat bahagian atas imej mengandungi fabrik yang lebih ringan.
 • keldai merah boleh bertindak sebagai perincian aksen dalam imej tanpa merah. Dan juga mereka boleh menjadi tambahan jika naungan serupa juga terdapat di bahagian atas pakaian.
 • Gambar di mana ada keldai merah jambu, sebagai peraturan, tidak terhad kepada satu elemen teduhan pastel. Beg dengan warna halus yang sama, kardigan atau kot parit boleh digabungkan dengan sempurna dengan kasut, mencipta rupa yang benar-benar romantis.
 • Kasut warna mustard selaras dengan pakaian dengan warna kuning yang kaya. Dan juga keldai coklat boleh digunakan sebagai ganti keldai sawi. Mereka digabungkan dengan seluar khaki, serta seluar jeans biru.

Kami mengarang imej

Mules adalah kasut yang sesuai untuk banyak majlis. Dia berjaya melengkapkan kedua-dua pakaian kasual dan pakaian di pejabat atau pakaian malam.

Ensembel petang

Untuk keluar malam, keldai adalah pilihan yang elegan dan sangat asli. Anda boleh menggabungkannya dalam rupa petang dengan pakaian, dengan syarat model itu mempunyai tumit yang sesuai. Panjang pakaian hendaklah midi, dan kain dari mana ia dibuat hendaklah mengalir. Pilihan yang sangat baik adalah jumpsuit malam yang diperbuat daripada kain sutera.

Sila ambil perhatian bahawa bagal untuk busur petang boleh sama ada biasa atau termasuk hiasan seperti labuci, rhinestones, batu hiasan, serta bulu dan elemen lain... Kain keldai petang boleh menjadi satin, suede, kulit atau baldu.

Perhiasan yang paling sesuai untuk rupa ini dengan keldai petang ialah aksesori yang bijak tetapi elegan... Ini termasuk anting-anting dengan batu kecil, serta rantai dengan loket saiz sederhana.

Penampilan petang yang cepat dan mudah boleh dibuat dengan menggabungkan keldai dengan pakaian baju.Menggunakan tali pinggang kulit yang sepadan dan anting-anting yang menarik perhatian akan benar-benar menceriakan pakaian anda untuk hari itu.

Set Harian

Untuk set pakaian pejabat, keldai bertumit tinggi dalam kebanyakan kes adalah pilihan yang tidak sesuai. Model yang lebih selesa dengan tapak kaki yang rendah akan dipadankan dengan sempurna dengan seluar potongan lurus dan juga skirt pensel. Namun, ingat itu pilihan kulit licin dengan hidung tertutup tidak akan sangat relevan untuk imej perniagaan, lebih baik meninggalkannya untuk acara tidak rasmi. Pilihan terbaik untuk bekerja ialah model dengan tumit bukit anak kucing, penampilan yang di hadapan sangat mengingatkan pam.

Dalam pakaian sehari-hari, keldai tidak boleh dibebani dengan unsur hiasan. Mereka kelihatan hebat apabila digandingkan dengan pakaian seperti gaun bersaiz besar. Pakaian atau skirt panjang sederhana seperti itu boleh dilengkapkan dengan jaket kulit atau bahkan sweatshirt.

Apa yang tidak boleh digabungkan dengan?

Terdapat beberapa elemen yang tidak boleh dipakai dalam rupa yang sama seperti keldai. Ini termasuk beberapa butiran pakaian.

 • Skirt tahun ini akan memberikan rupa yang lama.
 • Dengan stokin dan seluar ketat, rupa akan rosak. Jika seluar ketat berwarna daging nilon boleh diterima dengan keldai tertutup, maka ia juga tidak diingini untuk kasut berujung terbuka.
 • Tidak semua kod pakaian pejabat boleh digabungkan dengan kasut sedemikian. Ia mungkin boleh diterima sebagai bahagian harian saman, tetapi ia bukan pilihan terbaik untuk acara perniagaan formal.
 • Sekiranya model itu agak besar, maka lebih baik untuk mengelakkan menggabungkannya dengan skirt mini, serta seluar dan pakaian yang ketat dengan siluet sempit.

Petua jurugaya

Lihat profesional mengesyorkan mengambil kira beberapa cadangan semasa membuat imej daripada keldai.

 • Jika anda bercadang untuk menghabiskan banyak masa di kaki anda dalam kasut sedemikian, maka lebih baik untuk menahan diri dari kasut tumit tinggi, lebih suka sama ada model dengan tapak rata atau pilihan dengan tumit kecil. Dan juga potongan di bahagian depan kaki tidak selalu membawa keselesaan dalam proses pemakaian berjam-jam.
 • Keldai stiletto dapat meregangkan siluet secara visual dan menjadikan sosok itu langsing. Tetapi jika kaki anda agak melengkung, maka pilihan sedemikian harus dibuang, kerana kesannya akan menjadi sebaliknya. Adalah lebih baik untuk membeli model dengan jenis tumit tebal.
 • Terdapat model dengan insole bulu, yang bukan sahaja akan mencipta perincian yang luar biasa dalam imej, tetapi juga menjadi pilihan yang sangat mudah untuk cuaca sejuk.
 • Sesetengah model baghal kelihatan sangat mewah dan boleh menarik perhatian kepada diri mereka sendiri. Sebelum membeli kasut sedemikian, fikirkan sama ada anda mempunyai ironi diri yang mencukupi, jika tidak, anda mungkin tidak selesa menggunakan kasut sedemikian dalam imej anda.
 • Ingat bahawa model yang dipangkas bulu hanya sesuai untuk cuaca kering. Dalam hujan atau lumpur, kasut akan segera kehilangan semua estetika dan akan kelihatan sangat janggal.

Oleh itu, agak mudah untuk menggabungkan keldai dengan pakaian lain jika anda tahu dengan jelas untuk acara apa kasut tersebut dipilih, apakah ciri-ciri figura anda, berapa lama anda merancang untuk memakai kasut anda, dan keadaan cuaca. Dengan mengambil kira semua nuansa ini, anda boleh mencipta imej yang sempurna dan membuat kesan yang betul dengan kasut asli seperti itu.

Untuk cara membuat keldai do-it-yourself, lihat video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah