Tilam

Memilih tilam untuk katil lipat

Memilih tilam untuk katil lipat
Kandungan
  1. Pandangan
  2. Tahap kekerasan dan pengisian
  3. Dimensi (edit)
  4. Bagaimana untuk memilih?

Tilam katil lipat mendapat permintaan yang tinggi. Produk ini ditawarkan dalam pelbagai jenis. Kelebihan utama ialah kekompakan, kerana ia boleh dilipat, disimpan di dalam almari dan diangkut dalam kereta. Produk adalah mudah dan sesuai untuk kegunaan sementara dan kekal. Dalam artikel ini kita akan memikirkan cara memilih tilam yang sesuai untuk katil lipat.

Pandangan

Perhatian anda dijemput kepada gambaran keseluruhan jenis tilam untuk katil lipat, prestasi dan kelebihannya.

Terima kasih kepada produk sedemikian, anda boleh mendapatkan katil tambahan, dan jika perlu, lipat dan hantar ke almari. Tilam adalah ringan dan padat, tahan lembapan, ditawarkan dalam saiz yang berbeza dan ketebalan yang berbeza, jadi terdapat peluang untuk memilih untuk semua parameter.

Tilam katil lipat terbahagi kepada beberapa jenis. Setiap kategori produk mempunyai ciri dan faedah tersendiri.

Untuk kulit kerang Itali, pengeluar membuat produk menggunakan blok buih poliuretana monolitik. Selalunya terdapat lapisan sabut kelapa di dalamnya, yang mempunyai ketegasan yang sangat baik, jadi tilam menyokong belakang dan mempunyai sifat ortopedik. Sarung produk diperbuat daripada jacquard berkuil, selalunya dilengkapi dengan zip, supaya ia boleh dicuci. Terdapat ikatan di hujung supaya tilam mudah dilekatkan pada bingkai.

Produk untuk kulit kerang Amerika sangat boleh dipercayai. Mekanisme lipatan dibuat sedemikian rupa untuk menggunakan tilam padat. Pengisian produk boleh diubah, yang akan dibincangkan di bawah.

Tilam lipat adalah alternatif yang sangat baik untuk katil lipat, ia adalah tempat berehat yang lengkap. Produk ini mempunyai tiga atau lebih bahagian, yang disatukan dengan fabrik tahan lama. Ini adalah perkara berguna yang berguna untuk dimiliki di rumah di mana tetamu sering menginap.

Di samping itu, produk boleh dibawa bersama anda semasa perjalanan dengan kereta untuk mengatur tempat tidur.

Katil lipat moden berbeza dengan ketara daripada katil lipat Perancis dari segi fungsi dan penampilan. Walau bagaimanapun, sukar untuk dilakukan tanpa tilam yang baik, jadi toppers boleh didapati di pasaran - ia padat dan nipis, tetapi menyediakan persekitaran tidur yang selesa. Sesiapa sahaja boleh melipatnya, dan kerana ketebalannya yang kecil, produk sedemikian boleh dimuatkan di atas rak di dalam almari.

Mekanisme transformasi sedaflex mendapat permintaan kerana kemudahan dan kemudahan penggunaannya. Ia boleh dipercayai dan tahan lama, oleh itu ia sesuai untuk kegunaan harian. Tilam sedemikian tebal dan elastik, paling kerap dilengkapi dengan blok ortopedik dengan mata air. Produk ini mengekalkan ciri prestasinya walaupun dengan penggunaan yang kerap, yang merupakan kelebihan yang hebat. Tidak semua produk mempunyai pita untuk menetapkan, ini harus diperiksa dengan pengilang.

Tahap kekerasan dan pengisian

Semua tilam untuk katil lipat boleh dibahagikan kepada spring dan springless. Jika kita bercakap tentang blok bergantung, di dalamnya semua elemen disambungkan antara satu sama lain, dan di blok bebas mereka terletak di dalam poket kain. Blok ini sering digunakan untuk model ortopedik. Mata air dalam poket berasingan mempunyai kelebihannya sendiri, kerana ia tidak melepaskan dan menembusi pengisi dengan penutup, oleh itu, ia lebih selamat. Dalam barisan tilam katil lipat Perancis, juga tiada pilihan spring.

Kumpulan biasa ialah tilam tanpa spring, yang boleh merangkumi kedua-dua bahan sintetik dan semula jadi. Produknya ringan dan serba boleh.

Bagi isian, lateks, buih poliuretana, sabut kelapa boleh digunakan sebagai bahan utama. Yang terakhir dicirikan oleh ketegaran dan keanjalan, begitu banyak syarikat memilihnya. Di samping itu, pengisi membolehkan anda mencapai sifat ortopedik, dan selalunya tilam kanak-kanak mempunyai lapisan sedemikian. Coyra kuat, elastik, pengudaraan yang baik, tidak reput, tidak menyerap habuk dan kelembapan, dan menentang hama katil. Di samping itu, bahan itu semula jadi dan tidak menyebabkan reaksi alahan.

Walau bagaimanapun, tidak disyorkan untuk menggunakan pengisi sedemikian sendiri, oleh itu ia digabungkan dengan yang lain.

Yang optimum dan tidak toksik ialah busa poliuretana. Ia adalah bahan sintetik dengan tahap ketegaran purata pada harga yang berpatutan. Strukturnya menyerupai span, oleh itu ia anjal, bernafas, tahan kelembapan dan hypoallergenic. Produk dengan bahan sedemikian akan berfungsi selama bertahun-tahun. Bagus untuk warga emas dan mereka yang mempunyai masalah dengan sistem muskuloskeletal. Pengisi sederhana lembut dengan ciri ortopedik.

Tahap ketegasan memainkan peranan penting, oleh itu, penunjuk ini harus diambil kira apabila memilih tilam untuk katil lipat. Tilam keras menggunakan sabut buluh, sabut kelapa dan rumpai laut. Produk ini telah menjadi pencegahan scoliosis yang sangat baik, kerana ia membentuk postur yang betul dan mengurangkan masalah belakang.

Model lembut dicipta daripada lateks semulajadi, busa poliuretana dan analognya. Tilam ini direka untuk orang tua dan mereka yang mempunyai aktiviti fizikal yang tinggi. Produk ini disyorkan untuk pemulihan selepas pembedahan, untuk orang hamil dan sensitif. Untuk kekerasan sederhana, holofiber, jenis buih poliuretana dan alga tertentu digunakan. Pengilang menggabungkan lapisan keras dan lembut untuk mencapai tahap optimum.Ini adalah produk serba boleh yang sesuai dengan kebanyakan pengguna.

Dimensi (edit)

Walaupun terdapat pelbagai jenis tilam lipat di pasaran, grid saiz hampir sama untuk semua orang. Produk Rusia dan Perancis dihasilkan dengan parameter 190x80 dan 140x190 cm. Jika kita bercakap tentang tilam untuk katil lipat Itali, panjangnya hendaklah 180 cm untuk memenuhi dimensi bingkai. Item asal Jerman ditemui dalam julat 185-187 cm.

Bagi lebar tilam, ia ditentukan oleh model kulit kerang. Di pasaran anda boleh menemui produk dari 0.7 hingga 1.5 m Sudah tentu, model remaja berbeza dari segi saiz daripada orang dewasa. Agar tilam sepadan dengan kawasan tidur, lebarnya sepatutnya sudah 15 mm, jadi engsel dari katil lipat tidak akan menggosok kain dan tidak akan melanggar integriti produk. Tilam dengan parameter 80x190 cm digunakan.

Ketebalan toppers adalah kecil, hanya 5-7 cm, manakala ia selesa dan ringan, dan memberikan sokongan yang baik untuk tulang belakang.

Bagaimana untuk memilih?

Terdapat beberapa kriteria yang penting untuk dipertimbangkan apabila memilih tilam untuk katil lipat, kerana kita bercakap tentang penginapan yang sihat dan selesa.

Jika anda mematuhi garis panduan berikut, anda boleh membuat pelaburan yang menguntungkan dalam produk berkualiti dan tahan lama yang akan memastikan tidur yang sihat dan nyenyak. Pertama sekali, adalah penting untuk menentukan parameter, dan untuk ini adalah lebih baik untuk mengukur tempat tidur. Tilam hendaklah sempit sedikit supaya mudah dibaringkan tanpa lipatan. Jika anda bercadang untuk membawanya dengan kerap, pertimbangkan model yang ringan. Tahap purata kekakuan adalah yang paling relevan, manakala ketebalan tidak boleh lebih daripada 7 cm Pilihan ini sesuai untuk kebanyakan pengguna.

Komposisi pengisi memainkan peranan penting, mengambil kira hypoallergenicity, keramahan alam sekitar, rintangan kelembapan dan ketahanan. Kehadiran pita khas adalah lebih baik, dengan bantuan mereka akan lebih mudah untuk membetulkan tilam di tempat lipat. Jika ini adalah penyelesaian sementara, anda boleh mengambil model bajet ketegaran sederhana. Untuk kegunaan luar atau perjalanan, pilih produk kalis air yang mudah diselenggara. Sekiranya terdapat masalah dengan tulang belakang, lebih berguna untuk menggunakan tilam ortopedik.

Bagi kos, semuanya bergantung kepada pengeluar khusus dan bahan pengisi produk. Sarung boleh ditanggalkan supaya ia boleh dihantar ke tempat basuh untuk menyegarkan badan.

Terima kasih kepada maklumat ini, anda boleh mencari produk untuk kulit kerang tanpa bantuan luar, perkara utama adalah untuk menentukan keperluan anda sendiri, dan kemudian mencari beberapa ciri prestasi.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah