Gaya dan model pakaian

Pakaian untuk angka "Rectangle"

Pakaian untuk angka segi empat tepat
Kandungan
 1. Ciri-ciri angka itu
 2. Bintang dengan figura jenis ini
 3. Gaya yang sesuai
 4. Petua Pemilihan

Apabila memilih gaya dan model pakaian yang sesuai yang akan kelihatan paling menarik pada seorang gadis, anda mesti mengambil kira jenis angka anda. Salah satu jenis badan yang paling biasa ialah siluet H. Pada masa yang sama, sosok gadis itu serupa dalam garis besarnya dengan segi empat tepat.

Ciri-ciri angka itu

Angka berbentuk H dibezakan dengan kehadiran:

 • Pinggang tidak berekspresi
 • Perut terkeluar
 • Sisi lurus
 • Lebih kurang sama lebar pinggul dan bahu
 • Kaki langsing
 • Punggung rata

Mendapat pound tambahan, wanita "segi empat tepat" mencatatkan pengumpulan lemak terutamanya pada perut dan pinggul.

Bintang dengan figura jenis ini

Bentuk yang menyerupai segi empat tepat ditandakan dengan:

 • Anna Kournikova
 • Cameron Diaz
 • Julia Roberts
 • Mischa Barton

Gaya yang sesuai

Wanita dengan figura jenis H dinasihatkan untuk memilih gaya yang akan mengulangi siluet mereka. Skirt potongan lurus, pakaian lurus tanpa pinggang yang jelas, serta model yang sempit ke bahagian bawah kelihatan bagus pada mereka. Pilihan yang baik adalah pakaian dengan skirt trapeze, matahari, tulip atau pensil. Juga pilihan yang baik adalah skirt, potongan yang menyediakan kuk atau pinggang rendah.

Berpakaian dengan skirt matahari untuk wanita dengan figura jenis Rectangle

Gaya yang paling berjaya untuk "segi empat tepat" ialah:

 1. Pakaian gaya empayar. Di dalamnya, dada ditekankan dengan baik dan diangkat, dan pinggang lebar tersembunyi di belakang lipatan bebas.
 2. Pakaian sarung. Adalah penting bahawa model tidak ketat dan terlalu dipasang. Jika pakaian sedemikian diperbuat daripada kain tebal, ia akan melicinkan semua kecacatan pada angka itu.
 3. Balut pakaian. Dalam pakaian sedemikian, garis besar siluet H akan menjadi feminin dan halus, gadis itu akan mempunyai rupa pinggang, dan angka itu akan kelihatan lebih anggun.
 4. Pakaian tunik dan pakaian trapeze. Di dalamnya, perhatian dari pinggang akan dialihkan ke bahagian lain dari angka itu, terutamanya jika korset ketat.

Petua Pemilihan

 • Jika seorang gadis mempunyai kaki langsing, dia boleh memakai pakaian pendek dengan selamat. Jika tidak, anda harus memilih pakaian dengan panjang sederhana atau skirt setinggi lantai.
 • Kain untuk pakaian untuk kanak-kanak perempuan - "segi empat tepat" sepatutnya agak padat. Bulu, sutera tebal dan gabardine adalah pilihan yang baik, dan bahan berangin ringan dinasihatkan untuk dielakkan.
 • Garis leher dalam pakaian untuk figura seperti H tidak boleh terlalu dalam, terutamanya jika garis lehernya bulat. Garis leher bujur dan persegi adalah pilihan yang baik.
 • Pakaian tanpa lengan kelihatan terbaik pada angka H. Jika seorang gadis dengan fizikal seperti itu ingin membeli pakaian dengan lengan, maka ia harus pendek.
 • Gadis-gadis dengan jenis angka ini mampu mendapatkan kemasan hiasan yang berbeza untuk pakaian di atas dan di bawah pinggang, sebagai contoh, garisan dan jahitan asimetri, celah sisi, frill, ruffles dan elemen hiasan besar lain di dada.
 • Pakaian longgar dan terlalu ketat dinasihatkan untuk dielakkan.
 • Eksperimen dengan warna membantu menjadikan pinggang lebih nipis. Pakaian itu boleh terdiri daripada dua warna, manakala pemisahan mereka akan berada di paras pinggang. Juga, korset boleh mempunyai cetakan mendatar, dan pada garis pinggang, corak diletakkan secara menyerong. Hanya penting untuk diingat bahawa tidak sepatutnya ada hiasan di kawasan pinggang, terutamanya mendatar.
 • Untuk penyempitan visual pinggang, gadis "segi empat tepat" juga dinasihatkan untuk memakai pakaian dengan tali pinggang atau tali pinggang lebar.
7 ulasan

Ia agak mudah untuk segi empat tepat untuk mencipta bentuk seperti jam pasir dengan mempelbagaikan gaya skirt pakaian. Ramai orang memberitahu saya bahawa saya mempunyai bentuk yang sempurna, walaupun saya adalah segi empat tepat. Saya hanya tahu cara memilih pakaian yang betul.

Saya suka gaun berkobar. Dan untuk alasan yang baik) Saya hanya segi empat tepat.

Angka itu adalah segi empat tepat, saya menderita sepanjang hidup saya ...

Angka yang mengerikan, saya benci cermin, kompleks, sungguh mengerikan! Anda boleh bersembunyi, anda boleh mengalahkan, tetapi anda tidak boleh menipu diri sendiri ...

Angka langsing yang baik, bukan segi tiga terbalik ...

Jenis badan yang hebat, mudah untuk mengambil pakaian, tetapi perkara utama adalah tidak menambah berat badan, jika tidak perut segera kelihatan.

Hanya pakaian dan beg yang sesuai - mereka menyembunyikan segala-galanya.

Fesyen

kecantikan

rumah