Bilik tidur

Kertas dinding "graffiti" di dalam bilik remaja

Graffiti kertas dinding dalam bilik remaja
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Idea untuk kanak-kanak lelaki
 3. Reka bentuk untuk kanak-kanak perempuan

Di dalam bilik kanak-kanak, kertas dinding warna merah jambu dan biru telah menjadi klise, jadi ramai ibu bapa sering membingungkan reka bentuk bilik tidur remaja. Semasa reka bentuk, banyak faktor mesti diambil kira, seperti reka bentuk keseluruhan bilik, warna dan corak yang sesuai, serta tidak melupakan pilihan kanak-kanak. Kertas dinding foto pereka baru dalam gaya "graffiti" akan membantu anda menyelesaikan masalah dengan mudah - seorang remaja pasti akan menyukai pilihan ini, dan pelbagai gaya akan membolehkan anda memilih lukisan yang sesuai untuk pedalaman.

Keanehan

Kertas dinding dengan corak dalam gaya "graffiti" membantu menyelesaikan banyak masalah dalaman, terima kasih kepada keanehan corak. Imej terang dengan sempurna menetapkan aksen di dalam bilik dan membahagikan ruang kepada zon yang berbeza. Seni jalanan buatan di dinding dengan baik melengkapkan bahagian dalam, membolehkan anda mengurangkan kekacauan unsur hiasan.

Untuk memilih versi kertas dinding foto yang baik untuk bilik remaja, anda perlu membiasakan diri dengan jenis lukisan pada mereka. Kami mencadangkan untuk mempertimbangkan empat jenis kertas dinding grafiti utama.

 • Subjek. Produk sedemikian dicipta dalam bentuk lukisan tiga dimensi yang menduduki seluruh dinding. Pada kertas dinding foto objek, gambar bebas yang berasingan digambarkan, dikekalkan dalam gaya tertentu. Bagi seorang remaja, ilustrasi dengan wira-wira moden, watak anime atau kartun paling kerap dipilih.
 • Panoramik. Kertas dinding dengan imej panorama menduduki semua dinding bilik dan membolehkan anda membesarkan bilik secara visual. Lukisan berskala besar pada kertas dinding sedemikian biasanya menggambarkan bandar moden yang besar dengan sejumlah besar butiran seni bina yang kecil.

Lukisan itu mencipta ilusi bahawa anda berada di bangunan pencakar langit dan memerhatikan kota metropolis melalui tingkap dari pandangan mata burung.

 • Gambar latar belakang. Mural foto klasik dalam gaya "graffiti", ia mewakili seni jalanan yang paling nyata. Selalunya ini adalah gambar terang dan besar yang dibuat pada latar belakang pepejal, malap atau gelap. Perkataan yang digayakan, muka gaya grafik dan corak sapuan abstrak boleh digunakan sebagai gambar.
 • Realistik. Orang-orang grafiti realistik yang popular baru-baru ini mula menempatkan di apartmen mereka - gambar sedemikian seolah-olah memindahkan orang yang sedang tidur ke tempat lain. Kedalaman dan lapisan imej subjek mencipta kesan 3D yang membawa serta-merta seorang remaja dari bilik yang sempit ke jalan metropolis yang bising atau hutan yang sunyi.

Idea untuk kanak-kanak lelaki

Kepelbagaian reka bentuk kertas dinding gaya grafiti membolehkan anda memilih mana-mana corak untuk remaja lelaki - daripada tema bola sepak kepada watak filem popular. Walau bagaimanapun, terdapat satu penjelasan penting - anda boleh meletakkan kertas dinding yang terang di apartmen, tetapi di dalam bilik kanak-kanak adalah lebih baik untuk menahan gambar dalam warna pastel atau letakkan lukisan supaya kanak-kanak tidak melihatnya sebelum tidur.

Kami menawarkan untuk mempertimbangkan senarai idea menarik untuk kertas dinding foto "graffiti", sesuai untuk bilik remaja.

 • Muzik. Setiap orang mempunyai keutamaan mereka sendiri dalam muzik dan juga, mungkin, terdapat idola, jadi kertas dinding dengan artis kegemaran anda dalam gaya grafiti adalah pilihan yang bagus untuk bilik tidur lelaki muda. Seorang penghibur atau kumpulan boleh bertindak sebagai elemen komposisi utama, dan butiran tambahan dalam bentuk alat muzik, baris dari lagu dan nota akan menjadi hiasan yang sangat baik untuk seluruh dinding bilik.
 • sukan. Ramai kanak-kanak lelaki menikmati sukan yang berbeza seperti bola sepak, hoki atau tenis. Menghias bilik dengan gambar pemain hoki atau lambang pasukan bola sepak kegemaran anda akan menjadi hadiah sebenar untuk peminat sukan.

Imej seperti ini kelihatan hebat dalam suasana yang sporty, terutamanya jika bilik itu mempunyai palang mendatar atau gelung bola keranjang.

 • Komik. Wira-wira berada di puncak populariti mereka sekarang, dan anak anda pasti akan menyukai kertas dinding buku komik jika dia peminatnya. Kertas dinding sedemikian biasanya dihiasi bukan sahaja dengan lukisan wira epik, tetapi juga dengan imej penjahat, frasa dalam gaya biasa dan juga halaman komik.
 • Pengisian. Penyelesaian yang menarik untuk bilik tidur lelaki muda yang mencintai kebebasan adalah untuk mengisi dinding dengan banyak grafiti, sebanyak mungkin mengingatkan seni jalanan sebenar. Ilustrasi malap yang merangkumi seluruh kawasan dinding membolehkan anda membahagikan bilik ke dalam sektor yang berbeza - untuk ini anda perlu menggunakan warna anda sendiri untuk setiap zon berasingan.
 • Gambar yang luas. Imej yang paling singkat dan pada masa yang sama falsafah dan mendalam. Dalam kebanyakan kes, ini ialah lukisan monokromatik hitam yang membawa konotasi menarik dan membuatkan anda berfikir.

Reka bentuk untuk kanak-kanak perempuan

Dalam kebanyakan kes, kanak-kanak perempuan menyukai imej dengan watak kartun atau anime, penghibur muzik atau haiwan comel yang digayakan sebagai seni jalanan. Bagaimanapun, remaja perempuan berbeza, jadi dinding gelap di dalam bilik gadis itu tidak lagi menjadi rasa ingin tahu.

Kami mencadangkan untuk mempertimbangkan beberapa idea untuk reka bentuk kertas dinding dalam gaya "graffiti" di dalam bilik gadis itu.

 • grafiti klasik. Gambar latar belakang seni jalanan akan menghiasi bilik kanak-kanak dengan sempurna dan membantu mencipta aksen gaya. Graffiti tidak dilekatkan pada lantai, jadi ia boleh menjadi sama di dalam bilik tidur lelaki dan bilik tidur perempuan. Perbezaan mungkin hanya terletak pada keutamaan untuk palet warna elemen individu gambar.
 • Kebebasan. Semua orang menyukai kebebasan, perjalanan dan pengembaraan, jadi aksesori perjalanan boleh dipilih untuk menghiasi bilik.Gambar dengan beg pakaian, khemah, kasut dan beg galas akan kelihatan hebat di dalam bilik pencinta pelancongan.
 • alam semula jadi. Unsur-unsur semula jadi sentiasa kelihatan cantik di pedalaman, termasuk yang dibuat dalam gaya "graffiti".

Hutan ajaib yang digambarkan di dinding bilik akan membantu mencapai ketenangan fikiran dan dengan tenang melakukan perkara atau hobi penting.

 • Haiwan. Haiwan yang digayakan bukan sahaja comel, tetapi juga pintar atau sombong. Pelbagai pilihan akan membolehkan setiap pencinta fauna muda memilih lukisan.
tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah