Hadiah perkahwinan

Hadiah perkahwinan untuk pengantin baru dari ibu bapa: pilihan tradisional dan luar biasa

Hadiah perkahwinan untuk pengantin baru dari ibu bapa: pilihan tradisional dan luar biasa
Kandungan
  1. Pilihan praktikal
  2. Kejutan untuk jiwa
  3. Kriteria pemilihan pembentangan
  4. Apa yang boleh anda lakukan dengan tangan anda sendiri?

Perkahwinan kanak-kanak adalah acara yang sangat penting dan menarik untuk ibu bapa mereka. Dan jika pengantin perempuan dan pengantin lelaki menganggap hari ini sebagai percutian yang menggembirakan dan ditunggu-tunggu, maka untuk generasi yang lebih tua, hari perkahwinan anak lelaki atau perempuan menyebabkan kegembiraan dan sedikit kesedihan. Dalam hal ini, ramai ibu bapa memberi perhatian yang besar bukan sahaja kepada butiran perayaan, tetapi juga kepada pilihan hadiah perkahwinan yang mereka ingin buat terutamanya ikhlas dan tidak dapat dilupakan.

Pilihan praktikal

Hadiah untuk pengantin baru daripada ibu bapa biasanya menonjol untuk skala mereka berbanding dengan hadiah lain, dan sering dirundingkan terlebih dahulu dengan kedua-dua anak muda dan ibu bapa pasangan kedua. Perkara yang paling mahal dan praktikal, sudah tentu, kereta atau ruang hidup mereka sendiri, tetapi tidak semua ibu bapa mempunyai peluang sedemikian, dan kebanyakan keluarga memberi pasangan yang lebih murah, tetapi tidak kurang perlu dan hadiah yang menarik. Jadi, hadiah yang paling biasa ialah wang tunai. Walaupun kebanjiran dan keterlaluan, ia adalah wang yang sangat diperlukan untuk keluarga muda, ia membantunya untuk melengkapkan hidupnya pada peringkat awal.

Cara lain untuk memberi wang memerlukan sedikit tenaga dan masa, tetapi ia agak asli dan luar biasa. Ibu bapa terlebih dahulu menukar jumlah keseluruhan dengan syiling emas di bank dan mengisi pasu bunga tanah liat dengan mereka, yang juga dibalut dengan kertas pembalut dan dihiasi dengan busur. Selepas perayaan itu, golongan muda, mengikut budi bicara mereka, boleh sama ada menukar syiling dengan wang kertas, atau mereka akan menyimpan dana yang didermakan dalam bentuk setara dengan emas.Kaedah seterusnya memberi wang dianggap paling eksotik dari semua yang sedia ada dan terdiri daripada menukar jumlah yang disediakan untuk mata wang negara yang berbeza. Selepas itu, glob pelajar besar atau bar glob dibeli, yang dilampirkan bil kertas, dengan mengambil kira kepunyaan mereka ke negara tertentu.

Selalunya, ibu bapa pengantin lelaki dan perempuan membincangkan perkara ini terlebih dahulu dan menyumbang jumlah yang sama ke akaun hadiah. Harga isu bergantung sepenuhnya pada keupayaan material setiap pihak dan biasanya berkisar antara 20 hingga 100 ribu rubel. Memberi wang kepada orang muda boleh menjadi menarik untuk ditewaskan. Pilihan yang paling biasa ialah membuat kek wang, apabila bil digulung ke dalam tiub dan disambungkan antara satu sama lain menggunakan gelang getah nipis. Kemudian "pembinaan" dibalut dengan kertas lutsinar yang indah dan diikat dengan busur besar.

Dan, akhirnya, cara paling mudah, tetapi tidak kurang asal untuk memberi wang ialah pembelian dua bank celengan berpasangan (contohnya, dalam bentuk kucing dan kucing) dan mengisinya sehingga ke atas dengan syiling sepuluh rubel. . Biasanya hadiah sebegitu diterima dengan hebat dan mencipta sensasi sebenar. Untuk membolehkan pasangan itu membelanjakan wang yang didermakan untuk pelbagai perkara yang tidak perlu semasa mudanya, pasangan boleh membuka deposit di bank untuk tempoh satu hingga beberapa tahun. Pendekatan ini adalah yang paling pragmatik dan membolehkan anda meningkatkan jumlah untuk tempoh ia akan dikenakan faedah.

Selain daripada wang tunai, hadiah yang paling berguna dan praktikal ialah perkakas rumah dan perabot. Walau bagaimanapun, apabila memilih mereka, perlu mengambil kira bahawa hadiah itu diberikan kepada kedua-dua pasangan, yang bermaksud bahawa kedua-duanya perlu menggunakannya. Oleh itu, kerusi pejabat kulit atau pemproses makanan tidak akan berfungsi sebagai persembahan perkahwinan. Tetapi ketuhar gelombang mikro, peti sejuk, mesin basuh, komputer peribadi, pendiangan atau TV akan sangat berguna. Sekiranya lelaki itu sudah mempunyai perumahan mereka sendiri, maka penghawa dingin atau dapur terbina dalam akan menjadi hadiah yang baik.

Di samping itu, anda boleh memberi pasangan siling regangan, sistem lantai hangat, kaca balkoni atau tingkap baharu. Jika dana membenarkan, anda boleh membayar untuk pengubahsuaian lengkap seluruh apartmen, kerana ia selalunya mengambil bahagian terbesar daripada belanjawan keluarga. Walau bagaimanapun, pembelian perabot dan perkakas rumah perlu didekati dengan mengambil kira kehendak golongan muda. Ini disebabkan oleh idea bapa dan anak yang sedikit berbeza tentang keselesaan rumah dan kefungsian peranti tertentu, jadi yang paling munasabah dalam kes ini ialah membeli sijil hadiah. Bagi pasangan muda yang tinggal di rumah persendirian atau mempunyai kotej musim panas, sauna tong pasang siap atau pembuat pelbagai barbeku akan menjadi hadiah praktikal.

Sekiranya pasangan masa depan mempunyai semua peralatan yang diperlukan, pengubahsuaian telah selesai dan apartmen dilengkapi sepenuhnya, maka penyampaian dua sijil kepada salon barang kemas akan menjadi hadiah yang sangat baik. Isteri muda akan dapat memilih barang kemas yang indah, dan suami akan menukar sijilnya dengan jam tangan yang mahal. Peraturan berpasangan terpakai untuk semua hadiah yang diberikan kepada pengantin baru. Selalunya berlaku bahawa setiap ibu bapa, sebagai tambahan kepada hadiah biasa, ingin mengucapkan tahniah kepada anak mereka dengan hadiah individu.

Dalam kes ini, adalah perlu untuk membeli hadiah untuk pasangan kedua, dan kos hadiah tersebut sepatutnya lebih kurang sama. Tetapi dalam apa jua keadaan, hadiah individu sepatutnya lebih sederhana daripada hadiah bersama, dan membawa kedua-dua fungsi peringatan dan praktikal. Pengecualian mungkin pusaka keluarga yang diberikan kepada anak perempuan daripada ibu atau menantu perempuan daripada ibu mertua. Ia boleh menjadi barang kemas antik atau antik. Dalam kes ini, hadiah pasangan tidak boleh diberikan kepada pengantin lelaki.

Dan sebagai kesimpulan - klasik genre.Set peralatan tempat tidur, set teh dan makan, pasu kristal, selimut dan bantal, langsir mahal dan set periuk sentiasa dianggap sebagai hadiah yang praktikal dan perlu.

Kejutan untuk jiwa

Hadiah sedemikian tidak membayangkan sumbangan apa-apa nilai material, bagaimanapun, mereka dibezakan oleh keaslian idea dan diingati untuk masa yang lama oleh pengantin baru dan tetamu. Pilihan yang baik untuk ucapan tahniah adalah lagu yang dipersembahkan oleh ibu bapa pengantin perempuan dan pengantin lelaki, serta persembahan potret keluarga pertama mereka kepada golongan muda. Kini anda boleh memesan mana-mana potret dari gambar dengan mudah, dan satu-satunya syarat untuk memilih hadiah sedemikian ialah pemilihan foto yang paling berjaya yang akan menggembirakan kedua-dua pasangan. Sebagai tambahan kepada versi tradisional, anda boleh memesan salinan pembiakan tuan terkenal dengan imej pasangan. Kanvas sedemikian kelihatan mengagumkan dan pasti akan diingati untuk masa yang lama oleh semua orang yang hadir.

Juga hadiah yang menarik, walaupun berumur pendek, adalah hidangan kaviar besar yang dipenuhi dengan kaviar hitam berkualiti tinggi. Untuk hadiah sedemikian, anda boleh menghasilkan banyak quatrain komik, serta keinginan untuk kekayaan dan kemakmuran. Di samping itu, pelbagai azimat dan patung yang boleh menarik kebahagiaan dan kemakmuran ke rumah menggunakan teknik feng shui akan menjadi hadiah yang murah, tetapi sangat ikhlas dan asli. Anda juga boleh menderma ikon atau simbol agama lain yang dibeli daripada institusi masing-masing.

Kriteria pemilihan pembentangan

Walau bagaimanapun, sesetengah ibu bapa moden tidak mahu memberikan set katil klasik dan sering menumpukan kepada hobi dan gaya hidup anak-anak mereka. Hadiah sebegini biasanya mempunyai tumpuan yang sempit dan sangat positif dilihat oleh pengantin baru.

hobi

Sekiranya orang muda mempunyai hobi yang sama, maka ini sangat memudahkan pilihan hadiah. Jadi, bagi pencinta mendaki dan berjalan kaki, khemah pelancong atau gazebo dengan tingkap lembut akan menjadi hadiah yang baik. Jika pasangan gemar berbasikal, anda boleh memberi mereka dua basikal yang bagus atau sijil hadiah kepada kedai basikal berjenama. Peminat memancing akan gembira dengan bot kembung moden, dan penikmat rekreasi yang melampau - dengan peralatan mendaki yang mahal. Jika golongan muda benar-benar berminat dalam fotografi, maka dua kamera SLR yang mahal akan berguna, dan jika pasangan suka perjalanan jauh, maka beg perjalanan yang bergaya akan mengambil tempat yang sepatutnya antara hadiah lain. Tambahan yang baik untuk beg pakaian adalah baucar pelancong untuk dua orang dengan tarikh terbuka.

Mimpi

Pemenuhan impian pasangan suami isteri adalah hadiah yang luar biasa dan diingini. Sebagai contoh, jika lelaki itu ingin melompat dengan payung terjun, anda boleh memberi mereka sijil untuk sekali lompat dan membayar perkhidmatan pengajar. Hadiah asli dan tidak dijangka boleh menjadi penganjuran perjalanan bulan madu keliling dunia atau perjalanan ke negara eksotik yang telah lama ingin dikunjungi oleh golongan muda. Sebagai contoh, Thailand yang misteri dan Venice yang menyentuh adalah tempat yang paling dituntut untuk perjalanan romantis. Jika, selepas menganjurkan perayaan perkahwinan, bajet ibu bapa tidak dapat menahan hadiah mewah seperti itu, anda boleh menghadkan diri anda kepada sijil untuk menunggang kuda atau penerbangan belon. Hadiah yang baik ialah belayar di atas kapal layar atau melawat dolphinarium kenalan. Tertakluk kepada sejumlah dana percuma, anda boleh menggembirakan kanak-kanak dengan kunjungan penyanyi popular, yang akan membuat persembahan di hadapan tetamu dengan program konsert pendek dan dengan rela hati mengambil bahagian dalam sesi bergambar dengan golongan muda.

Walau bagaimanapun, apabila memilih hadiah untuk ibu bapa muda, anda harus membiasakan diri dengan senarai item yang lebih baik untuk menolak pembelian. Ia bukan kebiasaan untuk memberikan objek menindik dan memotong untuk perkahwinan., satu-satunya pengecualian boleh berupa set kutleri mahal cupronickel, yang, bersama-sama sudu, sentiasa termasuk garpu dan pisau.Tidak perlu membeli cermin, tanaman dalam pasu dan pasu kosong. Klip tali leher, aksesori rambut, pautan manset dan set lilin tidak boleh dianggap sebagai hadiah yang diperibadikan.

Kebanyakan larangan adalah berdasarkan tahyul, yang kebanyakan orang muda lebih suka mengabaikannya, tetapi memandangkan kehadiran saudara-mara yang lebih tua di majlis perkahwinan, adalah lebih baik untuk tidak memberikan barang-barang tersebut. Ini akan menjimatkan penjelasan yang tidak perlu dan memastikan semua orang berada dalam suasana perayaan.

Apa yang boleh anda lakukan dengan tangan anda sendiri?

Hadiah buatan tangan selalunya diberikan oleh nenek kepada pasangan pengantin. Perkara sedemikian membawa cas positif yang kuat dan mempunyai tenaga yang baik. Hadiah buatan tangan yang paling biasa ialah sejambak gula-gula atau sepasang selendang panjang yang cantik dikait oleh seorang nenek. Bakul buah rotan yang dihiasi dengan reben dan bunga, atau brownie yang dijahit sebagai azimat untuk apartmen baharu akan menjadi hadiah yang baik. Projek bersama ibu bapa di kedua-dua belah pihak boleh menjadi reka bentuk album keluarga pasangan dengan pilihan gambar kanak-kanak dan remaja pengantin perempuan dan pengantin lelaki.

Apa sahaja pemberian ibu bapa pada hari perkahwinan dan apa sahaja nilai materialnya, bagi keluarga muda ia akan sentiasa menjadi perkara yang paling disayangi dan diingini, membawa kemesraan dan kasih sayang hati ibu bapa.

Untuk apa yang anda boleh berikan kepada pengantin baru untuk perkahwinan, lihat video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah