Perabot

Memilih kerusi goyang urut

Memilih kerusi goyang urut
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Gambaran keseluruhan model
 3. Pilihan
 4. Permohonan

Dengan bantuan kerusi goyang urut, anda boleh mengekalkan kesihatan anda dalam keadaan cemerlang selama bertahun-tahun. Pilihan peranti yang cekap memastikan urutan dan keselesaan yang berkualiti tinggi.

Keanehan

Kerusi goyang urut membolehkan anda menjalankan pelbagai prosedur di rumah yang berkaitan dengan urutan berkualiti tinggi. Ia berjaya menggantikan ahli terapi urut profesional.

Peranti ini tidak kelihatan sangat berbeza daripada kerusi pejabat biasa. Tetapi apabila memasukinya, subjek itu tenggelam dalam suasana di mana kelonggaran tisu otot berlaku. Terima kasih kepada ini, keletihan dikeluarkan, kesakitan dan fenomena negatif lain dihapuskan.

Produk dengan pengurut mempunyai banyak mod keamatan dan program automatik. Peranti boleh menghasilkan semula beberapa jenis urutan. Dia boleh melakukan dengan teliti mana-mana bahagian badan, dari kaki hingga leher. Reka bentuk menghasilkan menepuk, mengetuk, meregang, berguling, dan pada masa yang sama mempengaruhi setiap bahagian badan. Akibatnya, otot diregangkan secara mendalam. Tempat letak kepala membantu merehatkan kawasan serviks, manakala tempat letak tangan membantu meredakan ketegangan dari kawasan bahu.

Sebagai tambahan kepada banyak fungsi yang berbeza, terdapat mandian hydromassage dan pemanasan inframerah. Sistem pintar memantau keadaan pengguna, menyesuaikan diri dengan badan individu dan mengoptimumkan kerjanya.

Mekanisme goyang membantu mengubah sudut kecondongan tempat duduk, jadi badan manusia sentiasa dalam kedudukan ergonomik.

Gambaran keseluruhan model

Berdasarkan maklum balas pengguna, penarafan model terbaik telah disusun.

 • Yamaguchi Liberty (Jepun) - kerusi goyang yang elegan dengan tempat letak kaki. Peranti ini mempunyai berat 18.5 kg, tetapi mampu menahan beban sehingga 150 kg.Model ini menghasilkan semula urutan mengetuk profesional dan shiatsu. Terdapat 3 mod urutan, 5 tahap condong. Anda boleh melaraskan zon urut, keamatan dan sudut tempat letak kaki. Peranti dikawal menggunakan panel butang tekan. Keberkesanan prosedur meningkat dengan getaran dan pemanasan. Kelemahannya ialah sekatan ketinggian (reka bentuk tidak sesuai untuk orang tinggi), inersia amplitud berayun yang tidak mencukupi dan tempoh sesi yang telah ditetapkan (pemasa diprogramkan selama 20 minit).
 • EGO Wave EG-2001 Lux (Singapura) - Reka bentuk ergonomik dengan tempat duduk dan penyandar boleh laras. Kerusi universal mempunyai tempat letak tangan yang selesa dan melengkung lembut. Peranti ini diperbuat daripada bahan berkualiti. Reka bentuk yang boleh dipersembahkan memenuhi semua kanon gaya klasik. Ia adalah mungkin untuk memilih warna daripada beberapa pilihan. Reka bentuk teguh (33 kg) boleh menyokong berat pengguna sehingga 120 kg. Kerusi itu dilengkapi dengan 3 mod dan bilangan program automatik yang sama. Menggunakan alat kawalan jauh, jenis urutan shiatsu, guling atau getaran ditetapkan. Jarak antara penggelek boleh laras. Kelemahan termasuk dimensi besar model dan fabrik upholsteri dengan kebolehtelapan udara yang lemah.
 • Oto Grand Life OT-2007 (Singapura) - pembinaan ringan (14 kg) dengan tempat letak kaki boleh laras. Ia mempunyai 10 warna upholsteri dan 2 warna tempat letak tangan. Model ini menyediakan teknik urutan guling, getaran, menguli, serta shiatsu. Pengguna boleh melaraskan pengaktifan dan penyahaktifan zon, menukar jarak antara penggelek, yang mana terdapat 12 keping. Untuk tulang belakang serviks, terdapat kusyen boleh laras ketinggian dengan penggelek terbina dalam. Di kawasan lumbar, terdapat bantal lembut yang menyokong lengkung semula jadi tulang belakang. Peranti ini boleh menyokong berat sehingga 160 kg. Kerusi mudah dijaga kerana sarungnya boleh ditanggalkan untuk dicuci. Kelemahan dianggap sebagai penggilap bingkai yang tidak mencukupi, yang menimbulkan calar lantai.
 • Medisana RS 410 (Jerman) - model dengan reka bentuk laconic. Di bahagian belakang terdapat 3 zon urut dengan 6 penggelek bergerak. Kerusi itu dilengkapi dengan pemasa, yang dengannya anda boleh menetapkan masa pendedahan tertentu ke kawasan badan yang dipilih. Urutan akupunktur dan shiatsu membantu meningkatkan peredaran darah, melegakan ketegangan otot, dan meningkatkan nada keseluruhan badan. Pemanasan inframerah meningkatkan keberkesanan tindakan. Kerusi berlengan (25 kg) boleh membawa sehingga 150 kg. Bingkai diperbuat daripada kayu asli dan upholsteri diperbuat daripada fabrik lembut yang mudah dibersihkan. Kelemahan termasuk kekurangan upholsteri pada tempat letak tangan, satu pilihan warna badan dan reka bentuk mudah alat kawalan jauh.

Pilihan

Sebelum membeli, nyatakan matlamat utama yang akan menentukan set fungsi produk yang diperlukan. Catatan:

 • mengikut berat struktur;
 • pada bilangan elemen dalam sistem penggelek;
 • pertimbangkan berat pengguna masa hadapan.

Perkara penting ialah rintangan haus bahan. Beri keutamaan kepada produk daripada pengeluar terkenal yang memberikan tempoh jaminan untuk produk mereka. Apabila memilih kerusi goyang urut untuk rumah anda, anda harus memberi perhatian kepada perkara berikut:

 • kefungsian model;
 • keupayaan untuk menukar mod;
 • sudut susunan;
 • prinsip ayunan;
 • memanaskan badan;
 • bahan upholsteri.

Lebih banyak fungsi disertakan dalam program, lebih baik kesannya. Adalah wajar bahawa kesan mengurut dilakukan pada bahagian tertentu lengan dan kaki.

Struktur ringkas dengan pengeluaran semula fungsi asas boleh dipasang di pejabat. Ambil kira tahap hingar keluar semasa prosedur, kerana bunyi luar seharusnya tidak mengganggu kerja pekerja lain.

Permohonan

Tubuh manusia sentiasa dalam ketegangan, oleh itu, kerosakan sistem saraf, otot dan kardiovaskular berlaku. Kerusi goyang urut melegakan otot, mengoksigenkan semua tisu, mempunyai kesan yang baik terhadap keadaan tulang belakang, mengurangkan risiko mengembangkan osteochondrosis, mengurangkan bengkak dan kesakitan. Ia adalah pencegahan arthritis dan arthrosis yang boleh dipercayai. Urutan memulihkan nada otot dan menormalkan tekanan darah. Kanak-kanak di bawah umur tertentu dan wanita hamil tidak dinasihatkan menggunakan kerusi urut.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah