Pengering rambut

Pengering rambut BaByliss: ciri dan julat model

Pengering rambut BaByliss: ciri dan julat model
Kandungan
 1. Maklumat jenama
 2. Keanehan
 3. Cadangan pemilihan
 4. Gambaran keseluruhan ulasan

Pengering rambut ialah alat elektrik yang membolehkan anda mengeringkan rambut anda dengan cepat. Walau bagaimanapun, fungsi ini sahaja tidak mencukupi untuk gadis moden. Banyak pengeluar mempunyai model pengering rambut dalam barisan. Perbezaan utama mereka adalah gabungan fungsi pengeringan dan penggayaan rambut. Fungsi-fungsi ini, sudah tentu, boleh menjimatkan masa yang dihabiskan untuk ritual penggayaan pagi harian, serta wang pengguna, kerana kini bukannya dua peranti, hanya satu yang diperlukan - yang pelbagai fungsi.

Maklumat jenama

Syarikat Perancis BaByliss, yang pakar dalam penjagaan rambut dan badan, menyediakan pelbagai jenis pengering rambut. Babyliss telah mengeluarkan produk penjagaan sejak 1960, masih memegang salah satu jawatan utama dalam bidangnya. Fakta menarik ialah salah seorang pengasas jenama itu, Encik Lelievre, yang mencipta besi keriting, dan rakan kongsinya Encik Fleblam mencadangkan cara untuk melaksanakannya. BaByliss mengeluarkan kedua-dua peralatan profesional dan rumah.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, jenama itu telah menonjolkan dirinya di pasaran secara eksklusif dari pihak terbaik, menggembirakan penggunanya dengan barangan baharu berkualiti tinggi yang bergaya dan berfungsi.

Keanehan

Rangkaian luas model BaByliss sangat merumitkan pemilihan produk yang betul. Pengering rambut mempunyai beberapa ciri dan perbezaan yang patut diberi perhatian sebelum membeli. Pertama sekali, anda perlu menjelaskan apa itu pengering rambut. Ini ialah peranti yang menggabungkan fungsi pengering rambut dan sikat penggayaan: udara panas pada masa yang sama mengeringkan dan menggayakan rambut, memberikannya bentuk yang diingini. Pengering rambut berbentuk seperti sikat besar dengan muncung boleh tanggal di hujungnya. Ia adalah melalui muncung udara dibekalkan untuk mengeringkan rambut. Kesan yang diingini boleh dicapai dengan lampiran dan / atau putaran yang berbeza.

Tidak kira bilangan dan bentuk lampiran dalam pengering rambut, mereka boleh berputar atau tidak. Ia pasti akan menjejaskan penggunaan. Peranti dengan muncung boleh alih sangat memudahkan proses, tetapi memerlukan kemahiran tertentu. Putaran semasa pengeringan membolehkan anda menambah kelantangan pada rambut, meluruskan keriting atau helai keriting. Putaran sangat mengurangkan pergerakan tangan yang diperlukan. Pemasangan mengambil masa dan usaha yang minimum.

Perlu diingat bahawa sesetengah model mempunyai muncung berputar di kedua-dua arah, yang pastinya menjadikan perkara ini lebih serba boleh dan mudah digunakan.

Jenis kedua pengering rambut BaByliss ialah peranti dengan berus tetap. Mereka sangat mengurangkan fungsi peranti, memerlukan masa yang lebih lama. Sama seperti pengering rambut dengan muncung alih, pilihan dengan muncung tidak berputar akan menambah kelantangan, meluruskan keriting, tetapi akan menjadi sangat sukar untuk menggulung rambut anda dengannya. Pilihan ke sisi satu jenis atau yang lain bergantung pada keperluan peribadi pengguna untuk peranti itu. Rangkaian luas model BaByliss termasuk perbezaan bukan sahaja dalam jenis pergerakan muncung, tetapi juga dalam bentuk dan tujuannya.

Lampiran boleh seperti berikut:

 • memberus;
 • berus bulat dengan bulu plastik pendek;
 • sikat plastik rata;
 • hab;
 • penyebar.

Lampiran berus menambah kelantangan dan bersinar pada rambut anda. Banyak bulu-bulu kecil yang rata meletakkan rambut yang tidak terurus dan berpecah, memberikannya satu bentuk yang kemas. Juga, menggunakan lampiran ini, anda boleh membuat keriting besar pada rambut panjang. Berus bulat dengan bulu plastik digunakan untuk menambah kelantangan pada akar, membuat keriting kecil.

Lampiran ini sesuai untuk rambut pendek dan sederhana panjang.

Berus plastik rata sesuai untuk meluruskan rambut yang panjang, tidak terurus dan kerinting. Dia hanya perlu menyikat rambutnya dengan lembut, dari atas ke bawah. Semasa penggayaan sedemikian, mereka akan kering dengan cepat dan mendapat bentuk yang diingini. Penumpu ialah lampiran khas yang menumpukan arus udara dalam satu arah, yang membolehkan anda mengeringkan rambut anda dengan cepat dan mencipta bentuk kompleks pada rambut anda.

Sebaliknya, muncung penyebar mengagihkan aliran udara secara sama rata semasa pengeringan. Terima kasih kepada ini, pengeringan dan penambahan kelantangan pada rambut halus mengambil masa tidak lebih dari 5-7 minit, yang tidak diragukan lagi merupakan kelebihan muncung sedemikian. Seperti kebanyakan peranti moden untuk penggayaan dan pengeringan rambut, pengering rambut jenama BaByliss mempunyai beberapa ciri tambahan yang perlu anda perhatikan semasa memilih.

Fungsinya sangat pilihan, tetapi selalunya mempunyai keupayaan untuk mempengaruhi proses penggayaan dan kualiti rambut.

Ia adalah mengenai fungsi pengionan. Fungsi ini menghilangkan elektrik statik semasa proses pengeringan, melindungi rambut daripada terlalu panas. Oleh kerana fungsi ini, rambut lebih mudah diurus, dan penggayaan bertahan lebih lama. Fungsi tiupan udara sejuk - keupayaan untuk menggunakan bukan sahaja udara panas dan hangat. Fungsi ini berfungsi untuk mengelakkan terlalu panas rambut halus dan lemah, serta untuk menjamin penggayaan.

Sesetengah model BaByliss dilengkapi dengan penderia kelembapan. Sensor kelembapan itu sendiri menentukan tahap kelembapan rambut dan memilih mod dan suhu yang diperlukan. Fungsi ini melindungi struktur rambut dan oleh itu patut diberi perhatian khusus. Keupayaan untuk mengeluarkan gigi pada lampiran juga boleh menjadi ciri yang berguna. Ia berfungsi dengan mudah dan tanpa kerosakan untuk mengeluarkan helaian yang kusut dari pengering rambut semasa penggayaan. Namun begitu fungsi ini tidak penting, kerana dengan penggunaan berus yang mahir, kesukaran seperti itu tidak akan timbul.

Pelbagai pilihan model moden sangat merumitkan pilihan, tetapi, seterusnya, membolehkan anda memilih pengering rambut yang memenuhi sepenuhnya keperluan dan jangkaan anda.

Barisan BaByliss mempersembahkan lebih daripada 10 peranti berbeza dalam kedua-dua segmen harga yang mahal dan lebih murah. Antara model pengering rambut BaByliss, berikut adalah yang paling popular.

Pengering rambut berputar BaByliss PRO BERPUTAR 800 BAB2770E 40-50 mm

Model ini dipersembahkan dalam segmen harga yang lebih mahal. Ia mempunyai 2 lampiran (sisir bulat - berus 50 mm dan 40 mm). Berus 50 mm sesuai untuk rambut panjang dan sederhana, dan berus 40 mm untuk rambut pendek. Modelnya agak berkuasa - 800 watt. Pengering Rambut Seramik Berputar Ionik sesuai untuk penggayaan harian rambut yang tidak terurus.

Pengering rambut BaByliss PRO BAB2676TTE 32 mm

Model ini dibentangkan dalam segmen harga yang lebih rendah. Tiada berus berputar di sini. Satu-satunya muncung bulu halus 32mm sesuai untuk keriting halus, pendek dan sederhana. 700W sudah cukup untuk penggayaan dan pembentukan pantas. Salutan titanium-turmalin muncung akan memberi kesan positif pada kesihatan rambut dan melindunginya daripada terlalu panas. Gelung untuk digantung pada cangkuk dan kord berputar 360 darjah akan menjadikan penggunaan model ini seselesa mungkin.

Pengering rambut BaByliss PRO Blue Lightning BAB2620E 34 mm

Model ini sangat hampir dengan model BaByliss PRO BAB2676TTE 32 mm. Berus tanpa putaran 34 mm dengan bulu halus sesuai untuk rambut halus dan tidak terurus. Oleh kerana muncung yang lebih besar sedikit, pengering rambut sesuai untuk sebarang panjang dan tekstur rambut. Bulu poliamida lembut melindungi struktur rambut dan menjadikan penggayaan cepat dan selamat untuk kesihatan rambut.

Pengering Rambut BaByliss AS500e Digital Sensor

Model Sensor Digital sesuai untuk kegunaan rumah dan profesional dalam dandanan rambut dan salun kecantikan. Badan muncung berputar mengurangkan masa penggayaan tanpa menjejaskan kualiti gaya rambut. Set termasuk empat lampiran: dua lampiran berputar 50 mm dan 40 mm diperbuat daripada bulu semula jadi untuk rambut panjang, lampiran seramik untuk mencipta penggayaan besar, sikat untuk penggayaan harian dan meluruskan rambut.

Turut disertakan ialah beg pembawa. Berfungsi "udara sejuk", "pengionan", 2 mod suhu akan membolehkan anda menggunakan pengering rambut setiap hari tanpa merosakkan rambut anda. Ciri utama model ialah sensor terbina dalam yang memilih suhu khusus untuk muncung yang dipilih.

Penggaya udara berputar BaByliss 2736e / 2735e

Model profesional dengan empat lampiran (berus bulu halus dengan dua diameter, penyebar dan penumpu) akan membolehkan anda bereksperimen dengan penggayaan setiap hari. Teknologi IoniCeramic mempunyai kesan yang baik pada proses penggayaan, menjadikan rambut lebih licin dan berkilat, menghapuskan elektrik statik. Lampiran berputar membolehkan anda mencipta bentuk, keriting dan meluruskan rambut dalam sebarang panjang dan tekstur. Dua mod suhu, serta mod bekalan udara sejuk, menjadikan penggayaan sebagai selamat dan selesa yang mungkin.

Cadangan pemilihan

Memilih daripada julat BaByliss adalah proses yang sangat sukar kerana rangkaian model yang luas dengan banyak fungsi yang berbeza. Terlepas dari fungsinya, adalah perlu untuk menilai jangkaan peribadi pengering rambut, apa sebenarnya yang akan digunakan. Untuk membuat pilihan yang berkesan, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa faktor.

 • harga. Barisan Babyliss termasuk kedua-dua model profesional yang lebih mahal dan model bajet yang lebih mampu milik sesuai untuk kegunaan rumah.
 • Kuasa model. Kuasa tertinggi ialah 600 W, yang paling rendah ialah 100 W. Kuasa secara langsung mempengaruhi kelajuan pengeringan rambut, tanpa mengira mod atau lampiran yang dipilih oleh pengguna.
 • Bilangan lampiran. Pilihan lampiran agak individu dan bergantung pada hasil yang diinginkan. Lampiran boleh dipilih untuk meluruskan, menambah kelantangan dan bentuk, menyerikan rambut, untuk membuat keriting.
 • Keupayaan putaran. Pengering rambut dengan muncung berputar adalah lebih mudah untuk mencipta penggayaan yang kompleks; untuk menambah volum mudah, model dengan muncung tetap adalah lebih sesuai.
 • Fungsi tambahan. Fungsi tambahan yang mungkin termasuk: pengionan, bekalan udara sejuk, kehadiran sensor atau penunjuk suhu. Fungsi tambahan hanya akan meningkatkan kualiti penggayaan. Juga, untuk kemudahan, anda harus memberi perhatian kepada model dengan cangkuk untuk menggantung, kehadiran sarung pembawa.
 • Reka bentuk, warna. Pengering rambut BaByliss boleh didapati dalam pelbagai warna dan reka bentuk. Adalah berbaloi untuk memilih yang paling anda sukai, tetapi kriteria ini bukanlah yang utama.
 • Rejim suhu... Kebanyakan model termasuk beberapa mod suhu. Untuk rambut yang lebih nipis, anda harus memberi perhatian kepada model dengan suhu pengeringan yang lebih rendah untuk mengelakkan terlalu panas.

Gambaran keseluruhan ulasan

Sebelum membuat pilihan yang memihak kepada model tertentu, adalah perlu untuk menilai kualiti produk berdasarkan ulasan yang tersedia di Internet. Menganalisis ulasan jenama BaByliss, kami boleh membuat kesimpulan bahawa produk jenama ini cukup berkualiti tinggi, baik dalam peranti profesional dan dalam peranti yang sesuai untuk kegunaan rumah. Pengguna perhatikan kemudahan menggunakan pengering rambut untuk sebarang panjang rambut, tanpa mengira keadaan mereka.

Peratusan ulasan negatif yang rendah menjelaskan bahawa pengguna hanya tersilap memilih atau menggunakan model, yang membawa kepada sikap negatif terhadap jenama dan produknya secara umum.

Juga, pengguna perhatikan kelajuan tinggi pengeringan rambut dengan pengering rambut BaByliss, yang sangat menjimatkan masa. Setelah meninggalkan pengering rambut biasa, pembeli lebih suka kelajuan dan kualiti penggayaan dengan bantuan peranti sedemikian. Dengan penggunaan harian mereka, adalah mungkin untuk menambah rambut yang cantik dan menarik setiap hari.

Di antara ulasan positif dan negatif, terdapat ulasan di mana pengguna menulis bahawa mereka tidak dapat mencipta gaya yang diingini dengan pengering rambut BaByliss. Ini menunjukkan bahawa beberapa kemahiran masih diperlukan untuk menggunakan peranti sedemikian. Nasib baik, pada zaman kita di Internet terdapat banyak tutorial video. Setelah membiasakan diri dengan mereka, anda boleh dengan cepat dan mudah menguasai kemahiran penggayaan yang diperlukan. Secara umumnya, pengalaman menggunakan pengering rambut BaByliss di kalangan pengguna adalah lebih positif.

Walau bagaimanapun, apabila memilih model tertentu, seseorang harus dibimbing bukan sahaja oleh ulasan, tetapi juga oleh keutamaan peribadi dan jangkaan dari peranti.

Untuk maklumat tentang cara memilih pengering rambut yang betul, lihat video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah