Pengering rambut

Pengering rambut Valera: ciri dan model

Pengering rambut Valera: ciri dan model
Kandungan
 1. Maklumat jenama
 2. Keanehan
 3. Barisan pemain
 4. Cadangan pemilihan
 5. Gambaran keseluruhan ulasan

Syarikat Switzerland Valera pakar dalam pengeluaran peralatan penjagaan rambut. Dalam barisan model pengering rambutnya, terdapat terutamanya model profesional yang menonjol di kalangan rakan sejawatan mereka dengan kualiti Eropah yang tinggi, reka bentuk moden dan kos yang tinggi.

Maklumat jenama

Tanda dagangan Valera adalah milik syarikat Switzerland Ligo Elektrik, yang telah wujud sejak 1955. Sejak penubuhannya, syarikat itu telah mengeluarkan peralatan rambut (pengering rambut, mesin pencukur, pengeriting rambut, dll.). Syarikat itu tidak hanya menggunakan pereka, tetapi juga pakar dalam bidang trikologi dan dermatologi, yang kerap menjalankan penyelidikan untuk meminimumkan kesan berbahaya dari peralatan rambut. Perlu diingatkan bahawa tidak semua pengeluar boleh memperuntukkan dana untuk penyelidikan dalam bidang ini. sebab tu Valera ialah peranti yang menjaga keriting anda dengan lembut.

Pengilang juga secara aktif bekerja dengan pendandan rambut profesional, penggaya, produk tanda dagangan Valera mengambil bahagian dalam pelbagai pertunjukan profesional, di mana jenama Switzerland biasanya diiktiraf sebagai salah satu yang terbaik. Syarikat itu membekalkan produknya kepada penggaya profesional, pendandan rambut, salun spa, kelab kecergasan, hotel.

Dalam produknya, syarikat menggunakan elemen pemanasan selamat, motor tahan lama, teknologi Nano-Perak, Aliran Udara Pintar, fungsi Ionik, kord bertetulang khas.

Motor khas - BLDS, AS, DC - boleh beroperasi selama lebih 2000 jam. Dalam elemen pemanasan, elemen pemanas wayar jenis beralun digunakan, yang memanaskan udara secara merata dan tidak mengeringkan rambut.

Secara berasingan, perlu dibincangkan tentang teknologi dan fungsi yang digunakan oleh syarikat dalam pengering rambutnya.

 • Nano-Perak - sapukan perak pada bahagian dalam pengering rambut untuk mencapai kesan antibakteria. Makmal bebas telah mengesahkan kesan antibakteria pengering rambut Valera, dan kelab kecergasan, hotel, salun kecantikan dan tempat lain di mana sebilangan besar orang menggunakan pengering rambut telah menghargai produk sedemikian.
 • Penyaman ionik Ionik - semasa operasi, pengering rambut menghasilkan berjuta-juta ion negatif, yang menghilangkan elektrik statik, menjadikan rambut lembut dan terurus.
 • Aliran Udara Pintar - teknologi yang menyediakan tahap hingar yang rendah pada kuasa maksimum.

  Kualiti produk yang tinggi menjadikan pengering rambut Valera mendapat permintaan di kalangan profesional dan pengguna biasa yang bimbang tentang kesihatan rambut mereka. Syarikat itu menjual lebih 1.5 juta pengering rambut setiap tahun.

  Keanehan

  Syarikat itu menghasilkan beberapa jenis pengering rambut: multi-stylers, dipasang di dinding, profesional. Dalam semua model terdapat perlindungan terlampau panas terbina dalam dan sistem Rotocordyang menghalang kabel rangkaian daripada rosak akibat berbelit.

  Pengering rambut profesional dari Valera dibezakan oleh kuasa tingginya (dari 1800 W) dan kord panjang (dari 1.5 hingga 3 m). Semua model mempunyai fungsi bekalan udara sejuk, beberapa mod pemanasan dan kelajuan, beberapa model mempunyai pengionan.

  Sebagai tambahan kepada pengering rambut konvensional dengan lampiran, syarikat itu menghasilkan model berputar atau pengering rambut. Peranti sedemikian menggabungkan fungsi dua alat - pengering rambut dan sikat, yang sangat mudah jika anda melakukan penggayaan sendiri. Pengering rambut biasanya dilengkapi dengan beberapa lampiran untuk pelbagai jenis penggayaan. Semasa operasi, anda perlu sentiasa memegang butang pada panel, ini akan membolehkan anda berhenti bekerja dengan serta-merta jika perlu. Anda juga boleh menetapkan arah aliran udara hangat.

  Pengering rambut boleh menggantikan pelurus rambut, pengeriting dan pengeriting rambut.

  Model dinding bertujuan untuk pemasangan tetap, ia biasanya digunakan di hotel, pusat kecergasan, kapal penumpang dan lokasi lain yang serupa

  Barisan pemain

  Rangkaian pengering rambut Valera sangat luas. Di antara semua model, pengering rambut yang paling popular boleh dibezakan di kalangan pengguna.

  • Swiss Silent Jet 8600 Ionic - pengering rambut profesional dengan penyebar dengan kuasa 2400 W, dilengkapi dengan pengion, terdapat 6 mod suhu. Barisan pengering rambut Swiss Silent Jet mempunyai ciri tersendiri - kuasa tinggi dan operasi yang senyap. Model 8600 Ionik mempunyai sistem blow-off yang pintar dan pengeringan rambut yang dipercepatkan, pengering rambut tidak mengeringkan rambut. Ciri-ciri lain termasuk wayar 3 meter yang fleksibel, penapis logam boleh tanggal, elemen pemanasan keselamatan, penumpu ultra-rata (bukan pemanasan dan standard).
  • Swiss Silent Jet 7500 Light Ionic - pengering rambut padat dengan sejumlah besar mod dan lampiran, berfungsi dengan agak senyap, ringan, terdapat pengion. Model ini membolehkan anda bukan sahaja mengeringkan rambut anda, tetapi juga untuk mensimulasikan pelbagai gaya rambut.
  • Premium 1200 Super - pengering rambut yang dipasang di dinding dengan kabel spring yang mudah digunakan. Model ini dengan kuasa rendah - 1200 W, mempunyai 2 mod bekalan udara dan 3 mod suhu. Pemegang dinding mempunyai suis dan lampu kawalan.
  • Soket Premium Smart 1600 mempunyai soket euro untuk menyambungkan peralatan lain. Pengering rambut yang dipasang di dinding sesuai untuk dipasang di bilik mandi. Model ini mempunyai set kecil mod operasi, kuasa rendah. Ia digunakan terutamanya di hotel, rumah tumpangan.
  • Turmalin Gaya Turbo 1000 - pengering rambut perjalanan, yang dengannya anda bukan sahaja boleh mengeringkan rambut anda, tetapi juga mensimulasikan pelbagai gaya rambut. Model ini mempunyai salutan pengion dan turmalin untuk perlindungan tambahan pada keriting anda.
  • Smiss Light 5400 Lipat Jauh - model lipat dengan kuasa 2000 W dan 6 mod operasi. Suhu udara dan kuasa dikawal secara berasingan. Set ini termasuk hab muncung, kabel rangkaian sepanjang 3 meter, jadi model ini sangat sesuai untuk kegunaan profesional.
  • Smiss Nano 9400 lonic Rotocord - pengering rambut profesional dengan kuasa 2400 W, mempunyai pengion, disertakan kabel 3 meter, satu penumpu dan gril penapis boleh tanggal. SN 9400 sesuai untuk kegunaan salun dan rumah, tetapi dengan penggunaan yang berpanjangan, muncung dan badan menjadi sangat panas.

  Cadangan pemilihan

  Apabila memilih pengering rambut, anda perlu memberi perhatian kepada penunjuk berikut.

  • Pemanas. Adalah lebih baik untuk memilih model dengan pemanas seramik, yang menghilangkan elektrik statik dan memanaskan aliran udara secara merata.
  • Pengion. Ciri ini menyediakan penjagaan rambut tambahan. Zarah yang dicas mengeluarkan elektrik statik, menjadikan rambut lebih licin dan lebih mudah diurus. Pengering rambut dengan pengion disyorkan untuk pemilik rambut rapuh dan rosak.
  • Salutan. Salutan turmalin tambahan boleh digunakan pada pemanas seramik, yang meningkatkan kesan pengionan. Selepas pengeringan sedemikian, keriting menjadi licin, patuh, dan warnanya lebih tepu.
  • Bahan badan dan lampiran. Pengering rambut mesti diperbuat daripada plastik tahan panas. Anda boleh menyemak kualiti plastik betul-betul di kedai dengan meminta perunding menghidupkan peranti untuk masa yang singkat pada kuasa maksimum - jika anda terhidu bau yang tidak menyenangkan, maka pengering rambut diperbuat daripada plastik gred rendah.
  • Kabel rangkaian... Beri perhatian kepada panjang dan ketebalan kabel. Dalam pengering rambut profesional, panjang kord sekurang-kurangnya 2.5 meter. Lebih tebal dan lebih besar kabel, lebih selamat pengendalian peranti itu.
  • Penderia kelembapan. Fungsi ini membolehkan anda tidak mengeringkan rambut anda. Penderia secara automatik menentukan tahap kelembapan keriting anda dan melaraskan suhu udara yang dibekalkan kepada mereka.
  • Auto shutdown. Fungsi ini membolehkan anda mematikan pengering rambut secara automatik apabila anda meletakkannya di atas meja, serta menghidupkannya secara automatik apabila peranti diangkat.
  • Teknologi Minyak Nano. Menyuburkan rambut dengan bahan berminyak untuk perlindungan dan penghidratan tambahan.
  • Motor. Dalam model moden, motor AC berkuasa tinggi dan boleh dipercayai digunakan, yang dengan cepat memanaskan dan menyejukkan udara semasa mod pensuisan. Pengilang menjamin hayat perkhidmatan yang panjang bagi pengering rambut dengan motor AC (sehingga 7 tahun).
  • Aliran udara sejuk. Pilihan ini memberikan udara sejuk untuk penggayaan yang lebih baik. Keriting yang sejuk mengekalkan bentuknya dengan lebih baik sepanjang hari.

  Gambaran keseluruhan ulasan

  Pengering rambut tanda dagangan Valera mempunyai ulasan yang baik daripada pelanggan. Di antara kelebihan mereka, pengguna perhatikan:

  • kord panjang dengan perlindungan anti-putaran;
  • pengeringan rambut cepat;
  • pilihan tambahan dan keadaan suhu yang berbeza;
  • kemudahan penggunaan (sesuai dengan baik di tangan, tidak ada risiko menyentuh butang secara tidak sengaja).

  Antara kelemahannya ialah berat peranti dan bunyi bising semasa operasi beberapa model.

  Pendandan rambut profesional juga ambil perhatian pengering rambut berkualiti baik, hayat perkhidmatan yang panjang dan kord yang sangat panjang yang memberikan kebebasan penuh pergerakan kepada tuannya. Kuasa tinggi membolehkan anda mengeringkan rambut dengan cepat walaupun panjang dan tebal, dan pengion menghilangkan elektrik statik dan melicinkan keriting yang tidak terurus.

  Pemilik pengering rambut Valera menyukai reka bentuk peranti yang bergaya dan penjagaan rambut yang lembut semasa pengeringan atau penggayaan.

  Pengering rambut Valera Swiss Nano 9200 Ionic Tourmaline telah menerima ulasan yang baik daripada pengguna biasa dan pengrajin profesional. Model ini diletakkan sebagai model profesional, tetapi ia juga sesuai untuk kegunaan rumah. Pengering rambut mempunyai kord panjang, tidak berpusing, mempunyai 6 mod operasi, tetapi agak berat. Selepas pengeringan atau penggayaan, rambut mengekalkan kilauan dan kecantikan semulajadinya, menjadi lebih licin, lebih mudah diurus, dan tidak menjadi elektrik.

  Valera Swiss Silent Jet 8500 Ionic juga mendapat permintaan di kalangan pembeli, tetapi mempunyai berat yang lebih rendah... Juga, model ini dilengkapi dengan lampiran untuk pelbagai jenis penggayaan - meratakan, pengeringan biasa dan peresap untuk keriting.Menurut pengeluar, pengering rambut senyap mengeringkan rambut 35% lebih cepat, walaupun ciri ini sedikit dibesar-besarkan mengikut ulasan. Bagi operasi senyap pengering rambut, maka pengguna sebulat suara - apabila peranti sedang berjalan, anda boleh bercakap dengan tenang dengan lawan bicara. Dan di laman web pengilang terdapat peluang untuk membeli aksesori tambahan untuk pengering rambut, sebagai contoh, pemegang dinding.

  Untuk semakan salah satu model pengering rambut Valera, lihat video berikut.

  tiada komen

  Fesyen

  kecantikan

  rumah