Reka bentuk manikur

Idea Reka Bentuk Manicure untuk 14 Februari

Idea Reka Bentuk Manicure untuk 14 Februari
Kandungan
 1. Idea reka bentuk kuku yang popular
 2. Bersedia untuk manicure
 3. Bagaimana hendak melakukannya?
 4. Contoh yang indah

Apabila tarikh 14 Februari semakin hampir, ramai gadis mula memikirkan imej mereka hingga ke perincian terkecil. Pada Hari Valentine, anda mahu kelihatan sangat menakjubkan. Anda perlu membuat keputusan tentang gaya rambut, pakaian, sambil tidak melupakan manicure yang cantik. Tangan dan kuku yang rapi serta manikur bertemakan Hari Valentine akan membantu melengkapkan penampilan anda.

Idea reka bentuk kuku yang popular

Imej gadis itu pada 14 Februari sepatutnya luar biasa dan asli, yang dicerminkan bukan sahaja dalam pakaiannya, tetapi juga dalam reka bentuk kuku.

Pada Hari Valentine, anda boleh mencipta idea asli dan bukan standard, lakukan:

 • manicure dengan hati;
 • reka bentuk minimalis;
 • manikur bogel;
 • dengan inskripsi;
 • dengan kerikil;
 • pelekat;
 • manikur merah;
 • abstraksi.

Warna manicure pada 14 Februari boleh menjadi apa-apa, tetapi lebih kerap keutamaan diberikan kepada nada merah berair terang, merah jambu. Dan juga warna merah jambu pucat atau serbuk, warna kopi sesuai dalam kes ini. Hiasan dalam kes ini boleh dalam emas atau perak, pelbagai inskripsi, gelangsar dialu-alukan.

Jika kita bercakap tentang ciri tematik manicure untuk Hari Valentine, maka lukisan dan cetakan adalah simbol yang tidak boleh ditukar ganti untuk acara sedemikian... Mereka pada Hari Valentine, sudah tentu, termasuk hati. Reka bentuk seperti ini akan kelihatan hebat pada kuku pada sebarang panjang. Perlu diingat bahawa hati boleh berwarna merah, merah jambu, putih, atau warna lain.

Ramai orang lebih suka melakukan manicure yang lembut dan canggih pada hari ini. Lukisan atau hiasan lain sering berfungsi di sini sebagai aksen, menekankan keanggunan manicure.

Gaya minimalis dalam reka bentuk kuku kekal di puncak populariti musim ini. Ia sesuai untuk reka bentuk plat kuku menjelang 14 Februari. Hati kecil di jari manis akan kelihatan sangat halus. Dalam kes ini, tiada hiasan tambahan diperlukan. Warna merah dengan hati atau titik hitam adalah digalakkan.

Penggunaan warna kuning air membolehkan anda menggunakan hiasan dalam bentuk foil, glitter atau mika. Ini akan memberikan manicure keanggunan dan kesungguhan yang istimewa.

Untuk reka bentuk yang lebih bergaya, lebih baik menggunakan rhinestones atau gosok, pilih marigolds cermin atau kerajang renyuk, pelbagai jalur berkilat atau pita fleksibel. Menggunakannya akan membolehkan anda membuat manicure perayaan yang cerah untuk Hari Valentine.

Reka bentuk dalam bentuk abstraksi akan membantu untuk mencipta reka bentuk yang luar biasa. Anda boleh melaksanakan idea sedemikian dengan bantuan pelekat-gelangsar, atau dengan melukisnya dengan berus. Untuk menambah kilauan dan kilauan pada kuku, gunakan labuci, foil, rhinestones atau kecerunan.

Untuk mencipta rupa romantis, seni kuku dengan inskripsi juga sesuai. Ungkapan tradisional Cinta ialah ... sesuai untuk percutian seperti ini.

Manicure sedemikian akan kelihatan comel dan semula jadi.

Pelekat yang memaparkan Teddy bear, watak dongeng atau watak kartun akan menambah suasana istimewa. Watak kartun akan menjadi pilihan reka bentuk yang sempurna menjelang 14 Februari. Jika anda meletakkannya pada tangan atau jari yang berbeza, maka apabila tapak tangan disambungkan, pasangan ini akan bersatu dalam ciuman.

Warna bergaya sesuai untuk pesta dengan rakan-rakan, jadi lebih baik menggantikan varnis biasa dengan yang lebih berkesan. Ramai gadis aktif moden akan menghargai manicure dengan lukisan atau inskripsi kreatif dan lucu.

Pilihan klasik kekal sebagai jaket - reka bentuk ini akan kelihatan hebat pada kuku pendek, serta pada kuku berbentuk badam.

Bersedia untuk manicure

Ramai orang di seluruh dunia menyambut Hari Valentine pada 14 Februari, yang dianggap sebagai santo penaung semua kekasih. Pada hari ini, semua wanita, tanpa mengira usia, ingin kelihatan cantik, menerima pujian dan hadiah. Berfikir tentang imej anda terlebih dahulu, anda tidak boleh melupakan kuku. Tiada apa-apa yang boleh merosakkan kesan seseorang seperti kuku yang tidak terawat atau manicure dengan varnis yang mengelupas. Tangan yang cantik dan rapi hampir menjadi kad truf utama wanita moden.

Apabila memilih pakaian untuk perayaan, perlu mempertimbangkan reka bentuk manicure, warna kuku dan hiasannya.

Pakaian yang ketat akan menjadi tidak sesuai untuk seorang wanita dengan manicure mencolok terang, dan pakaian dengan garis leher terbuka akan kelihatan pelik dalam kombinasi dengan manicure klasik.

Untuk Hari Valentine, reka bentuk dipilih berdasarkan pilihan peribadi dan trend fesyen. Ini terpakai kepada panjang kuku, bentuknya, serta warna varnis dan penggunaan unsur hiasan.

Sekiranya manicure dilakukan sendiri, anda harus menyemak kehadiran varnis kuku dengan warna yang berbeza di dalam rumah, anda juga harus memastikan bahawa terdapat penghilang pengilat kuku. Apabila memilih varnis, anda perlu bergantung bukan sahaja pada warna - adalah penting untuk mengambil kira komposisinya. Kehadiran komponen berbahaya dalam produk berkualiti rendah boleh membahayakan plat kuku.

Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada jenama yang terbukti, serta membeli produk di kedai dengan kosmetik kuku profesional.

Harga produk juga memainkan peranan penting. Anda tidak harus tergesa-gesa untuk produk yang sangat murah, pilih produk dengan diskaun. Pembelian sedemikian tidak akan bertahan lama. Di samping itu, biasanya varnis murah tidak sesuai dengan kuku, kering untuk masa yang sangat lama, mempunyai bau yang tidak menyenangkan yang berterusan dan sangat cepat keluar dari plat kuku.

Warna varnis harus digabungkan dengan pakaian yang dipilih dan tidak menonjol dari keseluruhan imej. Adalah dinasihatkan bahawa warna tidak kontras dengan gincu atau lip gloss. Untuk pesta bising yang menyeronokkan, manicure terang menggunakan varnis dengan kesan holografik, kehadiran rhinestones atau glitter lebih sesuai.

Ramai orang lebih suka melakukan lukisan tangan marigold, tetapi tidak selalu mungkin untuk melakukan ini sendiri. Jika anda ingin meletakkan lukisan pada kuku anda sendiri, anda harus mengamalkan ini terlebih dahulu, jika tidak, persiapan untuk percutian mungkin berakhir dengan mood yang rosak kerana manicure yang tidak tepat.

Pelekat dianggap sebagai pilihan yang sangat mudah dan praktikal untuk mencipta rupa yang menarik dan asli. Menggunakannya akan menjadikan manicure anda hebat.

Bagaimana hendak melakukannya?

Jika ramai gadis melakukan manicure biasa di rumah, maka pilihan perayaan adalah lebih baik untuk dijalankan di salon khas. Seorang tuan profesional akan dapat merangkumi idea asli dan mencipta manicure yang cantik dalam gaya romantis.

Tetapi jika tidak ada keinginan atau peluang untuk melawat tuan profesional, anda boleh melakukan manicure perayaan sendiri.

 • Pertama sekali, anda harus mengeluarkan sisa-sisa varnis lama. Sekiranya perlu, menggunakan fail kuku, anda perlu memberikan kuku bentuk dan saiz yang dikehendaki, keluarkan kutikula.
 • Sapukan warna varnis yang dipilih pada kuku dalam 2 lapisan. Apabila menggunakan lapisan seterusnya, anda perlu menunggu sedikit sehingga yang sebelumnya kering.
 • Mula mereka bentuk kuku anda.
 • Sapukan lukisan yang dipilih dengan warna yang berbeza dengan berus nipis. Menggunakan pelekat khas akan menjadikan prosedur ini lebih cepat. Selepas menggunakan pelekat, plat kuku hendaklah disalut dengan varnis tanpa warna. Ini akan memberikan penetapan gambar yang lebih baik, dan ia akan bertahan lebih lama.

Selepas menggunakan lapisan atas, kuku disembur dengan pengeringan minyak - dan manicure yang cantik sudah siap.

Apabila menggunakan rhinestones di rumah, anda harus melampirkannya pada gam berkualiti tinggi. Dalam kes ini, batu-batu juga akan memegang lebih kuat, dan plat kuku tidak akan dicederakan.

Contoh yang indah

Pergi ke tuan di salon atau melakukan manicure sendiri, ramai gadis tidak dapat memutuskan apa reka bentuk yang sepatutnya, warna varnis apa yang lebih sesuai, sama ada menggunakan lukisan, pelekat atau rhinestones. Untuk membuat pilihan reka bentuk yang tepat pada 14 Februari, anda boleh melihat idea-idea indah karya yang dibentangkan:

 • corak yang paling popular pada Hari Valentine adalah pelbagai hati - dari yang terkecil hingga yang terbesar, dari berkilat hingga matte, dari pelbagai warna hingga telus;
 • idea romantis untuk mencipta manicure asli juga akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk percutian;
 • hiasan bunga kelihatan sangat lembut dan semula jadi pada kuku;
 • ia patut disediakan untuk Hari Valentine lebih awal supaya percutian ini akan menggembirakan dengan emosi dan kejutan yang menyenangkan.

Anda boleh belajar tentang idea manicure mudah untuk 14 Februari dari video di bawah.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah