Topi

Set: topi wanita, sarung tangan dan selendang

Set: topi wanita, sarung tangan dan selendang
Kandungan
 1. Ciri-ciri pilihan
 2. Model topi musim sejuk dan selendang
 3. Memilih model topi mengikut jenis muka dan gaya rambut
 4. Bagaimanakah selendang dan sarung tangan dari set itu bersatu?
 5. Trend fesyen
 6. Fesyen kelihatan

Set aksesori hangat musim sejuk - topi, sarung tangan dan selendang - akan membolehkan anda berasa selesa dan dilindungi daripada persekitaran sepanjang musim sejuk. Kompleks sedemikian sesuai untuk semua orang. Anda hanya perlu mengambil pakaian hangat untuk dipadankan dengan pakaian utama (jaket, but, kardigan, seluar bertebat). Perkara utama ialah perasaan perlindungan yang boleh dipercayai dari angin dan sejuk.

Ciri-ciri pilihan

Apabila memilih set - topi, sarung tangan dan selendang (atau sarung tangan) - anda perlu mengikuti peraturan untuk menggabungkan perkara ini antara satu sama lain dan dengan pilihan pakaian. Oleh itu, ramai orang memilih untuk tidak membuang masa mencari kombinasi, tetapi membeli kit musim sejuk yang sudah siap. Set aksesori hangat sedemikian digabungkan dengan warna, gaya, trend fesyen.

Hari ini, terdapat banyak set sedemikian; dalam mana-mana katalog, apabila memilih pakaian luar, bakal pelanggan dijemput untuk memberi perhatian kepada set tambahan topi, sarung tangan dan selendang.

Topi atau sebarang penutup kepala lain ialah item almari pakaian yang boleh mengubah imej luaran secara radikal. Oleh itu, apabila memilih aksesori ini, seseorang harus meneruskan dari jenis warna yang dimiliki gadis itu, bentuk mukanya, dan panjang rambutnya. Terima kasih kepada set musim sejuk yang dipilih dengan betul sebagai tambahan kepada pakaian utama, setiap fesyen boleh menekankan keperibadiannya, menunjukkan pilihan gayanya.

Perlindungan cuaca adalah salah satu ciri kit ini. Mencipta imej anda sendiri adalah satu lagi komponen penting dalam kit. Apabila memilih topi, anda perlu membayangkan imej siap secara keseluruhan. Dengan pertumbuhan yang tinggi, anda boleh membeli topi yang lebih besar.Bagi pemilik bertubuh pendek, lebih baik menolak topi sedemikian, supaya tidak membebankan imej secara visual dengan bahagian atas yang besar.

Perlu dipertimbangkan bahawa angka (langsing, megah) juga mempengaruhi pilihan set dari topi dan selendang. Walaupun terdapat lebih banyak pilihan untuk menggabungkan.

Model topi musim sejuk dan selendang

Topi:

 1. Topi rajutan.
 2. Topi terasa.
 3. Beret rajutan.

Selendang:

 1. Selendang rajutan dengan panjang yang luar biasa.
 2. Snood.
 3. Selendang-curi.

Gabungan demokratik elemen almari pakaian ini akan membantu mewujudkan imej individu seorang fesyen. Set aksesori ini yang sedia dibuat dengan tambahan sarung tangan (ia boleh menjadi sarung tangan) - ini adalah peluang untuk berpakaian bergaya dan bergaya dengan masa yang minimum dihabiskan untuk memilih dan menggabungkan aksesori musim sejuk.

Benar, jangan lupa bahawa unsur-unsur almari pakaian harus digabungkan bukan sahaja antara satu sama lain, tetapi juga pada umumnya sesuai dengan imej seorang wanita mengikut parameter individu muka dan angka.

Memilih model topi mengikut jenis muka dan gaya rambut

Apabila memilih almari pakaian musim sejuk, parameter individu harus diambil kira. Sebagai contoh, anda perlu tahu jenis topi yang sesuai dengan anda.

 • Pemegang muka bulat, terutamanya dengan tulang pipi yang jelas, harus mengelakkan topi bulat, topi bowler, topi pil. Anda boleh meninggalkan beret tercinta atau topi tebal dengan visor. Keutamaan harus diberikan kepada model yang secara visual "memanjangkan" bentuk muka.
 • Jenis muka bujur klasik dengan dagu yang tajam dirujuk sebagai bentuk yang betul, tetapi bukan yang ideal. Oleh itu, dalam kes ini, anda boleh memilih model topi asimetri. Sebagai contoh, ini boleh menjadi topi dengan tepi "jatuh" atau topi dengan tepi sedemikian. Adalah lebih baik untuk menolak topi rajutan atau ketat.
 • Dengan muka segi tiga, terutamanya jika dagu diucapkan, lebih baik memberi keutamaan kepada stoles atau topi longgar.
 • Bagi pemilik muka segi empat tepat, stylist menasihatkan topi terlindung dengan telinga.
 • Potongan rambut, rambut lurus atau kerinting juga mempengaruhi pilihan penutup kepala. Jadi, topi bowler dan pelbagai jenis topi sukan kelihatan hebat pada rambut lurus. Wanita kerinting fesyen harus memberi perhatian kepada topi. Semasa memotong, anda boleh memakai topi atau topi yang tidak terlalu tebal.
 • Pada rambut panjang, beret rajutan dan topi melekit kelihatan cantik.
 • Topi dengan penuh atau dengan manset berjaya digabungkan dengan rambut lurus panjang.

Bagaimanakah selendang dan sarung tangan dari set itu bersatu?

Elemen almari pakaian ini disertakan dalam set musim sejuk yang sudah siap, jadi aksesori sudah dipadankan dengan nada, mempunyai elemen perhiasan yang serupa, diperbuat daripada bahan yang sama dan dalam gaya yang sama untuk melengkapkan imej.

Walaupun stylists telah lama mempertikaikan pendapat bahawa selendang dan sarung tangan mesti semestinya mengulangi reka bentuk topi. Hari ini, set aksesori hangat wanita siap boleh seragam dalam gaya, tetapi berbeza dalam warna dan bentuk. Perkaitan warna selendang dan sarung tangan penting jika ia melengkapkan imej dengan topi dengan sempurna.

Musim ini, sebagai penerusan trend fesyen, wanita fesyen sering memilih selendang dan sarung tangan yang tidak terlalu panjang, sering menggantikan yang terakhir dengan sarung tangan. Rajutan aksesori biasa atau tebal menambah keharmonian pada imej. Penampilan musim sejuk yang bergaya dengan set topi rajutan, selendang dan sarung tangan menjadikan penampilan lebih "meriah" dan semula jadi.

Warna aksesori yang terang boleh "mencairkan" pakaian musim sejuk yang membosankan, dan warna semula jadi boleh menjadikannya lebih harmoni untuk musim ini.

Trend fesyen

Selama lebih daripada satu tahun, tapak tangan itu telah dianugerahkan kepada set topi musim sejuk, selendang dan sarung tangan dengan logo syarikat. Pelbagai jenama fesyen menyerlahkan reka bentuk bergaya kit mereka. Biasanya produk ini direka untuk perjalanan, sukan. Set dengan logo akan menambah kelainan pada persekitaran musim sejuk dan memberitahu banyak perkara tentang pemilik item almari pakaian ini.

Topi rajutan yang menakjubkan dari set boleh dilengkapkan dengan selendang dan sarung tangan yang berbeza. Set sedemikian mewujudkan mood pada musim sejuk, tompok terang hanya diperlukan apabila memilih penampilan musim sejuk yang bergaya bagi mereka yang tidak suka warna monotoni. Tona yang lebih terkawal dan warna semula jadi bagus untuk dipakai setiap hari. Tetapi hiasan lain, reka bentuk yang bergaya atau lucu, sebagai contoh, dalam bentuk appliqués, boleh digunakan di sini.

Fesyen kelihatan

Set topi rajutan, selendang dan sarung tangan berwarna gelap, yang sebenarnya untuk musim luruh-musim sejuk, dilengkapi dengan kemasukan menarik corak geometri. Ini amat ketara pada selendang rajutan. Set aksesori ini akan melengkapkan kedua-dua rupa kasual dan pakaian musim sejuk yang bergaya untuk keluar.

Set wanita yang kelihatan menyenangkan dalam warna halus, yang terdiri daripada topi bulat dan selendang panjang, akan sesuai dengan kebanyakan fesyen. Set ini dilengkapi dengan sarung tangan hangat. Set aksesori ini sesuai untuk orang yang romantis. Dengan rombongan sedemikian, parka hangat atau jaket bawah, kot pendek yang hangat digabungkan dengan sempurna. Pakaian itu akan menarik minat mereka yang suka keselesaan dan kewanitaan, tanpa butiran yang tidak perlu.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah