Pelurus rambut

Pelurus rambut mini: model dan ciri pilihan

Pelurus rambut mini: model dan ciri pilihan
Kandungan
  1. Ciri
  2. model
  3. Jenama
  4. Petua Pemilihan
  5. Syarat penggunaan

Rambut licin dan berkilat menjadi trend hari ini di kalangan jantina yang adil, yang menggunakan pelbagai cara untuk mencipta kesan yang sama. Salah satu peranti ini ialah penerus khas, iaitu tang dengan plat pemanas. Bagi gadis-gadis yang biasa sentiasa kelihatan sempurna, pengeluar telah mencipta versi mini seterika tersebut. Mari bercakap tentang ciri mereka dalam artikel kami.

Ciri

Peranti sedemikian juga dipanggil peranti poket. Mereka adalah kecil berbanding dengan yang asal, dalam saiz, yang sangat penting untuk digunakan di luar rumah, sebagai contoh, semasa melancong. Oleh kerana saiznya yang kecil, produk sedemikian sesuai dengan sempurna walaupun dalam beg tangan wanita kecil, yang membolehkan anda membawanya bersama anda dan menggunakannya jika perlu. Peranti mini sedemikian paling kerap mempunyai beberapa fungsi tambahan. Sebagai contoh, mereka boleh menetapkan suhu secara bebas dan menunjukkannya pada paparan.

Dalam sesetengahnya, pengionan disediakan, yang mempunyai kesan positif terhadap keadaan rambut.

Sesetengah seterika mungkin mengandungi pelbagai lampiran dalam kit, membolehkan anda mencipta semua jenis penggayaan. Baharu ialah alat pemetik rokok yang direka khas untuk wanita yang sibuk, supaya mereka boleh menyentuh rambut mereka, berdiri dalam kesesakan lalu lintas, dalam perjalanan ke mesyuarat atau acara penting.

Kebanyakan model mempunyai penutup dalam kit, serta permaidani di mana anda boleh meletakkan peranti semasa operasi supaya ia tidak merosakkan permukaan perabot. Talinya agak panjang dan tidak menghalang pergerakan. Seterika sedemikian panas lebih cepat daripada seterika standardnya. Proses ini mengambil masa kira-kira setengah minit. Di samping itu, ia harus diperhatikan penggunaan tenaga yang rendah. Ia menjimatkan wang untuk bil utiliti.

Sebilangan seterika mini boleh dimatikan secara automatik. Anda hanya perlu menentukan jangka masa. Keupayaan ini juga membantu dengan kemungkinan terlalu panas.

model

Secara umum, seterika mini ialah pelurus biasa, tetapi bersaiz lebih kecil. Ia sering digunakan sebagai alat kecantikan jalan raya. Peranti sedemikian sesuai dengan sempurna dalam beg tangan, anda boleh membawanya dengan anda dengan semua kemudahan.

Seterika mini paling kerap digunakan sebagai produk penjagaan rambut berkala. Dalam kes ini, untuk kemudahan pengguna, pakar mengesyorkan memberi perhatian kepada model tanpa wayar. Ia boleh digunakan walaupun tiada outlet berdekatan. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa bateri mempunyai kecenderungan yang tidak menyenangkan untuk dilepaskan pada saat yang paling tidak sesuai, oleh itu, produk tersebut harus digunakan hanya apabila diperlukan. Adalah lebih baik untuk membawa bateri ganti bersama anda.

Seterika boleh dicas semula juga boleh dipilih... Bateri khas dibawa ke mana-mana dan tidak mengambil banyak ruang. Jika bateri dicas sepenuhnya, hasil operasi akan sama seperti semasa menggunakan peranti berwayar. Model juga dibahagikan mengikut jenis permukaan. Seterika mini boleh mempunyai plat aluminium, seramik, teflon dan turmalin.

Penerus bersalut aluminium pada masa ini, mereka boleh dikatakan tidak digunakan, dianggap sebagai pilihan usang. Hakikatnya ialah permukaan sedemikian tidak melindungi rambut sama sekali, oleh itu, ia boleh memberi kesan buruk kepada mereka.

Seterika dengan permukaan seramik adalah yang paling popular di kalangan pengguna. Mereka sesuai untuk apa-apa jenis rambut, meluncur dengan sempurna di sepanjang helai, memberikan mereka kelicinan dan kelembutan. Salutan ini boleh terdapat pada unsur logam. Teflon adalah pilihan yang sempurna untuk rambut halus dan lemah. Kelebihannya termasuk gelongsor mudah. Bahan tidak melekat pada keriting, mengekalkan strukturnya.

Salutan turmalin tidak begitu biasa untuk seterika mini. Ia sesuai untuk wanita muda yang cantik yang rambutnya aktif dielektrik selepas diluruskan. Bahan ini mempunyai kesan yang baik pada helai, mengionkannya, sambil memberikan kelicinan dan kilauan yang luar biasa.

Jenama

Seterika mini untuk meluruskan rambut dibentangkan di rak kedai dalam pelbagai jenis. Mari kita pertimbangkan yang paling popular daripada mereka, yang mendapat permintaan khas di kalangan pengguna.

BaByliss PRO Baby Anggun Mini

Besi ini dibezakan oleh kos belanjawannya, dan pada masa yang sama ia dianggap profesional. Adalah disyorkan untuk menggunakannya pada helai dengan panjang 15 sentimeter.walau bagaimanapun ia berfungsi hebat untuk yang lebih panjang atau lebih pendek juga, kerana platnya agak lebar. Ia diperbuat daripada seramik dan pada masa yang sama disalut dengan titanium, yang menjadikan peranti tahan lama dan selamat.

Pelurus mempunyai kord berputar 1.8 meter. Sensor khas akan memberi isyarat bahawa kerja boleh bermula. Penyepit adalah reka bentuk moden dan kelihatan sangat bergaya. tetapi model ini tidak mempunyai pengawal suhu.

Besi Delima Seramik

Model ini ditawarkan oleh Hairway Professional. Oleh kerana reka bentuk yang mudah, penyepit seperti itu bukan sahaja dapat meluruskan rambut, tetapi juga menggulungnya menjadi keriting melenting. Plat diperbuat daripada seramik dan dipanaskan dengan cepat. Masa dari menghidupkan peranti untuk memulakan kerja hanya 15 saat.

Seterika mini dilengkapi dengan pengawal suhu yang boleh dilaraskan dari 100 hingga 200 darjah Celsius. Kordnya agak panjang, kira-kira dua meter, tetapi tidak bergerak apabila dilekatkan pada badan. Kosnya agak berpatutan.

Seterika mikro awan sembilan

Peranti ini dianggap agak mahal. Ia dibezakan dengan pembungkusan hadiah. Seterika dibuat dalam reka bentuk yang bergaya dan elegan. Ciri yang membezakan adalah hakikat bahawa ia boleh berfungsi walaupun pada suhu rendah. Ini kerana elemen pemanasan diperbuat daripada sericin, yang mengekalkan struktur rambut dengan sempurna tanpa merosakkannya.

Suhu kerja ialah 150 darjah Celsius. Rambut lelaki pendek pun boleh digayakan dengan seterika sebegitu. Set ini termasuk penutup, penyesuai khas yang membolehkan anda menyambung ke soket Eropah, dan beg penyimpanan.

Ion seterika rambut rata

Forsep kecil model ini mempunyai kos yang agak rendah. Walau bagaimanapun, dengan berbuat demikian, mereka menerima ulasan pengguna yang positif, kerana mudah mengatasi pelurus rambut. Mereka mempunyai salutan seramik dan pengion untuk penggayaan mudah. Membantu menghilangkan elektrifikasi rambut... Besi itu mempunyai panjang 17 sentimeter. Suhu pemanasan maksimum ialah 200 darjah Celsius.

Anda boleh melaraskan suhu yang diperlukan secara manual. Walau bagaimanapun, produk tidak dilindungi daripada luka bakar.

BaByliss Professional - forceps mini

Besi kecil ini juga boleh dipanggil profesional. Ia mempunyai panjang 15 sentimeter dan tali kira-kira 2 meter. Pada masa yang sama, harga yang berpatutan membolehkan anda menggunakannya di rumah. Dengan peranti ini, anda boleh berjaya mencipta kelantangan pada akar rambut, serta gelombang riak sepanjang keseluruhannya. Plat diperbuat daripada seramik dan boleh dipanaskan sehingga 200 darjah Celsius.

Babyliss Baby Sleek leopard print BAB2050LPE

Secara luaran, model ini dibezakan terutamanya oleh cetakan harimau yang menarik. Seterika mempunyai plat titanium yang membolehkan anda menjaga rambut anda dengan baik tanpa mengeringkannya.

Pengguna ambil perhatian bahawa peranti kecil ini dipanaskan dengan cepat, selepas itu penderia khas memberi isyarat bahawa ia sedia untuk berfungsi. Kord 1.8 meter tidak berputar, yang mungkin menyebabkan sedikit ketidakselesaan. Walau bagaimanapun, kos yang menyenangkan mengimbangi nuansa ini.

Petua Pemilihan

Sebelum anda membeli seterika mini, anda perlu membuat pilihan anda. Terdapat beberapa garis panduan asas. Mari kita membincangkannya dengan lebih terperinci. Warna pinggan adalah salah satu faktor penting. Hakikatnya ialah beberapa pewarna rambut, apabila terdedah kepada haba, boleh dicetak pada permukaan yang panas. Ini membawanya kepada penampilan yang tidak estetik.

Oleh itu, untuk jantina yang adil dengan helai berwarna, lebih baik membeli instrumen dengan plat hitam atau berwarna. Bahan pembuatan juga memainkan peranan penting. Hakikatnya ialah dia yang secara langsung menjejaskan keselamatan prosedur. Pilihan mesti dibuat, memberi tumpuan kepada keperluan anda sendiri dan kategori harga.

Bentuk plat harus dipilih bergantung pada panjang dan ketumpatan keriting yang kita bicarakan. Yang lebih besar, berbentuk empat segi sesuai untuk wanita berambut panjang. Untuk poni, tepi bulat adalah sesuai. Potongan rambut pendek memerlukan jalur yang agak sempit. Dan juga wanita muda yang comel mungkin menyukai satu set fungsi tambahan.

Sebilangan pengeluar menawarkan produk dengan ciri tidak standard. Ini boleh, sebagai contoh, penjana stim yang memungkinkan untuk bekerja bukan sahaja dengan rambut kering, tetapi juga dengan rambut lembap.

Alat popular mempunyai muncung yang boleh ditukar ganti, yang membolehkan bukan sahaja meluruskan helai, tetapi juga untuk memutar hujung atau membuat gelombang beralun.

Syarat penggunaan

Penggunaan seterika mini tidak berbeza dengan penggunaan biasa. Cuma yang membezakannya ialah helai perlu diambil lebih kecil untuk memaksimumkan kesan. Dan juga selalunya peranti itu digunakan khusus untuk meluruskan bangs. Pertama sekali, perlu diingat bahawa manipulasi harus dilakukan dengan rambut yang bersih. Hakikatnya ialah produk penggayaan mengeras di bawah pengaruh suhu tinggi, dan mereka boleh menggaru permukaan alat.

Untuk mula bekerja, seterika mini mesti dipasang ke saluran keluar dan ditetapkan pada suhu yang diperlukan. Selepas itu, ejen perlindungan haba digunakan pada rambut. Seterusnya, keriting kecil dipisahkan, yang disalurkan melalui plat.Mereka perlu agak nipis untuk pengendalian yang lebih baik, dan lebar maksimum ialah 3 sentimeter. Pemprosesan rambut hendaklah dimulakan dari belakang kepala. Helai ditangkap dari akar, selepas itu alat itu bergerak perlahan ke arah petua.

Untuk kajian yang lebih terperinci, helai atas boleh ditikam dahulu.

Dalam video seterusnya, anda akan dapati ulasan mengenai pelurus rambut mini BaByliss Pro BabySleek BAB2050E.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah