Basikal lari

Basikal keseimbangan EcoBalance: julat dan kehalusan pilihan

Basikal keseimbangan EcoBalance: julat dan kehalusan pilihan
Kandungan
 1. Apakah basikal keseimbangan?
 2. Bahan mana yang lebih baik?
 3. Mengapa EcoBalance?
 4. model
 5. Bagaimana untuk memilih?
 6. Ulasan

Berbasikal, seperti berenang, adalah kemahiran yang sangat penting yang paling baik dipelajari dari awal kanak-kanak. Basikal keseimbangan EcoBalance akan menjadi langkah pertama untuk bertemu rakan dua roda masa depan anak anda

Apakah basikal keseimbangan?

Runbike ialah basikal beroda dua tanpa pedal. Jualan aktifnya di Amerika Syarikat, Jepun dan Eropah bermula pada 2010, dan secara beransur-ansur ia memenangi kasih sayang bayi di seluruh dunia. Ciptaan yang agak segar ini semakin popular di Rusia kerana sifat asasnya: kemudahan dan keselamatan. Tidak hairanlah dengan tahap permintaan ini, bilangan pengeluar semakin meningkat.

Seorang kanak-kanak yang menggunakan peralatan sukan yang menarik itu kurang letih daripada berjalan, dan secara aktif berkembang secara fizikal, kerana untuk bergerak seseorang perlu sentiasa menolak dengan kakinya.

Runbike membantu kanak-kanak bersiap sedia untuk menunggang basikal standard dan menjadikannya lebih pantas dan lebih mudah daripada model tiga roda biasa zaman kanak-kanak kita: pertama sekali, ia adalah pemahaman tentang cara mengekalkan keseimbangan, menyelaraskan pergerakan anda dan menggunakan stereng roda - bukan tanpa alasan ia juga dipanggil basikal keseimbangan ... Ramai ibu bapa kemudian membeli aksesori tambahan: papan kaki, brek tangan dan pedal supaya kanak-kanak itu bersedia sebaik mungkin untuk peralihan kepada model beroda dua penuh.

Bahan mana yang lebih baik?

EcoBalance mengeluarkan basikal keseimbangan daripada keluli dan aluminium berkualiti. Tetapi pasaran juga menawarkan bahan lain: kayu (paling kerap birch) dan plastik.

"Ecovel" kayu, walaupun ditambah dalam bentuk keramahan alam sekitar dan kebolehbiodegradan, adalah lebih rendah daripada plastik dengan susunan magnitud kerana beratnya. Mereka lebih kuat daripada sepupu polimer mereka, tetapi mereka masih boleh hancur jika dijatuhkan. Tolak - pelarasan tempat duduk berpijak. Tetapi anda boleh membuat reka bentuk individu dengan mengecat bahagian kayu mengikut keinginan anda.

Kebanyakan model plastik tidak mempunyai stereng atau pelarasan tempat duduk. Mereka direka untuk kanak-kanak di bawah umur dua tahun, tetapi mereka gembira dengan cahaya, kecerahan, rintangan air.

Tidak sesuai untuk pemanduan luar jalan.

Bahan yang paling popular ialah logam. Basikal keseimbangan sedemikian boleh dipercayai dan tahan lama, semua bahagian boleh diselaraskan. Kekurangan model logam adalah berat, tetapi aluminium atau aloi keluli ringan menyelesaikan masalah

Mengapa EcoBalance?

Jenama ini berasal dari St. Petersburg. Basikal larian hanyalah salah satu hala tuju syarikat yang mengeluarkan barangan untuk rekreasi kanak-kanak yang aktif. Peralatan tersebut dihasilkan di kilang berteknologi tinggi moden di China. Semua produk disahkan.

Basikal keseimbangan EcoBalance mempunyai beberapa kelebihan:

 • roda diperbuat daripada EVA-polimer, yang tidak realistik untuk ditusuk dan tidak perlu dipam;
 • berat model yang rendah;
 • pelarasan ketinggian tempat duduk dan hendal;
 • pemasangan tidak memerlukan banyak usaha (ia mudah, dan set mengandungi kunci pemasangan dan arahan);
 • harga mampu milik.

Pad khas akan membantu menyamakan kelemahan utama basikal keseimbangan - memakai kasut yang cepat.

model

EcoBalance mempunyai tiga barisan basikal keseimbangan: Seterusnya, Perlumbaan dan Barisan. Untuk bayi dari 1 hingga 2 tahun, barisan bayi basikal imbangan kerusi roda telah dibangunkan.

Basikal Next mempunyai rangka aluminium yang kukuh lagi ringan dan beratnya hanya 1.9 kg. Diameter roda polimer ialah 30.5 cm, tayar tidak memerlukan inflasi. Berbeza daripada garisan lain dalam warna metalik premium. Kini terdapat tujuh daripadanya: hitam, biru, hijau, ungu dan merah ditambah, pada mulanya hanya ada emas dan perak. Stereng boleh laras, selesa dipegang kerana alas getah.

The Race mempunyai tempat letak kaki bingkai rendah. Model perlumbaan menggembirakan dengan warna-warna terang: merah, kuning dan biru.

Dan Garisan monokrom hanya mempunyai dua pilihan: hitam dan putih yang bergaya. Selain itu, sampel ini mempunyai kepak lumpur pada kedua-dua roda, menjimatkan daripada kotoran. Model ini mempunyai pusat graviti yang rendah.

Umur yang disyorkan untuk mengangkut talian ini ialah 3-6 tahun. Berat maksimum pengguna ialah 25 kg. Ketinggian tempat duduk minimum ialah 37 cm.

Berat model berkisar antara 1.9 hingga 3.6 kg. Yang paling sukar ialah Line.

Basikal lari bayi ialah pengusung dengan dua pasang roda lebar yang stabil. Berat kanak-kanak - sehingga 20 kg. Terdapat dalam warna merah jambu, oren dan biru. Gurney seberat 2.1 kg.

Bagaimana untuk memilih?

Pertama sekali, anda harus memberi perhatian kepada keseimbangan berat dan ketinggian pelana minimum, serta umur yang disyorkan. Agar tidak salah mengira dengan ketinggian yang selesa, anda perlu mengetahui dengan tepat panjang bahagian dalam kaki kanak-kanak (dari kaki ke pangkal paha). Tolak 5 sentimeter daripada nilai yang terhasil. Ini akan menjadi ketinggian pelana. Model dengan pilihan pelarasan akan bertahan lebih lama - untuk pertumbuhan.

Jika boleh, adalah bernilai memilih reka bentuk bingkai yang sesuai untuknya dengan kanak-kanak itu. Pelana harus mempunyai permukaan yang tidak tegar: tempat duduk EcoBalance dilapisi dengan kulit tiruan.

Roda resin EVA ringan dan bebas penyelenggaraan. Di atas turapan kering, mereka memberikan pecutan yang baik. Ketidakselesaan mungkin muncul apabila memandu di jalan basah, rumput atau pasir: cengkaman akan lebih teruk daripada yang pneumatik. Jika anak anda sangat aktif dan menunggang bukan sahaja pada trek yang dilengkapi rata, lebih baik memberi keutamaan kepada roda getah dengan pengepaman.

Bagi kanak-kanak yang lebih kecil, mereka biasanya mengambil model tanpa brek, kerana ia hanya mengganggu dan mengalih perhatian bayi, tetapi untuk kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas, anda boleh membeli basikal keseimbangan dengan peranti manual. Jika anda telah membeli basikal keseimbangan dengan brek roda hadapan, lebih baik longgarkan sedikit supaya anak tidak terguling secara tidak sengaja.

Ulasan

Pengguna kebanyakannya berpuas hati dengan kualiti dan harga produk EcoBalance. Tutorial video daripada pengilang mengenai pemasangan boleh didapati di Internet. Pengapit selamat hendal dan pelana dengan selesa. Ibu bapa perhatikan bahawa roda agak lembut, tidak berbau, tidak membuat bunyi bising, tetapi mereka juga tidak menyerap kejutan dari tanah yang tidak rata.

Nota ialah bahagian matte pada rak stereng - calar mudah kelihatan padanya, walaupun semasa proses pemasangan. Sangat jarang syarikat menemui kecacatan: kelengkungan bingkai dan jahitan kimpalan kasar.

Untuk mengetahui cara memasang basikal EcoBalance Race / Line balance, lihat video di bawah.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah