Gelang

Gelang dengan garnet

Gelang dengan garnet
Kandungan
 1. Ciri-ciri dan manfaat
 2. model
 3. Bahan (edit)
 4. Bagaimana untuk menjaga?
 5. Bagaimana untuk memilih?
 6. Bagaimana untuk memakai?

Salah satu batu yang paling terang dan paling indah ialah garnet. Ia dibezakan oleh warnanya yang kaya, dari mana sukar untuk mengalihkan pandangan anda. Hari ini kita akan bercakap tentang gelang yang menakjubkan dengan mineral ini.

Ciri-ciri dan manfaat

Terdapat banyak spekulasi tentang bagaimana garnet pertama kali ditemui. Pakar moden mematuhi versi bahawa permata yang indah itu memperoleh nama ini kerana persamaan dalam bentuk dan warna dengan buah-buahan pokok delima.

Fesyen pada setiap masa suka menghiasi pakaian mereka. Terutamanya popular adalah barang-barang yang dilengkapi dengan batu berharga dan separa berharga dengan warna yang berbeza.

Gelang wanita, dihiasi dengan garnet yang kaya, tidak akan meninggalkan pemiliknya di bawah naungan. Mereka menarik pandangan orang lain yang bersemangat dan jatuh cinta pada pandangan pertama.

Batu ini dikreditkan dengan sifat perubatan dan ajaib. Orang percaya bahawa dengan bantuannya adalah mungkin untuk menyembuhkan tekak, menghilangkan sakit kepala yang menjengkelkan, dan juga mengurangkan perjalanan penyakit yang berkaitan dengan paru-paru.

Adalah dipercayai bahawa delima memberikan pemiliknya kuasa ke atas orang lain, dan juga menarik minat, cinta dan nasib baik.

Barang kemas dengan mineral ini boleh melindungi lelaki daripada kecederaan dan serangan musuh. Itulah sebabnya wakil jantina yang lebih kuat sering beralih kepada bom tangan apabila mereka pergi berperang.

Batu yang terang mampu memberi pemiliknya keazaman dan ketenangan, yang sangat diperlukan pada saat-saat membuat keputusan yang sukar.

Ramai wanita percaya bahawa produk dengan tambahan seperti itu patut dicari jika kehidupan peribadi anda tidak berjalan lancar. Perhiasan yang cantik dan cerah dengan buah delima benar-benar menarik perhatian lelaki yang meningkat kepada perempuan simpanan mereka, yang pada masa akan datang boleh merebak ke dalam hubungan yang serius dan jangka panjang.

Gelang yang menarik boleh menghiasi rupa wanita dan menjadikannya benar-benar mewah. Dia boleh mengubah pakaian yang paling membosankan dan monokromatik.

model

Pengilang menawarkan wanita muda moden pelbagai jenis gelang terang yang dihiasi dengan garnet yang indah. Mari kita lihat lebih dekat pada model yang paling popular dan biasa.

rantai

Gelang rantai kelihatan hebat pada pemegang wanita. Jenis tenunan boleh menjadi apa-apa.

Produk sedemikian dibuat dengan rantai tebal dan nipis, jadi anda boleh memilih pilihan yang harmoni untuk mana-mana pergelangan tangan.

Biasanya, dalam gelang rantai, batu berharga dan separa berharga bersaiz kecil. Mereka ditempatkan dalam pautan logam atau di atas.

Rantai kelihatan terbaik pada gadis muda. Produk ini boleh mencantikkan banyak imej belia dan menjadikannya lebih menarik.

Keras

Hari ini di pasaran barang kemas terdapat sejumlah besar model gelang tegar yang indah. Ia boleh didapati dalam pelbagai bahan, daripada keluli tahan karat kepada emas putih atau platinum.

Delima juga ditambah kepada aksesori tersebut. Ia kelihatan hebat dengan latar belakang emas perak, putih dan kuning, serta platinum yang mahal.

Gelang tegar yang diperbuat daripada logam berharga dibezakan dengan penampilan mewahnya. Perhiasan sedemikian disukai oleh wanita matang yang memancarkan keyakinan dan seksualiti.

Di antara aksesori bergaya ini, anda boleh melihat barang kerawang yang cantik. Mereka mewakili jalinan unik garis logam bercorak, di mana batu terang diletakkan. Produk sedemikian akan kelihatan tidak dapat dikalahkan pada acara gala atau bola.

Bahan (edit)

Delima kelihatan hebat dalam potongan yang sama sekali berbeza.

Pertimbangkan yang paling terang dan paling popular daripada mereka.

Perak

Batu yang kaya kelihatan harmoni dalam perak. Logam ini agak murah, tetapi ini tidak menafikan daya tarikan dan kilauan mewahnya. Keindahan perhiasan tersebut terletak pada kontrasnya. Logam ringan dan permata terang bersamaan mencipta sekeping indah yang anda pasti akan jatuh cinta. Perlu diperhatikan juga kos rendah aksesori perak. Seorang fesyen dengan apa-apa bajet boleh membeli model yang baik.

emas

Tandem garnet dan emas dianggap ideal. Logam boleh mempunyai sebarang naungan, tetapi aloi kuning, putih dianggap paling harmoni.

Kuning adalah warna semula jadi logam berharga ini. Walau bagaimanapun, perhiasan dalam warna merah, merah jambu, biru, hijau, hitam dan putih sangat popular hari ini. Aloi memperoleh warna yang berbeza selepas menambahkan pelbagai kekotoran padanya. Emas putih yang bergaya datang daripada penambahan perak atau platinum kepada aloi.

Gelang emas dengan garnet dibezakan oleh penampilan "mahal" mereka, yang sukar untuk ditentang oleh wanita fesyen moden. Adalah disyorkan untuk membeli barang kemas yang diperbuat daripada logam 585. Ia adalah yang paling sukar dan paling tahan lama.

Platinum

Gelang platinum dengan garnet akan kelihatan tidak kurang mewah pada pemegang wanita. Bahan ini adalah yang paling kuat dan paling tahan lama, itulah sebabnya pelanggan sangat menyukai dan menghargainya.

Barang platinum sangat mahal. Tidak setiap pengguna mampu membelinya. Hayat perkhidmatan logam ini sangat panjang. Gelang tangan mewah yang diperbuat daripada aloi ini dijadikan pusaka dan diwarisi dari generasi ke generasi.

Permukaan bahan ini tidak terdedah kepada pelbagai kerosakan (calar, serpihan, penyok dan melecet), oleh itu, aksesori tersebut akan mengekalkan kecantikan asalnya untuk masa yang lama dan akan menggembirakan pemiliknya.

Bagaimana untuk menjaga?

Jika anda ingin barang kemas kegemaran anda bertahan selama mungkin, anda harus menyediakan penjagaan yang mudah tetapi tetap:

 1. Gelang logam berharga mesti dibersihkan. Untuk melakukan ini, anda boleh membeli kain lap pembersihan khas, yang boleh didapati di kedai barang kemas atau kedai khusus.
 2. Anda boleh membersihkan barang kemas dengan penyelesaian sabun yang mudah. Rendam gelang ke dalamnya dan pegang sebentar. Selepas itu, produk mesti disapu dengan kain lembut kering. Ini mesti dilakukan dengan berhati-hati dan perlahan-lahan supaya tidak membahayakan sama ada logam atau batu.
 3. Jika aksesori anda terdiri daripada bahan yang lebih murah dengan penyemburan, adalah wajar menghubungi pakar yang akan memberitahu anda kaedah pembersihan yang sesuai khusus untuk gelang anda. Ini adalah perlu untuk tidak merosakkan perkara itu.

Bagaimana untuk memilih?

Delima adalah penyelesaian yang sempurna untuk sifat ghairah dan emosi. Jika anda sesuai dengan penerangan ini, gelang dengan batu ini akan menjadi sempurna. Sebelum membeli barang kemas, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa nuansa:

 • Produk mestilah bebas daripada calar dan kecacatan lain.
 • Batu-batu itu tidak sepatutnya mempunyai retakan kecil. Periksa sama ada ia diikat dengan selamat.
 • Periksa kancing. Mereka mesti boleh digunakan.
 • Adalah disyorkan untuk menghubungi kedai barang kemas berjenama. Di dalamnya, anda tidak mungkin mendapat produk palsu atau berkualiti rendah.
 • Minta sijil gelang. Ia akan mengandungi semua maklumat tentang logam dan batu.

Bagaimana untuk memakai?

Delima mampu memikat tuah dalam perniagaan dan perhubungan cinta. Perhiasan dengan batu ini akan kelihatan sangat menarik dengan cara yang betul.

Ia tidak digalakkan untuk memakai gelang sepanjang masa. Adalah dipercayai bahawa memakai garnet untuk masa yang lama mengganggu pemulihan tenaga, dan anda akan berasa letih.

Jangan gabungkan aksesori dengan barang-barang sporty. Ia akan kelihatan bodoh dan tidak masuk akal.

Pakaian dalam warna neutral dan tenang akan kelihatan harmoni dengan hiasan terang. Pakaian yang terlalu terang dan beraneka ragam hanya akan "membubarkan" gelang yang cantik.

Jika anda melengkapkan imej dengan hiasan lain, adalah berfaedah untuk memerhatikan kesederhanaan. Tidak sepatutnya terlalu ramai. Semua aksesori mesti serasi antara satu sama lain.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah