Pengeriting rambut

Pengeriting elektrik: jenis, petua untuk memilih

Pengeriting elektrik: jenis, petua untuk memilih
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Kelebihan dan kekurangan
 3. Pelbagai liputan
 4. Peralatan, saiz dan bentuk
 5. Pengeluar
 6. Bagaimana untuk memilih?
 7. Bagaimana nak guna?
 8. Gambaran keseluruhan ulasan
 9. Contoh penggayaan yang cantik

Keriting anjal adalah impian kebanyakan wanita dari semua peringkat umur. Rambut kerinting mengubah rupa wanita, menjadikannya meriah dan cerah. Tetapi beberapa orang bersedia untuk menghabiskan masa yang berharga untuk mencipta gaya rambut sedemikian. Keadaan ini diselamatkan oleh pengeriting elektrik, yang kini dihasilkan secara aktif oleh syarikat yang berbeza. Mereka dibeli untuk kegunaan profesional dan rumah. Apa itu, cara memilih alat penggayaan yang betul, akan dibincangkan dalam artikel.

Keanehan

Pengeriting elektrik sangat serupa dalam penampilan dengan yang biasa, terkenal kepada semua pengeriting rambut. Satu-satunya perbezaan ialah kehadiran peranti khas yang digunakan untuk memanaskannya.

Proses pemanasan penggelek haba tertumpu di bahagian dalamannya, kerana itu tidak ada bahaya dari gegelung walaupun untuk rambut yang sangat kering dengan struktur yang menipis. Penggelek dalam, apabila dipanaskan, memindahkan suhu permukaan luar pengeriting. Selepas mencapai suhu tertentu, anda boleh mula membentuk keriting. Mereka dipegang di kepala sehingga mereka sejuk sepenuhnya.

Mudah digunakan, penggayaan cepat dan faedah tahan lama - ini dan banyak lagi faedah lain menjadikan pengeriting keriting semakin popular.

Kelebihan dan kekurangan

Pengeriting elektrik dicirikan oleh kedua-dua aspek positif dan negatif, kajian yang penting sebelum membeli dan menggunakan peranti.

Kelebihan:

 • mendapatkan cepat hasil yang diingini (secara purata, 10 minit sudah cukup);
 • pemeliharaan jangka panjang hasil, tertakluk kepada pematuhan teknologi dan cadangan pakar;
 • kesan selamat, tipikal untuk beberapa lapisan (velour, baldu, seramik);
 • penggunaan mudah;
 • pengionan.

Kelemahan:

 • kerja memerlukan akses kepada rangkaian elektrik, yang tidak selalunya mudah;
 • kekurangan penebat di sepanjang tepi pengeriting boleh menyebabkan luka bakar;
 • tidak semua jenis peranti penggayaan selamat untuk rambut;
 • keperluan untuk menggunakan perlindungan haba.

Pelbagai liputan

Bahagian utama adalah berdasarkan bahan salutan. Pada kriteria ini anda perlu memberi perhatian terlebih dahulu.

plastik

Plastik adalah pilihan klasik yang telah meluas. Apabila bekerja dengan pengeriting sedemikian, anda memerlukan sedikit ketangkasan dan ketangkasan manual. Kemahiran ini akan membolehkan anda mendapatkan kesan yang diingini pada rambut.

Adalah lebih baik untuk membalut pengeriting elektrik plastik pada rambut yang sedikit lembap, dan keluarkan selepas pengeringan dan penyejukan lengkap. Ini mengambil masa sekurang-kurangnya 30 minit.

seramik

Seramik adalah salutan yang lebih mahal. Kelebihan utama adalah kesan ringan pada keriting dan bahaya minimum kepada mereka, walaupun dengan penggunaan yang kerap. Dengan pemanasan yang baik, rambut tidak cedera, keriting dengan baik dan disimpan dalam bentuk keriting untuk masa yang lama.

Pengeriting plastik bersalut seramik adalah alternatif yang sesuai. Mereka lebih berpatutan, dan kesan pada rambut dan hasilnya tidak lebih buruk daripada dalam kes peranti semua seramik.

Velor

Kemasan velor mempunyai permukaan baldu. Aksesori silinder dilengkapi dengan lubang kecil, yang memastikan pengeringan cepat helai.

Adalah disyorkan untuk menggulung pengeriting elektrik velor pada rambut lembap, bermula dari hujung dan berakhir pada akar. Terima kasih kepada teknik ini, garis halus diperolehi.

Ia adalah velour yang dianggap paling selamat dan paling lembut untuk rambut. Dalam aksesori sedemikian tiada klip yang boleh meninggalkan lipatan pada helai.

Teflon

Pengeriting elektrik Teflon dipandang tinggi oleh tukang profesional dan amatur biasa. Dengan kesan yang cepat, rambut tidak mengalami beban yang tinggi, oleh itu aksesori sedemikian disyorkan walaupun untuk pemilik keriting kering, habis dan rapuh.

Peralatan, saiz dan bentuk

Pengeriting elektrik berbeza bukan sahaja dalam bahan salutan, tetapi juga dalam konfigurasi, saiz dan bentuk. Ciri-ciri ini juga harus dipertimbangkan apabila memilih alat untuk membuat keriting. Kandungan pakej boleh berbeza-beza bergantung pada pengilang. Tetapi perkara umum tetap sama:

 • penggelek;
 • kes pemanasan;
 • klip untuk menetapkan pengeriting;
 • set kecil terdiri daripada kira-kira 8 penggelek, manakala set besar mempunyai kira-kira 20.

Banyak syarikat mencipta set penggelek dengan saiz yang berbeza. Ia mudah dan praktikal.

Pengeluar

Banyak syarikat menawarkan pilihan pengeriting elektrik mereka sendiri, tetapi adakah kesemuanya sama baik? Kami telah memilih yang terbaik daripada banyak pengeluar yang boleh anda percayai dengan rambut anda.

 • Pengilang dari Perancis BaByliss kini meniti di bibir semua orang. Aksesori penggayaan secara aktif dibeli oleh pakar dan amatur. Di antara pelbagai ini, pengeriting elektrik 3021E menonjol. Set termasuk 20 penggelek seramik dengan diameter berbeza, kotak pemanasan yang bergaya dan mudah. Secantik mana pun set ini, ia tidak boleh dipanggil set jalan yang pasti, kerana penunjuk berat dalam 2 kg.
 • Remington juga mengejutkan fesyen dan pendandan rambut. Pengeriting elektrik yang paling popular KF40E menarik perhatian. Ciri-ciri kit ini adalah serupa dengan model yang diterangkan di atas, tetapi di sini salutan diperbuat daripada Teflon dan beratnya 1.5 kg.
 • Set bergaya menawarkan syarikat Vitek... Set termasuk 20 gelendong berbentuk tong, yang boleh didapati dalam warna kelabu dan merah jambu. Pengilang menjaga pengionan, penunjuk pemanasan dan pengapit mudah yang lain.
 • Syarikat Switzerland Valera menawarkan satu set 24 velor curlers, yang berbeza diameter. Ia boleh dipercayai, mudah digunakan, cepat panas dan memberikan hasil yang tahan lama.
 • Di bawah jenama Binatone beberapa kit dihasilkan serentak. Setiap daripadanya mengandungi 20 gegelung dengan perlindungan daripada terlalu panas dan terbakar, mudah dan berkesan.
 • Peranti yang sangat baik dihasilkan oleh Philips... Anda boleh memilih daripada pengeriting seramik atau velor. Kedua-dua pilihan ini sama-sama selamat untuk rambut, dilengkapi dengan penderia suhu, klip berguna dan penggelek diameter berbeza.
 • Tidak kalah dengan pesaingnya syarikat Elenberg, mengeluarkan set kualiti dalam segmen harga pertengahan. Kepelbagaian model tidak mengehadkan pilihan pengguna, oleh itu, anda boleh dengan mudah memilih kit yang sesuai yang akan memenuhi keperluan setiap fesyen.
 • Centek Adalah pengeluar Cina, tetapi jangan biarkan faktor ini menakutkan anda. Produk jenama boleh dipercayai dan berkualiti tinggi.

Kami menasihati anda untuk memberi perhatian kepada set dengan kekili velor.

Dan juga model ini dicirikan oleh pemanasan cepat, keselamatan, kemudahan tinggi dalam kerja dan hasil yang berkesan.

Bagaimana untuk memilih?

Pilihan yang betul harus berdasarkan kajian teliti ciri-ciri asas.

 • Kuasa akan menentukan kelajuan dan keamatan pemanasan penggelek. Tidak perlu memilih penunjuk maksimum, tetapi kuasa yang sangat kecil juga tidak akan membawa kegembiraan. Untuk kegunaan di rumah, anda boleh berhenti pada purata.
 • Saiz penggelek sepadan dengan hasil yang anda ingin dapatkan pada akhirnya. Dijual terdapat pengeriting dengan diameter 8 hingga 34 mm. Keriting kecil akan diperoleh dengan penggelek diameter kecil. Sehubungan itu, keriting besar boleh diperoleh dengan penggelek besar-besaran. Banyak pengeluar menawarkan pengeriting dengan diameter berbeza dalam satu set. Set ini lebih baik untuk mencipta gaya rambut yang kompleks.
 • Salutan mestilah selamat untuk struktur rambut. Aluminium dan plastik bukanlah pilihan terbaik. Teflon, seramik dan velor adalah pilihan pilihan. Percayalah, ia akan menjadi lebih sukar dan lebih mahal untuk memulihkan rambut yang rosak pada masa akan datang.
 • Anda juga perlu memberi perhatian kepada pengapit.... Daripada semua pilihan, "ketam" adalah yang terbaik. Mereka mudah digunakan, jangan buat tekanan yang tidak perlu dan jangan tinggalkan tanda pada keriting.
 • Fungsi tambahan Bukan selalu pilihan yang tidak berguna yang membuat tanda harga naik. Beberapa ciri adalah penting dan juga perlu. Fungsi yang berguna ialah penunjuk pemanasan dan perlindungan terlalu panas. Pengionan juga boleh dimasukkan dalam senarai ini.
 • Untuk perjalanan dan perjalanan adalah lebih baik untuk memilih kit yang lebih padat dan kurang berkuasa. Di sini, kekompakan dan keringanan ditonjolkan, tetapi anda juga tidak harus melupakan keselamatan.

Bagaimana nak guna?

Mana-mana pengeluar yang anda suka, kaedah menggunakan pengeriting elektrik akan sama. Beberapa percanggahan dibenarkan, tetapi perkara asas kekal tidak berubah.

 • Adalah lebih baik untuk membuat keriting pada rambut yang bersih, kering dan disikat dengan baik - dalam kes ini, kesannya akan menjadi lebih stabil dan cantik. Apabila mencuci rambut anda, adalah dinasihatkan untuk mengelakkan perapi yang boleh membebankan rambut anda.
 • Kami mengedarkan produk penggayaan dan perlindungan haba melalui rambut.
 • Kami menghidupkan peranti dan biarkan ia panas, penunjuk khas akan memberi isyarat mengenai pemanasan. Jika fungsi ini tidak tersedia, maka masa yang diperlukan untuk pemanasan boleh didapati dalam arahan.
 • Semasa pengeriting elektrik berfungsi dalam mod pemanasan, anda perlu membahagikan keriting kepada beberapa bahagian: tengah, kanan dan kiri.
 • Memilih helai yang sama, kami menggulungnya pada pengeriting.Dalam kes penggelek dengan diameter yang berbeza, yang besar harus digunakan pada keriting tengah dan atas, dan yang kecil akan terletak di sisi dan di bawah.
 • Selepas 15 minit, anda boleh mengeluarkan pengeriting. Keriting yang terhasil diletakkan dengan kemas, jika perlu, bouffant dilakukan untuk mencipta jumlah akar. Gaya rambut diperbaiki dengan varnis.

Pengeriting elektrik dilukai pada rambut pendek dengan cara yang sama.

Gambaran keseluruhan ulasan

Daripada maklum balas daripada pengguna pengeriting elektrik, jelas bahawa peranti ini menyebabkan banyak emosi positif. Wanita perhatikan kemudahan penggunaan dan pengurangan masa yang sebelum ini perlu dibelanjakan untuk mencipta gaya rambut. Selepas kaedah mencipta keriting ini, tiada siapa yang mahu kembali ke pengeriting keriting dan pengeriting biasa.

Contoh penggayaan yang cantik

Pemilihan contoh gaya rambut kami yang diperolehi dengan tepat hasil daripada penggunaan peranti sedemikian akan membantu anda akhirnya memastikan keberkesanan pengeriting elektrik dan menghilangkan keraguan.

 • Keriting lembut dan sedikit berantakan yang kelihatan semula jadi adalah hasil daripada menggunakan salah satu set yang diterangkan di atas. Tanpa pengeriting elektrik, gaya rambut seperti itu perlu menghabiskan banyak masa. Dan dengan set keajaiban, dia mengambil masa tidak lebih daripada setengah jam.
 • Di sini kita melihat keriting yang lebih besar, yang menjadikan gaya rambut kelihatan lapang dan kelihatan romantis. Kesan ini juga boleh dicapai dengan mudah dengan pengeriting elektrik.

Petua untuk mencipta keriting besar menggunakan pengeriting elektrik terdapat dalam video seterusnya.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah