Taman

Park untuk seorang remaja

Park untuk seorang remaja

Berpakaian remaja moden - tugas ini kelihatan mudah hanya pada pandangan pertama. Lagipun selera anak dan ibu bapa selalunya berbeza. Generasi yang lebih tua mahu perkara menjadi praktikal, untuk melindungi anak mereka daripada kesejukan, angin, dan dibersihkan dengan baik. Adalah lebih penting bagi remaja untuk bergaya dan berpakaian mengikut masa. Bagaimanakah anda menggabungkan aspirasi ini bersama-sama?

Dalam kes ini, jaket parka datang untuk menyelamatkan ibu bapa dan anak-anak. Jaket ini adalah contoh terbaik bagaimana kemudahan, keselesaan, kepraktisan dan trend paling bergaya musim ini boleh digabungkan dalam satu bahagian.

Jenis pakaian luar ini telah dicipta 300 tahun dahulu oleh orang Eskimo Alaska. Hanya ia dibuat bukan daripada kain, tetapi daripada kulit haiwan. Mengikuti orang Eskimo, model ini sangat popular dengan juruterbang tentera Amerika.

Sememangnya, mereka meninggalkan kulit, menggunakan fabrik tahan angin padat, menjadikan jaket lebih selesa tanpa kehilangan sifat penebat habanya. Dan pereka moden, setelah menghargai kesederhanaan gaya, bereksperimen dengan model ini setiap tahun. Dan mereka mencapai populariti gila bukan sahaja di kalangan orang dewasa, tetapi juga di kalangan kanak-kanak dan remaja.

Dan populariti ini agak difahami. Gaya jaket parka membolehkan ia digunakan dalam semua musim. Dan kepelbagaian fabrik dan warna yang digunakan memudahkan untuk memilih pakaian yang sesuai.

Apakah ciri-ciri jaket parka remaja?

  • potongan memanjang lurus, dengan baik meliputi belakang kanak-kanak;
  • jahitan percuma tidak menghalang pergerakan kanak-kanak dan tidak akan membenarkan pakaian sekolah berkedut;
  • Zip yang mudah dengan penutup atas kepala yang menutupinya, mudah digunakan;
  • poket tampalan pelbagai bentuk dan saiz serta pelbagai aksesori menjadikan jaket itu sangat menarik dan berfungsi;
  • tali serut di pinggang dan kelim jaket menghiasi bentuk jaket dan memungkinkan untuk menyesuaikan model dengan lebih baik ke angka itu;
  • tudung dalam melindungi dengan baik daripada angin atau hujan.

Selalunya, pereka menambah beberapa elemen pada jaket kanak-kanak untuk menjadikannya lebih disesuaikan dengan gaya hidup kanak-kanak. Ini boleh menjadi elemen reflektif, yang menyumbang kepada keselamatan remaja pada waktu petang.

Poket dalam versi remaja jaket selalunya tidak mempunyai rupa segi empat tepat klasik, tetapi dijahit pada sudut. Ini mudah apabila anda ingin menyembunyikan tangan anda, kerana ramai remaja tidak suka atau lupa memakai sarung tangan dan sarung tangan. Lengan dalam model musim sejuk selalunya mempunyai manset anjal rajutan tambahan untuk mengelakkan salji daripada lengan apabila bermain di luar rumah.

Parka musim sejuk untuk remaja paling kerap terlindung dengan padding pada poliester padding, bulu angsa atau bulu tiruan. Jaket bulu angsa dianggap paling hangat. Perkara utama di sini adalah tidak boleh disalah anggap dengan nisbah bulu ke bawah.

Perkadaran yang ideal ialah 90% ke bawah dan 10% bulu. Sekiranya peratusan bulu lebih tinggi, maka awn bulu akan menembusi lapisan dan merangkak keluar dari jaket. Jika tidak ada bulu langsung, maka bulu itu jatuh.

Sintepon adalah bahan yang sangat selesa untuk jaket remaja. Ia ringan, cepat kering, panas dengan baik dan tidak jatuh. Di samping itu, praktikalnya tidak membenarkan air melaluinya, jadi jika kanak-kanak itu terperangkap dalam hujan atau hujan es, ia akan tetap kering.

Remaja yang lebih tua cenderung lebih suka lapisan bulu palsu. Dan ia tidak menghairankan, kerana bulu moden tidak kalah dalam kecantikan dan kelembutan kepada semula jadi. Lebih-lebih lagi, ia lebih murah daripada semula jadi. Dalam jaket moden, lapisan bulu palsu dicelup dalam pelbagai warna, berkat pelbagai model telah meningkat dengan ketara, dan jaket telah menjadi lebih menarik.

Apabila memilih, perhatikan sama ada lapisan tidak diikat. Ini menjadikan pakaian lebih mudah dicuci. Ini amat penting untuk pelajar sekolah, selepas berjalan-jalan, selalunya, jaket itu perlu dibersihkan. Tudung dan belakang kadangkala dibarisi bulu bulu untuk menambah kehangatan.

Sudah tentu, parka remaja dicirikan oleh warna yang lebih cerah. Kuning, oren, hijau muda, biru, raspberi dan merah jambu - semua pelbagai warna ini telah menemui aplikasi dalam pengeluaran pakaian luar remaja. Trend terkini ialah gabungan beberapa warna di taman. Sekarang walaupun kanak-kanak yang paling cerewet akan menemui jaket yang sesuai dengan keinginannya.

Remaja yang lebih tua memilih pilihan warna yang lebih klasik, lebih suka coklat, kuning air, hijau tenang, hitam serba boleh.

Pereka bentuk menghiasi model wanita musim panas dengan pelbagai cetakan, patch dan appliques. Model sukan - rivet, butang, zip palsu.

Remaja jatuh cinta dengan jaket parka kerana ia boleh dipakai dengan hampir semua pakaian dari almari pakaian belia. Ia hanya perlu mengambil kira beberapa perkara:

  • model sukan menjadi lebih baik dengan seluar jeans, bingkap, seluar, seluar pendek;
  • model klasik (lebih santai dengan bilangan poket dan rivet yang sederhana) boleh dipakai dengan seluar jeans serta skirt dan pakaian.

Ia tidak disyorkan untuk memakai parka panjang dengan seluar capri yang dipotong. Ini akan memesongkan perkadaran angka wanita. Adalah lebih baik untuk tidak memakai skirt atau pakaian ke lantai. Disebabkan berlapis, gadis itu boleh kelihatan selamba.

Kasut dipilih bergantung pada musim dan pilihan peribadi remaja. Dalam versi musim sejuk, ia boleh menjadi but tinggi bergaya atau but dengan bootleg lebar. Dalam versi musim panas, kasut ringan, kasut atau sandal adalah sesuai. Kepelbagaian model kasut kini sangat pelbagai sehingga membolehkan anda membentuk ensemble penuh dengan mana-mana taman.

Jangan lupa tentang tudung, sapu tangan, tudung. Apa-apa jenis selendang akan menyegarkan imej, menjadikannya lebih lengkap dan menarik. Musim ini, reka bentuk berbilang lapisan sedang popular, jadi tudung dalam semua variasinya akan lebih berguna berbanding sebelum ini.

Beg galas akan menjadi aksesori bergaya sebagai tambahan kepada jaket. Bergantung pada model, ia akan sesuai untuk lelaki dan perempuan.Dan kanak-kanak perempuan boleh membawa beg tangan bergaya dalam gaya kasual dengan selamat. Dia akan melengkapkan ensemble dengan sempurna.

Jaket parka adalah pilihan yang bagus untuk kedua-dua remaja dan ibu bapa mereka. Dengan gaya hidup yang aktif, ia boleh dikatakan tidak boleh diganti. Menggabungkan trend fesyen musim ini dan kepraktisan lama yang baik, parka telah mengambil tempat yang boleh dipercayai bukan sahaja pada orang dewasa, tetapi juga dalam almari pakaian remaja.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah