Gaya dan model pakaian

Pakaian rumah - menjadi sangat menarik di rumah

Pakaian rumah - menjadi sangat menarik di rumah
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Gaya dan model
 3. Kain
 4. Panjang
 5. Petua Pemilihan

Pakaian yang dipakai di rumah muncul dalam almari pakaian wanita lebih 100 tahun lalu. Pada abad ke-18-19, pakaian sedemikian dijahit dari kain yang ringan dan redup. Mereka panjang dan dengan kereta api kecil, dan juga mempunyai lengan panjang.

Pakaian rumah abad ke-18

Pada masa kini, ramai wanita juga memilih untuk tidak memakai gaun persalinan atau pakaian dalaman lain di rumah, tetapi pakaian. Mari ketahui apa yang istimewa tentang pakaian untuk rumah dan apakah ia.

Keanehan

Dalam pakaian rumah, kanak-kanak perempuan kelihatan menarik dan kemas. Dalam pakaian sedemikian, sangat mudah untuk menerima tetamu dan bekerja di sekitar rumah.

Pakaian rumah dengan corak yang ringkas

Pakaian sedemikian menyenangkan mata dan berbeza dalam ciri-ciri berikut:

 • Mereka berjaya menggabungkan kepraktisan penggunaan dan kecantikan.
 • Pakaian untuk rumah dijahit terutamanya dari bahan semula jadi yang menyenangkan badan. Pakaian isi rumah tidak boleh melecet atau merengsakan kulit. Di samping itu, fabrik mestilah bernafas dan menyerap.
 • Model hendaklah tidak bernoda dan mudah dibersihkan.
 • Pakaian rumah tidak mempunyai potongan yang sangat rumit dan mengganggu.
 • Warna produk dipilih ceria dan cerah. Pakaian rumah tidak sepatutnya mempunyai warna yang kusam atau sangat gelap.
 • Hiasan rumah digunakan pada tahap minimum.

Gaya dan model

Pakaian rumah paling kerap dibentangkan dalam gaya berikut:

 • Pakaian tunik. Dalam model yang luas itu, pergerakan tidak akan dikekang, dan dalam cuaca sejuk pakaian seperti itu boleh dipakai dengan seluar rumah atau bingkap.
 • pakaian matahari. Kedua-duanya dipasang dan percuma. Selalunya mereka paras lutut.
 • Pakaian baju. Ini adalah pilihan persalinan yang sangat praktikal dan menarik untuk rumah.
 • Model longgar. Mereka mempunyai bentuk potongan yang berbeza - bulat, berbentuk V, bot dan lain-lain.
 • Berpakaian dengan garis pinggang yang rendah. Biasanya, skirt pakaian ini adalah panjang sederhana, dan kerana pinggang bawah, gadis itu secara visual dapat menyembunyikan pinggul penuh.
 • Pakaian kimono. Pakaian sedemikian menarik dengan cetakan cerah dan kemudahan penggunaan.

Kain

Bahan dari mana pakaian rumah dijahit paling sering dibentangkan:

 • sutera.
 • Flax.
 • Kapas.
 • Pakaian rajut.
 • Viscose.
 • Velor.

Pakaian sutera adalah yang paling mahal, tetapi juga yang paling menyeronokkan dalam cuaca panas. Di samping itu, pakaian sutera buatan sendiri kelihatan pintar. Selalunya mereka cerah dan dengan warna yang agak pelbagai.

Yang paling popular dan meluas adalah pakaian rumah rajutan, kapas dan linen. Sangat mudah untuk menjaga produk sedemikian, dan warna dan gaya pakaian sedemikian diwakili oleh pelbagai jenis. Di samping itu, mereka lebih murah daripada sutera. Pakaian rumah viscose juga dirujuk sebagai model bajet dan tahan haus.

Gaun rumah Velour dibeli untuk musim sejuk, sebagai alternatif kepada jubah dan sut yang hangat. Kain ini menyenangkan badan dan kelihatan sangat menarik. Model yang diperbuat daripada bahan ini selalunya mempunyai hud.

Panjang

Panjang

Pakaian separas buku lali tidak selalunya dipilih sebagai pakaian rumah. Kebanyakan model sedemikian popular pada musim sejuk. Mereka juga dalam permintaan di kalangan gadis yang ingin menyembunyikan kaki penuh atau hodoh.

Midi

Pakaian rumah paras lutut adalah yang paling biasa bagi jenis pakaian ini. Mereka sesuai untuk seorang gadis dengan mana-mana angka dan boleh dibentangkan dalam pelbagai gaya. Banyak pakaian midi rumah mempunyai lengan, dan selalunya panjangnya adalah tiga perempat.

Pendek

Panjang di atas lutut tidaklah biasa seperti pakaian rumah sederhana, kerana anda sering perlu membongkok semasa melakukan kerja. Bertemu tetamu dengan pakaian rumah pendek juga tidak begitu mudah. Jika seorang gadis memilih pakaian pendek, maka selalunya ia diwakili oleh pakaian tunik.

Petua Pemilihan

Pertama sekali, adalah penting bahawa model pakaian rumah tidak menyekat pergerakan. Oleh itu, pakaian yang sangat ketat dan terlalu ketat tidak sesuai untuk rumah. Anda tidak boleh membeli produk dengan tali yang sentiasa jatuh, butang yang terbuka atau jalur elastik yang terlalu ketat.

Pakaian rumah velour longgar

Petua penting lain apabila memilih pakaian rumah ialah:

 1. Beli model dari bahan berkualiti tinggi dan semula jadi.
 2. Pilih panjang yang sesuai untuk ketinggian anda. Pilihan yang ideal adalah panjang purata, manakala kecantikan berkaki panjang tidak sepatutnya membeli pakaian rumah yang terlalu pendek, dan model panjang adalah kontraindikasi untuk gadis pendek.
 3. Juga perhatikan kedalaman garis leher, terutamanya jika anda tinggal bersama anak-anak.
 4. Di antara warna, lebih baik memilih warna pastel, kerana warna yang terlalu terang atau gelap boleh merengsakan kedua-dua wanita itu sendiri dan isi rumah.
 5. Jika anda sedang mencari model dengan cetakan, ambil kira keanehan angka anda, kerana lukisan kecil akan ramping, dan corak yang besar, sebaliknya, akan menambah kelantangan.
tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah