Rambut Kerinting

Seterika lencong Philips: ciri jenama, model semasa, rahsia penggunaan

Seterika lencong Philips: ciri jenama, model semasa, rahsia penggunaan
Kandungan
  1. Ciri, kelebihan dan kekurangan
  2. Varieti dan model
  3. Petua Pemilihan
  4. Bagaimana nak guna?

Dalam senjata alat kecantikan untuk ramai wanita, terdapat besi keriting. Apabila membeli forsep, salah satu kriteria pemilihan adalah reputasi pengeluar. Adalah disyorkan untuk memberi keutamaan kepada jenama yang mempunyai "pengalaman" bertahun-tahun di pasaran dan reputasi yang sempurna. Ini adalah jenama Belanda Philips.

Ciri, kelebihan dan kekurangan

Jenama Philips ialah pengeluar peralatan dan perkakas rumah yang terkenal. Sepanjang sejarahnya yang panjang, ia telah mendapat populariti di kalangan pengguna, yang disebabkan terutamanya oleh fungsi dan kebolehpercayaan produknya. Bukan tempat terakhir dalam barisan produk syarikat diberikan kepada peranti penggayaan, termasuk besi keriting.

Antara kelebihannya perlu diperhatikan pelbagai model: daripada peranti klasik kepada yang kompleks, dengan pelbagai lampiran. Malah fesyen dengan rasa yang arif akan dapat memilih produk untuk diri mereka sendiri. Menurut banyak ulasan, Menggunakan pad penggayaan Philips membolehkan anda mendapatkan penggayaan salun di rumah, yang bertahan sehingga 3-4 hari. Pada masa yang sama, untuk membuat keriting, anda tidak perlu mempunyai kemahiran khas, mudah untuk menyesuaikan diri dengan alat, mereka selesa untuk digunakan.

Antara kelebihannya ialah keprihatinan pengeluar terhadap keadaan rambut.... Kebanyakan model dilengkapi dengan plat seramik yang selamat, sesetengah model mempunyai fungsi pengionan. Daripada tambahan yang berguna - peraturan suhu pemanasan, fungsi penutupan automatik apabila keriting terlalu panas.

Tongkat rambut Philips mempunyai kebanyakan ulasan positif, dicirikan oleh kebolehpercayaan, kefungsian dan keterjangkauan. Kelemahan hampir semua model, jika anda menganalisis ulasan pelanggan, adalah penyejukan kuali yang lama (kira-kira 10 minit). Di samping itu, ramai daripada mereka tidak mempunyai pendirian yang stabil, yang merumitkan penggunaan peranti itu.

Varieti dan model

Dalam pelbagai jenama, anda boleh menemui pelbagai jenis kantung. Mari kita pertimbangkan setiap jenis secara berasingan, serta model khusus dalam kumpulan ini.

Automatik

Ciri reka bentuk penggayaan automatik adalah ketiadaan elemen pemanasan biasa: penyepit itu sendiri. Contohnya ialah model BHB876 / 00... Helai dililitkan pada tiub berputar secara automatik yang mempunyai salutan seramik. Peranti ini mempunyai 27 mod lencong dalam 3 arah.

Peranti berfungsi secara automatik, yang mudah, tiada kemahiran khas diperlukan. Jika helai menjadi kusut atau terlalu panas, peranti akan dimatikan secara automatik.

Kordnya panjang (2 m), berputar.

Walaupun kemudahan penggunaan, ramai kanak-kanak perempuan perhatikan bahawa besi keriting tidak memberikan keriting berkualiti tinggi (walaupun banyak bergantung pada struktur rambut dan ketebalan helai yang digulung), terutamanya di bahagian belakang kepala, dan terdapat juga risiko yang tinggi untuk mengeringkan rambut secara berlebihan. Pendapat majoriti adalah bahawa peranti itu tidak bernilai wangnya, dan harga besi keriting agak tinggi.

Klasik

Model popular besi keriting klasik - Philips BHB862 StyleCare Essential. Ia adalah silinder dengan klip, diameter - 16 mm untuk membuat keriting yang agak kecil. Salutan plat adalah seramik. Ulasan membolehkan kami membuat kesimpulan tentang pemanasan segera besi keriting: secara purata, dalam 10 saat.

Besi keriting mempunyai pengatur suhu, pemanasan maksimum ialah 200 ° C. Klip itu membetulkan rambut dengan ketat, dan ia naik turun dengan mudah dan lancar. Kord itu panjangnya 1.8 m dan berputar mengelilingi paksinya. Apabila peranti bersedia untuk bekerja, lampu isyarat menyala, penggaya boleh muat dengan selesa di tangan dan mempunyai berat yang rendah. Walau bagaimanapun, peranti ini bukan tanpa kelemahannya:

  • pendiriannya tidak boleh dipercayai, peranti mungkin jatuh;
  • bekas plastik itu cepat retak dan pecah apabila dijatuhkan.

Tempoh penyejukan besi keriting adalah lebih daripada 10 minit, yang juga dianggap oleh ramai sebagai tolak. Versi model klasik yang lebih berfungsi - Philips BHB868 StyleCare Sublime Tamat... Besi keriting dengan diameter 32 mm, yang membolehkan anda mendapatkan keriting yang agak besar. Dilengkapi dengan 8 mod suhu, pemanasan maksimum - 200 ° C.

Salutan adalah seramik, terdapat kunci butang (perlindungan terhadap pensuisan suhu yang tidak disengajakan), serta fungsi isyarat untuk terlalu panas helai.

Besi keriting menjadi panas dengan cepat, mempunyai wayar berputar yang mudah, tetapi diameternya tidak sesuai untuk mengeriting rambut terlalu pendek.

"Tulip"

Besi lencong-tulip adalah pembangunan asal jenama. Ia adalah peranti pelbagai fungsi yang sesuai untuk membuat keriting dan meluruskan rambut. Dalam katalog model bernombor sebagai BHH777 / 00 dan kelihatan seperti bunga tulip. Terdapat plat seramik di dalam "bunga". Sekiranya anda perlu meregangkan helai, ia dijepit di antara plat dan dibawa ke bawah dengan lancar, seperti semasa menggunakan seterika konvensional.

Sekiranya tugasnya adalah untuk mendapatkan keriting, maka helai yang dipasang di antara plat juga dipintal dengan memutar "tulip" ke arah yang dikehendaki.

Styler dicirikan oleh suhu dikawal, ringan, mudah digunakan.

berbentuk kon

Antara peranti berfungsi mampu milik, seseorang boleh memilih Philips BHB871 StyleCare Sublime Tamat. Bahagian kerja peranti mempunyai diameter dalam julat 13-25 mm. Peranti ini dilengkapi dengan 9 mod pemanasan dalam julat 70–210 ° С. Suhu operasi ditunjukkan pada paparan besi keriting.

Salutan plat adalah seramik, sebagai tambahan, terdapat fungsi perlindungan terhadap terlalu panas helai. Ini memastikan rambut dilindungi. Dan juga terdapat fungsi menyekat butang peranti, yang tidak termasuk penukaran suhu secara tidak sengaja apabila bekerja dengan besi keriting.Kordnya panjang, berputar, peranti cepat panas, mempunyai penampilan yang menarik (hadiah yang baik), pendirian yang stabil, tetapi menyejuk untuk masa yang lama.

"Velvet"

Barisan ini termasuk model, bahagian pemanasannya mempunyai salutan baldu. Ini menghalang helai daripada tergelincir dari penyepit dan memberikannya perlindungan haba yang lebih baik. Secara luaran, besi keriting baldu menyerupai kon (bentuk memanjang yang sama, tiada pengapit).

Dalam katalog produk jenama, model ini boleh didapati sebagai besi keriting HP8619 / 00. Diameter forsep baldu ialah 13–25 mm. Peranti ini dilengkapi dengan salutan pelindung haba, 4 mod untuk menukar suhu, fungsi penutupan automatik apabila helai terlalu panas. Di samping itu, besi keriting akan memaklumkan tentang kesediaan keriting dengan isyarat bunyi khas. Kemudahan penggunaan sebahagian besarnya disebabkan oleh kehadiran kord berputar panjang, dirian dan sistem tutup automatik.

Dengan lampiran

Barisan jenama itu juga termasuk beberapa model berbilang gaya. Ini adalah besi keriting yang termasuk satu set muncung, yang membolehkan anda mendapatkan peranti pelbagai fungsi. Contoh peranti sedemikian ialah Philips BHH811 StyleCare. Model ini dilengkapi dengan tang standard dengan diameter 25 mm, serta tang seterika dengan saiz plat 30 x 80 cm Kedua-dua pilihan lampiran mempunyai salutan seramik, suhu pemanasan maksimum ialah 210 °.

Model ini cepat panas, mempunyai kord pusing 1.8 meter, muat dengan selesa di tangan... Walau bagaimanapun, pengguna sering mengadu bahawa dengan penggunaan yang berpanjangan (contohnya, rambut kerinting panjang), pemegang plastik besi keriting menjadi panas. Di samping itu, ia sejuk untuk masa yang lama.

Petua Pemilihan

Apabila memilih besi keriting, tentukan fungsi peranti yang anda perlukan... Jika anda suka bereksperimen dengan penampilan dan penggayaan, masuk akal untuk mempertimbangkan untuk membeli model dengan lampiran. Jika anda tahu dengan tepat untuk gaya rambut apa yang anda pilih peranti (contohnya, ini adalah penciptaan keriting besar), maka lebih logik untuk membeli produk tertentu tanpa membayar lebih untuk pilihan yang tidak akan anda gunakan.

Pertimbangkan panjang rambut anda apabila membeli penggaya. Untuk helai panjang, besi keriting automatik atau "tulip" hampir tidak sesuai: mereka akan kusut. Adalah lebih baik untuk membeli peranti klasik atau besi keriting kon. Penggaya dengan diameter besar tidak sesuai untuk potongan rambut pendek: mustahil untuk mendapatkan keriting dengan bantuan mereka.

Adalah optimum jika besi keriting mempunyai suis untuk mod pemanasan: untuk setiap jenis rambut, anda boleh memilih suhu yang sesuai tanpa mengambil risiko untuk membakar rambut... Masalah yang agak biasa - penukaran suhu secara tidak sengaja pada masa penggayaan - boleh dielakkan dengan membeli peranti dengan fungsi menyekat penderia suhu semasa penggayaan berfungsi.

Satu lagi kriteria penting ialah jenis salutan plat. Kebanyakan model jenama mempunyai salutan seramik, yang dicirikan oleh pemanasan yang cepat dan seragam, tidak membahayakan rambut. Untuk helai yang lemah dan kering, lebih baik memilih peranti dengan pilihan pengionan tambahan.

Sebelum membayar untuk pembelian, anda perlu mencuba secara mental penggaya dalam tindakan: ambil peranti dan nilai sejauh mana ia sesuai dengan tangan anda, jika ia terlalu berat.

Beri perhatian kepada panjang kord. Dia bukan sahaja perlu mencapai dari cermin ke saluran keluar, tetapi juga mempunyai stok 80-100 cm. Keutamaan harus diberikan kepada model dengan kord berputar, ia tidak akan berpusing semasa operasi, yang bermaksud tidak akan ada kerosakan di tempat selekoh.

Bagaimana nak guna?

Adalah lebih baik untuk melakukan keriting pada rambut yang bersih dan kering. Pada keriting basi, mereka tidak tahan dengan baik, mereka tidak kelihatan sangat menarik. Pada rambut lembap, perm juga tidak akan tahan dengan baik, di samping itu, ia banyak membakar rambut. Untuk perlindungan tambahan, disyorkan untuk merawat keriting dengan semburan haba dan biarkan ia menyerap sepenuhnya.

Kemudian mereka menghidupkan besi keriting, tetapkan suhu yang dikehendaki dan tunggu sehingga panas.

Ia adalah salah tanggapan bahawa semakin rendah suhu pemanasan, semakin sedikit kerosakan rambut. Dengan pendekatan ini, anda perlu terlalu mendedahkan helai pada penyepit yang dipanaskan untuk mendapatkan keriting, yang sama sekali tidak berguna.

Anda perlu mengetahui suhu apa yang diperlukan oleh besi keriting untuk menggulung jenis rambut tertentu. Biasanya, keriting rambut yang halus dan boleh diurus pada 100–130 ° C, rambut kasar dan tidak terurus pada 150–170 ° C. Rambut yang dicelup menggulung lebih baik dan boleh ditetapkan pada suhu yang lebih rendah.

Untuk kemudahan, gaya rambut dibahagikan kepada 2 zon: peringkat atas dan bawah. Rambut tingkat atas boleh dikumpulkan dalam sanggul supaya ia tidak menghalangnya. Dari bahagian bawah rambut, dari zon oksipital, anda perlu memisahkan helai, menyikatnya. Jika besi keriting klasik digunakan, angkat pengapit pada besi keriting, letakkan hujung helai di tengah-tengah penyepit dan betulkan dengan pengapit, kemudian anginkan helai. Semua helai digulung secara berurutan.

Jika besi keriting kon tanpa pengapit digunakan, prosedurnya tetap sama. Satu-satunya syarat ialah helai dipegang oleh tangan, di mana sarung tangan haba khas diletakkan. Apabila menggunakan besi lencong berbentuk kon, hujung helai mesti dilekatkan pada bahagian nipis kon, mengangkat helai ke atas yang lebih tebal. Ini akan memberikan keriting bentuk semula jadi.

Untuk membuat keriting menggunakan besi keriting automatik, anda perlu menghidupkannya dan memilih mod yang sesuai. Apabila memilihnya, mereka dipandu oleh hasil yang diinginkan, bagaimanapun, jenis rambut juga diambil kira.

Pendedahan kepada suhu yang lebih lama membolehkan anda mendapatkan keriting elastik, manakala penurunan suhu dan masa pendedahan akan memberikan gelombang lembut.

Untuk kemudahan, rambut dibahagikan kepada zon berasingan. Apabila peranti sedia untuk digunakan, asingkan helai nipis, putarkannya menjadi satu berkas dan masukkan ke dalam petak khas pada penggaya. Dia akan menarik rambut ke dalam dan menggulungnya sendiri. Anda tidak perlu mengambil helai terlalu tebal, besi keriting tidak bertujuan untuk melencongkannya, dan ia boleh tersangkut di dalam peranti. Jika ini berlaku, penggaya akan dimatikan secara automatik, rambut dibuang, dan manipulasi mesti diulang, membentuk helai yang lebih nipis.

Keriting dipegang di besi keriting sehingga isyarat bunyi, selepas itu dikeluarkan, dan tindakan diulang dengan seluruh rambut.

Untuk ketahanan penggayaan yang lebih baik, disyorkan untuk menggunakan produk penggayaan: mousses dan buih sebelum keriting (ia digunakan pada rambut basah), penyembur rambut - selepas membuat keriting.

Cara membuat keriting dengan Philips Auto Curler boleh didapati dalam video di bawah.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah