Gaya dan model pakaian

Gaun belon - menambah kelantangan pada pinggul?

Gaun belon - menambah kelantangan pada pinggul?
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Untuk siapa ia sesuai?
 3. Jenis-jenis skirt
 4. Kain
 5. Berkait
 6. Gaun belon untuk montok
 7. Trend fesyen
 8. pakai apa?
 9. Kasut
 10. Aksesori

Keanehan

Gaun belon mempunyai bentuk yang luar biasa dan tidak dapat dilupakan sehingga tidak boleh dikelirukan dengan gaya lain. Apakah model ini? "Ciri" pakaian belon adalah rok yang besar, seolah-olah melambung, dari mana pakaian itu mendapat namanya. Kelantangan boleh bermula dari garis pinggang atau dari dada, tetapi skirt semestinya akan meruncing ke bawah.

Gaya ini muncul pada pertengahan abad yang lalu, apabila sosok wanita dengan pinggul yang subur, payudara dan pinggang nipis - apa yang dipanggil "jam pasir" dianggap ideal.

Pakaian belon memungkinkan untuk membawa perkadaran angka lebih dekat dengan standard yang dikehendaki. Kemegahan skirt itu dicapai dalam beberapa cara. Selalunya, untuk tujuan ini, lapisan telah dipendekkan dan labuh pakaian diikat padanya. Untuk mencipta kelantangan, banyak dart atau lipatan juga dibuat pada skirt.

Pakaian belon gaya abad yang lalu

Untuk siapa ia sesuai?

Walaupun pada hakikatnya gaya pakaian belon agak spesifik, kanak-kanak perempuan dengan bentuk yang berbeza boleh memakai pakaian sedemikian. Bagi wanita muda yang bertubuh asthenik dengan payudara kecil, pinggul sempit dan garis pinggang yang tidak jelas, gaun belon akan membantu membentuk volum di tempat yang betul.

Angka jenis epal juga dicirikan oleh ketiadaan pinggang yang jelas, kerana ia adalah jumlah yang sama dengan dada dan pinggul. Anda boleh membetulkan keadaan dengan pakaian belon, dipintas pada perut dengan tali lebar atau tali pinggang.

Pakaian belon untuk wanita gemuk dengan figura epal

Pemilik figura berbentuk pir boleh berbangga dengan pinggul yang melengkung. Kategori gadis ini mungkin satu-satunya yang harus dielakkan dengan pakaian dengan skirt tebal, kerana mereka membuat bahagian bawah badan terlalu berat.

Jenis-jenis skirt

 • Pakaian belon dengan skirt kembang hari ini ia kelihatan tidak biasa, tetapi pada abad XX pakaian sedemikian sangat popular. Kelantangan dicipta pada masa yang sama kerana lapisan yang dipendekkan dan sejumlah besar lipatan berkumpul di pinggang.
 • Pakaian dengan skirt tulip berlaku agak kerap. Ia kelihatan sangat baik pada mereka yang mempunyai pinggang nipis, pinggul sempit dan kaki langsing. Sebagai peraturan, skirt tulip agak pendek, panjangnya jarang jatuh di bawah lutut. Kuk lebar dan beberapa lipatan membujur sentiasa ada pada skirt.
 • Skirt belon bawah pada anjal, kelihatan agak mewah, jadi pakaian sedemikian biasanya dipilih oleh orang yang berani dan yakin diri. Pakaian belon dengan skirt yang luar biasa selalunya tidak mempunyai garis pinggang, skirt itu mula mendapat kelantangan dari dada dan menyempit dengan mendadak di bawah lutut.

Kain

Pelbagai bahan digunakan untuk mencipta pakaian belon - jika hanya ia dikaitkan dengan musim dan gaya pakaian. Keperluan utama untuk fabrik adalah keupayaan untuk mengekalkan bentuknya, oleh itu bahan biasanya digunakan agak padat.

Selalunya pakaian rajut dipilih untuk menjahit pakaian belon, kerana ia menutup dengan sempurna. Untuk musim sejuk, anda boleh memilih kain bulu - kemudian anda boleh mencipta semula imej seorang fesyen dari abad yang lalu.

Pakaian belon rajutan

Pakaian belon boleh menjadi pakaian perayaan atau perkahwinan. Dalam kes ini, keutamaan diberikan kepada fabrik ringan dan lapang, seperti taffeta atau organza. Skirt tebal yang diperbuat daripada bahan lut sinar kelihatan seperti awan terang sebenar.

Berkait

Gaun belon yang dirajut dari benang adalah pilihan yang bagus untuk musim sejuk, kerana walaupun pada hari yang sejuk kita mahu kekal feminin. Pakaian hangat boleh menjadi cantik, sudah tentu. Contoh yang menarik ialah pelbagai pakaian rajutan dan skirt. Mereka kelihatan sangat comel dan selesa, dan selain itu, mereka sangat hangat.

Keutamaan harus diberikan kepada model yang dikait daripada benang, yang mengandungi sebanyak mungkin bulu asli dan minimum poliester atau akrilik. Pakaian sedemikian akan menggembirakan anda selama lebih daripada satu musim, manakala model yang diperbuat daripada bahan tiruan akan kehilangan penampilan mereka selepas beberapa stokin.

Pakaian belon berjalur rajutan

Gaun belon untuk montok

Gaun belon kelihatan hebat pada gadis gemuk, pertama sekali, kerana ia berjaya menyembunyikan jumlahnya. Satu-satunya perkara yang anda tidak boleh lakukan ialah memakai pakaian seperti itu dengan skirt berpotongan jika anda pendek dan penuh dengan kaki. Dalam semua kes lain, anda boleh mencuba model ini dengan selamat.

Jika anda mempunyai kawasan bermasalah, elakkan barangan hiasan berselerak di kawasan tersebut. Sebagai contoh, lengan dan bahu penuh tidak harus ditekankan dengan lengan pendek dan tebal seperti "sayap" atau "lampu suluh". Jika anda sudah mempunyai pinggul melengkung, elakkan pakaian belon dengan poket tampal pada skirt.

Pakaian belon dengan lengan tiga suku untuk berat badan berlebihan

Trend fesyen

 • Pada musim fesyen yang akan datang, pakaian yang diperbuat daripada renda atau dengan sisipan renda akan menjadi sangat popular. Jika anda tidak suka skirt lut sinar, tetapi anda tidak mahu ketinggalan fesyen, lihat lebih dekat pada pakaian belon dengan korset renda.
 • Gaun dan skirt berlapis akan menonjolkan musim panas ini kepada semua wanita gemar berfesyen. Pastikan anda mendapatkan pakaian belon dengan skirt yang diperbuat daripada beberapa lapisan fabrik nipis. Dalam pakaian ini, anda akan menyerupai bunga halus eksotik.
 • Pakaian dengan leher V mempunyai sifat yang sangat berguna: mereka menekankan dada dan meregangkan leher secara visual. Garis leher segi tiga adalah salah satu trend utama musim fesyen baharu. Gaun belon dengan garis leher yang menarik akan membuat anda menangkap pandangan mengagumi orang lain.

pakai apa?

Belon, seperti pakaian lain dalam almari pakaian anda, memerlukan iringan yang betul. Tugas utama di sini adalah untuk mengimbangi kelantangan yang dicipta di bahagian bawah badan dan tidak membebankan segala-galanya di bawah garis pinggang dengan butiran besar.

Jaket atau bolero yang dipotong boleh dipakai di atas gaun belon. Jika skirt tidak terlalu panjang, kot parit lurus atau dipasang klasik akan sesuai.

Pakaian belon dengan jaket

Seluar ketat atau legging berwarna-warni boleh dipakai dengan gaun belon yang diperbuat daripada pakaian rajut tebal atau fabrik hangat yang lain. Jika pakaian itu padat, cuba pakaian ketat bercorak untuknya untuk penampilan yang nakal dan suka bermain.

Pakaian belon musim panas digabungkan dengan topi

Kasut

Gaun belon adalah kemuncak penampilan anda, jadi segala-galanya tidak sepatutnya mendapat terlalu banyak perhatian. Kasut harus dipilih semudah mungkin, tetapi anggun, kerana bahagian bawah pakaian itu sendiri agak besar.

Kasut anggun untuk pakaian belon

Oleh itu, ketepikan but dengan bahagian atas lebar dan kasut dengan platform tebal. Sesuatu yang kurang mencolok akan sesuai dengan pakaian belon: pam, sandal dengan tali nipis, but bertumit tinggi yang anggun. Kasut tapak rata harus dibuang, kerana pakaian dengan skirt yang luar biasa memerlukan tumit - supaya perkadaran angka itu dipelihara.

Aksesori

Aksesori adalah bahagian penampilan yang tidak kurang penting daripada kasut atau pakaian, jadi anda perlu memilihnya dengan cara yang sesuai dengan pakaian itu. Stylists mengatakan bahawa perhiasan klasik yang diperbuat daripada emas, perak dan batu permata - rantai yang elegan dan anting-anting kerawang - pergi dengan teruk dengan gaun belon (hanya jika ia bukan pilihan perkahwinan).

Adalah lebih baik untuk memilih sesuatu yang lebih mudah untuk pakaian sedemikian, tetapi, bagaimanapun, asli. Lihat lebih dekat pada perhiasan berkualiti tinggi - bentuk cincin yang luar biasa, anting-anting dan rantai akan kelihatan hebat dengan gaun belon. Anda juga boleh memilih perhiasan yang cukup besar - supaya mereka mengimbangi bahagian bawah pakaian yang berat.

1 komen

Skirt ini nampaknya telah melambung! Saya berpendapat bahawa wanita berusia lebih 25 tahun tidak sepatutnya memakai pakaian sedemikian.

Fesyen

kecantikan

rumah