Gaya dan model pakaian

Gaun pembalut akan mencantikkan mana-mana angka!

Gaun pembalut akan mencantikkan mana-mana angka!
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Sedikit sejarah
 3. Untuk siapa ia sesuai?
 4. Gaya
 5. Berkait
 6. Berkait
 7. Dengan lengan baju
 8. Dengan langsir
 9. Panjang
 10. Warna popular
 11. musim
 12. pakai apa?
 13. Aksesori
 14. Kasut

Setiap wanita boleh kelihatan hebat dalam pakaian jika gaya dipilih dengan baik. Tetapi di antara pelbagai model, seseorang boleh memilih pakaian yang boleh menghiasi mana-mana sosok wanita - ini adalah pakaian pembalut.

Keanehan

Dalam pakaian gaya ini, bahagian depan dibahagikan kepada dua elemen berasingan. Salah satunya dibalut pada satu sisi dari atas ke yang lain, akibatnya garis leher seperti V terbentuk pada pakaian itu.

Baju balut parti

Selalunya, tali digunakan untuk membetulkan pakaian pada angka itu. Panjang model berbeza, tetapi pilihan klasik dianggap panjang sedikit di bawah lutut. Selalunya model pakaian sedemikian dibuat dalam bentuk jubah lilit, tetapi kain untuk pakaian itu mahal dan cantik.

Sedikit sejarah

Penampilan pakaian dengan kesan balutan dikaitkan dengan Diana von Fürstenberg. Idea untuk mencipta model pakaian sedemikian datang daripada pereka terkenal ini pada tahun 1973 selepas dia mencipta bahagian atas pembalut. Untuk pakaian pertama potongan baru, fabrik jersi digunakan. Pakaian itu dengan indah menekankan siluet feminin, tidak mengganggu pergerakan dan mudah dipakai. Dalam dua tahun pertama, wanita membeli lebih daripada lima juta pakaian ini.

Pada tahun 1997, Diana memutuskan untuk mengemas kini pakaian pembalut. Model baru mula dijahit dari kain moden, hem mereka dipendekkan, dan kolar dibuat lebih sempit. Pakaian yang dikeluarkan semula juga menampilkan cetakan yang menarik dan kemasan yang dikemas kini. Pada masa kini, model sedemikian adalah permintaan di kalangan wanita dan terdapat dalam almari pakaian ramai fesyen.

Kami juga perhatikan bahawa pakaian yang serupa untuk wanita muncul sedikit lebih awal.Pada tahun 1940-an, Claire McCardell menawarkan wanita Amerika pakaian longgar berasaskan bauan. Hasil ciptaan pereka ini adalah pakaian denim, tetapi ia bukanlah pakaian pembalut, kerana ia dipakai di atas pakaian yang lebih elegan.

Pakaian Balut Denim Claire McCardell

Untuk siapa ia sesuai?

Dalam pakaian dengan kesan lilitan, mana-mana wanita kelihatan anggun dan menarik. Terima kasih kepada V-leher yang dicipta dalam separuh pakaian, anda boleh menekankan dan memanjangkan sedikit leher dengan berkesan.

Di samping itu, kelebihan pakaian tersebut ialah:

 • Penyempitan visual bahu.
 • Menonjolkan garis pinggang.
 • Memperbaiki siluet (gadis itu kelihatan lebih tinggi dan lebih langsing).
 • Pembesaran visual payudara.

Memandangkan kelebihan ini, gaya boleh disyorkan untuk wanita dengan bentuk melengkung, terutamanya jika angka itu menyerupai segi tiga terbalik. Jika seorang gadis ingin mengecilkan pinggangnya, dia harus memilih pakaian satu warna dan menambah tali pinggang dengan warna yang sama dengan pakaian itu.

Gaya

Pakaian bungkus yang paling biasa ialah:

 • Dengan skirt kembang.
 • Dengan labuh asimetri.
 • Dengan skirt pensel.

Berkait

Pakaian sedemikian dirujuk sebagai pakaian kasual. Dalam pakaian balutan jersi, seorang wanita kelihatan sangat menarik, kerana pakaian sedemikian membantu dalam mencipta siluet yang cantik.

Pakaian balutan rajutan putih

Langsir pakaian rajut dengan mudah dan menyumbang kepada menekankan lekuk feminin. Selain itu, pakaian yang diperbuat daripada fabrik ini dicuci dengan baik dan tidak perlu diseterika.

Berkait

Pakaian balutan-kesan dipersembahkan dalam kedua-dua mesin dan rajutan tangan. Jika anda mengait atau mengait pakaian sedemikian, anda akan mendapat produk yang unik mengikut keinginan anda. Pada masa yang sama, model rajutan adalah musim panas (diperbuat daripada kapas nipis) dan lebih padat (diperbuat daripada bulu dan akrilik).

Dengan lengan baju

Model lengan dalam balutan sama ada panjang atau pendek. Terdapat pakaian yang tidak mempunyai lengan sama sekali, tetapi yang paling menarik adalah produk dengan lengan tiga suku. Lengan sedemikian hampir tidak mendedahkan pergelangan tangan, yang menambah percintaan dan kelembutan pada imej.

Dengan langsir

Dalam pakaian sedemikian, bahagian depan produk, yang dibalut, berlapik dengan indah. Untuk pembuatan pakaian sedemikian, kain digunakan yang boleh mengalir dan jatuh, membentuk lipatan dan berkumpul. Selalunya, pakaian sedemikian adalah monokromatik (biru, merah, merah jambu sangat biasa), tetapi terdapat juga produk bercetak.

 Pakaian Balut Terbungkus

Panjang

Panjang

Panjang pakaian balut ini dipilih terutamanya untuk majlis-majlis khas. Pakaian panjang lantai gaya ini dalam warna merah, perak, gading, putih, burgundy dan zamrud kelihatan sangat mewah.

Pakaian Bustier Balutan Panjang Lantai

Pakaian kasual musim panas separas buku lali juga biasa. Mereka sering dihiasi dengan cetakan tebal, seperti cetakan bunga atau cetakan kotak-kotak. Banyak pakaian panjang gaya ini dipakai dengan tali pinggang, yang boleh dalam nada bersama atau dalam warna yang berbeza.

Midi

Panjang sederhana paling kerap dijumpai dalam model dengan bau. Pakaian sedemikian boleh menjadi sederhana dan elegan, serta berani dan menggoda. Mereka boleh diikat menggunakan tali pinggang warna pepejal, kerongsang atau pengapit tersembunyi. Pakaian sedemikian sangat pelbagai dan mungkin berbeza dalam bentuk garis leher, warna, kain atau kehadiran lengan.

Pendek

Dalam pakaian seperti itu dengan balutan, seorang wanita kelihatan sangat menggoda dan seksi. Panjang pendek sering dipilih untuk gaun malam, kasut tumit stiletto yang sepadan dan beg tangan yang elegan.

Dalam pakaian sedemikian, seorang gadis akan menarik perhatian ke kakinya, jadi model ini disyorkan hanya untuk wanita muda yang langsing.

Warna popular

merah

Model dengan bau warna ini boleh dipakai pada tarikh atau ke teater.

Gaun bungkus pendek merah

Jika anda ingin menarik perhatian, pilih pakaian dalam naungan terang, dipangkas dengan sisipan dalam warna kontras, rhinestones atau sulaman.

hitam

Model dengan bau hitam boleh dipanggil pilihan pejabat yang baik.

Pakaian Balut Sifon Hitam

Oleh kerana hitam dianggap sebagai warna asas, mudah untuk menggabungkan sebarang aksesori dengan pakaian sedemikian.

putih

Selalunya, pakaian bungkus putih dipersembahkan oleh model pantai yang diperbuat daripada kain lut sinar dan lapang. Produk sedemikian hampir tidak dapat dilihat pada badan dan membawa kesejukan pada hari musim panas yang panas.

Gaun bungkus putih pendek

Di samping itu, terdapat model putih salji yang elegan - kedua-duanya di atas lutut dan panjang ke lantai.

Biru

Pakaian dalam warna ini boleh menjadi pintar dan kasual.

Baju balut biru tua

Gaun satin biru yang halus, dilengkapi dengan tali pinggang perak, kelihatan elegan. Model biru gelap sesuai untuk gaya perniagaan, kerana mereka tidak akan menonjol di pejabat. Mereka dilengkapi dengan bot dan jaket.

musim

Musim panas

Linen, kapas dan fabrik ringan lain digunakan untuk menjahit model musim panas pakaian lilit. Selalunya, untuk pakaian seperti itu, kain pelbagai warna dipilih, kerana produknya cerah dan berair.

Musim bunga / musim luruh

Dalam cuaca musim luruh yang sejuk atau awal musim bunga, pakaian balut pertengahan panjang biasanya dipakai. Mereka dilengkapi dengan baju hujan, jaket atau kot, serta but atau kasut bertumit tinggi.

musim sejuk

Pada musim sejuk, model dengan bau yang diperbuat daripada pakaian rajut padat dan bulu paling banyak diminati. Mereka biasanya mempunyai lengan panjang.

pakai apa?

Anda boleh memilih mana-mana beg tangan untuk pakaian gaya ini.

Beg tangan sampul untuk pakaian bungkus

Model beg yang besar setiap hari, klac kecil dan beg tangan dengan tali pinggang nipis yang panjang akan kelihatan sama menarik dengannya. Anda boleh menghiasi leher anda dengan selendang kecil yang elegan.

Aksesori

Manik panjang (manik hendaklah kecil) dan anting-anting berjuntai adalah pilihan yang baik untuk pakaian lilit.

Barang kemas (manik) untuk pakaian pembalut

Jika model mempunyai lengan tiga suku, pergelangan tangan harus dihiasi dengan beberapa gelang atau jam tangan ekspresif. Gaun malam gaya ini sesuai dengan mutiara dan perhiasan emas.

Kasut

Sepasang yang sesuai untuk model bungkus ialah sandal atau kasut bertumit tinggi. Terutama jika pakaian itu dibentangkan dalam panjang midi klasiknya.

Kasut bertumit tinggi untuk pakaian dengan balutan dengan butang

Sandal dengan tali sesuai dengan pakaian musim panas. Pada musim sejuk, ia patut memakai but stiletto untuk pakaian sedemikian. Pada musim sejuk, pakaian balut boleh dilengkapkan dengan but tinggi tanpa tumit atau dengan tumit yang tebal dan stabil.

1 komen

Gaun pembalut itu sedikit menggoda kerana ia mewujudkan kesan bau yang boleh dibuka. Saya suka pakaian ini!

Fesyen

kecantikan

rumah