Gaya dan model pakaian

Gaun tulip - inspirasi bunga

Gaun tulip - inspirasi bunga
Kandungan
 1. Untuk siapa ia sesuai?
 2. Jenis potong
 3. Kain
 4. Dengan lengan baju
 5. Dengan poket
 6. Warna popular
 7. Panjang
 8. Adakah gaya itu sesuai untuk berat badan berlebihan?
 9. pakai apa?
 10. Aksesori
 11. Kasut

Gaun tulip sangat popular dan menarik. Nama gaya dikaitkan dengan persamaan besar pakaian dengan bunga tulip, yang terbalik.

Gaya pakaian bunga tulip

Di pinggang, gaun tulip sempit, di bahagian atas pinggul, skirt pakaian tersebut mengembang, dan menyempit ke kelim. Untuk menambah kelantangan pada skirt, ia sama ada dikumpulkan dalam lipatan di pinggang, atau ditambah dengan elemen dan sisipan yang berbeza.

Gaun malam tulip

Pakaian gaya ini boleh berfungsi sebagai pakaian harian dan pakaian untuk perayaan. Mereka membantu menyembunyikan kepenuhan pinggul dan memanjangkan kaki secara visual, serta menekankan pinggang.

Untuk siapa ia sesuai?

Gaun tulip dikaitkan dengan musim bunga, kelembutan dan belia, jadi gadis muda sering memilihnya. Ia kelihatan sama baik pada seorang wanita muda dengan kurus yang berlebihan dan pada seorang gadis dengan bentuk montok.

Tidak dinafikan, gaya tulip akan kelihatan terbaik pada wanita yang bentuknya menyerupai segi empat tepat dan jam pasir, terutamanya dengan kaki langsing.

 • Skirt tebal membantu menyelaraskan bentuk segi tiga terbalik.
 • Seorang gadis dengan siluet segi tiga harus memilih model yang mempunyai lengan tebal atau mempunyai tirai di garis leher.
 • Gadis rapuh akan kelihatan terbaik dalam pakaian yang mempunyai bahagian atas terbuka.
 • Sekiranya gadis itu mempunyai sosok "epal", gaun tulip tidak akan menjadi pilihan yang tepat untuknya.
Gaun malam tulip

Jenis potong

Garis leher yang paling popular ditemui dalam gaun tulip ialah garis leher V. Dalam sesetengah model, ia terbentuk kerana kehadiran bau.Potongan biasa lain dalam gaya pakaian ini adalah bujur dan bulat. Terdapat juga model dengan potongan segi empat tepat.

Kain

Chintz, chiffon, kain kapas digunakan untuk menjahit model musim panas pakaian tulip.

Gaun tulip dengan garis leher bot

Pakaian kasual yang dipakai dalam cuaca sejuk menggunakan pakaian rajut atau bulu. Jika pakaian itu bertujuan untuk perayaan, baldu, brokat, satin, sutera dan kain mahal lain digunakan untuk pembuatannya.

Dengan lengan baju

Panjang lengan dalam gaun tulip mungkin berbeza-beza. Terdapat model dengan kedua-dua lengan panjang dan lengan pendek. Dalam kes ini, boleh terdapat kedua-dua lengan sempit dan lengan puff. Pakaian gaya ini dengan ruffles di bahu sangat popular.

Gaun Tulip Lengan Panjang

Produk dengan tali lebar atau nipis sangat diminati. Terdapat juga model pakaian di mana bahunya terdedah sepenuhnya.

Dengan poket

Sesetengah model gaun tulip mempunyai poket sisi dalam. Unsur-unsur ini membantu menambah kelantangan pada pinggul.

Gaun tulip dengan poket

Warna popular

hitam

Gaun tulip hitam adalah alternatif yang baik untuk gaun sarung hitam. Pakaian ini cukup ketat untuk dipakai sebagai pakaian pejabat.

Jika rhinestones atau labuci digunakan dalam hiasan gaun tulip hitam, model ini boleh dipakai ke kelab atau ke pesta. Begitu juga dengan model panjang mini.

Bagi mereka yang ingin menarik perhatian kepada pinggang langsing, anda boleh memilih tali pinggang yang kontras untuk hitam laconic bersama-sama dengan gaya ini. Pakaian gaya tulip hitam monokromatik dengan tali pinggang terang, contohnya, merah jambu atau emas, kelihatan cantik.

Gaun tulip dengan tali pinggang

Biru

Rangkaian biru dipersembahkan dalam pakaian tulip dalam warna yang berbeza - dari biru pucat hingga denim gelap dan nila. Pakaian tulip biru laut langsing dan membantu menyembunyikan peha penuh. Korset pakaian sedemikian sering dibentangkan dengan garis leher V.

Tali kulit coklat atau tali pinggang hitam adalah padanan yang baik untuk gaun tulip biru.

Gaun tulip biru

putih

Gaun tulip putih salji kelihatan lembut dan feminin, jadi mereka boleh berfungsi sebagai gaun pengantin yang cantik.

Gaun pengantin putih tulip

Untuk mengecualikan perkaitan dengan pakaian perkahwinan, pakaian putih gaya ini mungkin mengandungi sisipan warna lain, contohnya, trim hitam di sepanjang labuh dan garis leher. Juga, gaun tulip putih boleh dipakai dengan tali pinggang yang terang.

Beige

Warna pastel membantu untuk mencapai rupa yang halus. Gaun tulip warna ini sering digunakan sebagai pakaian harian, dan jika anda menambahnya dengan aksesori yang menarik, anda akan mendapat rupa yang romantis. Tali pinggang coklat atau hitam paling sesuai untuk pakaian kuning air gaya ini.

merah

Gaun tulip merah terang dipakai untuk tarikh romantis, prom atau perayaan lain.

Gaun tulip merah

Jika pakaian ini mempunyai skirt berlapis, model akan kelihatan lapang. Gaun tulip merah satin dengan tali spageti adalah pilihan yang baik untuk pesta atau acara penting lain.

Panjang

Panjang skirt gaun tulip dipilih mengikut ketinggian. Lebih pendek gadis itu, lebih pendek model yang dia mampu. Walau bagaimanapun, ini memerlukan bentuk shin yang ideal.

Panjang gaun tulip

Panjang

Gaun tulip panjang biasanya pertengahan panjang. Mereka diwakili terutamanya oleh pakaian malam yang diperbuat daripada kain mahal dengan kemasan yang cantik. Yang paling biasa adalah pakaian panjang hitam dan merah dan putih gaya ini.

Midi

Pakaian dengan panjang sedikit di bawah lutut kelihatan sempurna pada gadis tinggi. Mereka selalunya pilihan pakaian kasual yang bijak dengan lengan panjang yang berbeza.

Pendek

Gaun tulip pendek adalah yang paling biasa dan popular di kalangan fesyen. Mereka dipilih untuk pakaian harian dan sebagai pakaian untuk keluar. Ambil perhatian bahawa pakaian yang sedikit di atas lutut paling sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan ketinggian purata. Juga, pakaian dengan skirt tulip mini harus dipakai oleh wanita pendek.

Adakah gaya itu sesuai untuk berat badan berlebihan?

Gaun tulip kelihatan agak menarik pada gadis dengan bentuk melengkung, terutamanya jika anda memakai kasut bertumit tinggi dengan pakaian sedemikian. Pilihan terbaik untuk wanita gemuk adalah model lilit. Juga pilihan yang baik jika anda berlebihan berat badan akan menjadi gaun tulip dengan lengan sederhana atau panjang.

pakai apa?

Pakai gaun tulip dengan jaket pendek atau jaket yang tidak menutupi pinggul anda.

Jaket pendek dengan gaun tulip Kate Middleton

Salah satu penambahan yang paling berjaya ialah tali pinggang atau tali, yang warnanya akan berbeza dengan nada pakaian. Ketebalannya dipilih dengan mengambil kira pinggang gadis itu - pemilik pinggang nipis boleh menggunakan tali pinggang lebar, dan jika anda ingin membuat pinggang lebih nipis secara visual, anda harus memilih tali pinggang yang lebih kecil.

Aksesori

Anting-anting yang elegan, gelang dan rantai nipis akan menjadi perhiasan yang sesuai untuk gaya sedemikian. Mereka boleh ditambah dengan selendang dan beg dengan tali pinggang nipis atau klac kecil.

Gaun malam tulip dengan barang kemas dan klac

Kasut

Kasut yang mempunyai tumit paling sesuai untuk pakaian gaya tulip. Lebih-lebih lagi, semakin panjang pakaian, semakin nipis dan tinggi tumit pada kasut. Untuk pakaian dengan panjang sederhana yang diperbuat daripada fabrik padat, but stiletto adalah pilihan yang baik.

1 komen

Gaya ini menambahkan banyak kelantangan. Adalah lebih baik untuk membeli kain yang tidak berkedut, kerana ia berkedut sepanjang masa akibat lipatan.

Fesyen

kecantikan

rumah