Gaya dan model pakaian

Pakaian siluet lurus - untuk peminat klasik dan minimalism

Pakaian siluet lurus - untuk peminat klasik dan minimalism
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Untuk siapa ia sesuai?
 3. Gaya dan model
 4. Panjang
 5. Adakah ia muat lengkap?
 6. pakai apa?

Pakaian itu, yang menyerupai bentuk segi empat tepat, adalah salah satu pakaian yang paling dicari dalam almari pakaian para fesyen. Pakaian sedemikian sesuai dengan keinginan mereka yang menyukai pakaian klasik dan peminat minimalis. Tetapi, sebelum anda membeli pakaian sedemikian untuk diri sendiri, anda harus memikirkan apa yang menarik pakaian gaya ini, kepada siapa mereka pergi dan apa yang biasanya mereka pakai.

Keanehan

Gaun lurus adalah sekeping almari pakaian wanita yang serba boleh, kerana ia menekankan kewanitaan angka dengan baik dan sesuai untuk sebarang majlis. Model yang menarik dan elegan ini boleh dibeli dan bukannya pakaian sarung klasik.

Gaun lurus panjang berwarna putih

Pelbagai fabrik digunakan untuk membuat pakaian lurus. Sebagai contoh, untuk menjahit model musim panas, mereka memilih bahan yang lapang dan ringan, untuk pakaian musim sejuk - kain sut, bulu, gabardine atau pakaian rajut. Sifon, renda, brokat, satin, sutera dan fabrik mahal yang serupa dipilih untuk mencipta pakaian malam gaya ini.

Variasi warna pakaian lurus juga sangat pelbagai. Model dihiasi dengan lukisan, elemen bersulam, labuci, manik, sisipan renda dan hiasan lain. Pakaian lurus dengan motif haiwan atau cetakan bunga sangat popular di kalangan pakaian musim panas.

Untuk siapa ia sesuai?

Gaya ini akan sesuai dengan wanita dari mana-mana ketinggian - kedua-duanya tinggi (dalam kes ini, ia akan menekankan angka langsing) dan rendah (pakaian sedemikian akan menambah beberapa sentimeter secara visual). Tetapi mengenai jenis angka, pakaian lurus mempunyai keperluannya sendiri. Pakaian jenis ini kelihatan terbaik pada kanak-kanak perempuan yang bentuknya kelihatan seperti jam pasir atau segi empat tepat.Dalam kes kedua, pinggang biasanya ditekankan dengan tali nipis.

Kanak-kanak perempuan dengan figura yang serupa dengan segi tiga terbalik, epal atau pir tidak boleh memakai pakaian siluet lurus. Gaya ini akan lebih menekankan bahu yang luas, pinggul penuh atau kehadiran perut. Jika anda benar-benar ingin memilih pakaian lurus, anda harus mencari model dengan panel sisi menegak gelap.

Pakaian garis lurus berkait

Gaya dan model

Secara tradisinya, pakaian potongan ini mempunyai leher persegi atau bulat dan lengan dengan panjang yang berbeza. Selain itu, model moden lebih pelbagai. Pakaian lurus yang dikait tergolong dalam gaya sporty, dan model yang ketat dalam warna yang disenyapkan - untuk gaya pejabat. Sesetengah pakaian berpotongan lurus mempunyai labuh asimetri atau hiasan hiasan. Bahu tajam boleh dipanggil variasi menarik dari potongan gaun lurus.

Dengan lengan baju

Banyak pakaian lurus mempunyai lengan yang boleh sama ada panjang atau dipotong. Dalam kes ini, warna lengan boleh berada dalam nada pakaian itu sendiri atau sebaliknya. Model dengan satu lengan juga kelihatan menarik.

Tanpa lengan

Anda boleh mendapatkan pakaian lurus dengan tali spageti dan satu bahu. Selain itu, terdapat model terompet yang tidak mempunyai tali bahu. Pakaian lurus panjang juga boleh mempunyai lubang lengan Amerika.

Panjang

Panjang hingga ke lantai

Pakaian potongan lurus sedemikian paling kerap dipilih untuk acara perayaan, kerana gaya ini mempunyai keupayaan untuk meregangkan siluet secara visual, menambah keanggunan dan keharmonian kepada seorang wanita.

Midi

Gaun lurus paras lutut sering dipilih untuk mencipta rupa perniagaan. Dalam pakaian sedemikian, seorang wanita kelihatan elegan dan terkawal, jadi pakaian ini sesuai dengan kod pakaian. Dalam kes ini, pakaian hitam, biru laut, coklat atau kelabu paling diminati. Hiasan untuk model sedemikian digunakan sekurang-kurangnya, sebagai contoh, ia hanya boleh menjadi kolar renda putih.

Pendek

Gaun mini lurus akan menjadi pilihan yang baik untuk ulang tahun, pesta atau acara korporat. Barang kemas terang, jepit rambut dan beg tangan kecil kelihatan bagus dengan pakaian sedemikian.

Adakah ia muat lengkap?

Gadis dengan pinggul yang sangat besar atau perut yang besar dinasihatkan untuk mengelakkan pakaian lurus. Tetapi dengan sedikit berat badan berlebihan, pakaian sedemikian agak sesuai dalam almari pakaian, terutamanya jika anda memilih model dengan cetakan menegak atau dengan sisipan berwarna gelap di sisi.

Berpakaian dengan cetakan siluet lurus untuk gemuk

Di samping itu, dengan bantuan aksen warna, anda boleh mengalihkan perhatian dari kawasan masalah, sebagai contoh, memilih model dengan warna-warna terang di kawasan dada atau membeli pakaian di mana kombinasi warna mencipta kesan pinggang rendah.

pakai apa?

 • Dengan melengkapkan pakaian potongan lurus dengan jaket, anda akan mendapat ensembel yang halus dan elegan. Terutama selalunya kombinasi ini dipilih untuk model yang dipakai di pejabat.
 • Di bawah gaun lurus pendek, anda boleh memakai seluar ketat hitam atau bogel yang tidak mempunyai corak.
 • Penambahan yang baik untuk pakaian lurus adalah selendang.

Aksesori

Adalah penting untuk memilih aksesori untuk pakaian potongan lurus yang akan kelihatan harmoni dalam ensemble keseluruhan. Pilihan yang paling biasa untuk perhiasan untuk pakaian sedemikian ialah anting-anting berjuntai dan kalung yang besar. Hiasan terang yang menarik dari pakaian lurus dan sederhana akan menjadi bunga di bahu atau kalung besar. Sekiranya lengan pakaian itu dipendekkan, gelang akan menjadi hiasan yang sesuai.

Hiasan untuk pakaian siluet lurus

Bagi beg yang sesuai, pilih klac kecil untuk gaun malam dengan potongan lurus, dan beg beg pakaian untuk dipadankan dengan produk akan sesuai dengan pakaian gaya pejabat. Juga, dengan gaun lurus pendek, anda boleh memakai beg pukal segi empat tepat.

Kasut

 • Pilihan kasut terbaik untuk gaun lurus malam ialah tumit stiletto.
 • Pakaian pejabat yang ketat dengan potongan lurus dipakai dengan pam.
 • Gaun lurus pendek yang diperbuat daripada fabrik padat kelihatan bagus dengan but tinggi yang mempunyai tumit tebal atau platform.
 • Untuk pakaian lurus dengan cetakan cerah, anda boleh memakai sandal atau but buku lali.
tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah