Gaya dan model pakaian

Pakaian apa yang hendak dipilih untuk pesta korporat?

Pakaian apa yang hendak dipilih untuk pesta korporat?
Kandungan
 1. Keanehan
 2. Gaya yang sesuai
 3. Warna popular
 4. Untuk tahun baru
 5. Apa pakaian untuk pesta korporat yang sesuai untuk pakaian penuh?
 6. pakai apa?
 7. Kasut

Dengan cuti yang semakin hampir, wanita bekerjaya mula mencari pakaian yang sesuai untuk majlis korporat. Ini amat menarik bagi mereka yang bekerja dalam keadaan kod pakaian yang agak ketat dan ingin menunjukkan kewanitaan dan kecantikan mereka dalam pakaian yang menakjubkan dan menarik di pesta korporat. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk memilih pakaian yang betul supaya sesuai di majlis korporat dan hanya menekankan maruah pemiliknya.

Keanehan

Untuk acara korporat, anda harus memilih pakaian yang elegan dan bergaya, tetapi pada masa yang sama, model yang terlalu megah dan mencolok tidak boleh diterima. Pakaian yang sesuai untuk majlis sedemikian bertujuan untuk bergaya dan feminin, serta elegan dan sesuai dengan sempurna. Kekasaran, kecerahan yang berlebihan dan seksualiti yang ditekankan tidak boleh diterima di sini. Walau bagaimanapun, pakaian dan pakaian yang terlalu membosankan yang tidak sepadan dengan imej umum untuk parti korporat juga tidak sesuai.

Kain untuk pakaian di mana mereka pergi ke acara korporat dipilih daripada bahan mahal dan berkualiti tinggi. Yang paling popular ialah pakaian sutera, satin dan baldu. Pakaian renda juga sentiasa dalam fesyen.

Gaya yang sesuai

Jika acara korporat adalah jamuan atau majlis resepsi di restoran mewah, gaun malam yang elegan adalah pilihan terbaik. Bufet bukanlah acara rasmi, jadi pakaian koktel sederhana panjang dengan potongan ringkas dan hiasan minimum akan paling sesuai untuknya.

Gaya pakaian untuk parti korporat

Yang paling popular untuk parti korporat ialah model berikut:

 1. Pakaian dengan potongan di belakang. Pakaian sedemikian mempunyai rupa yang bergaya dan sangat kompetitif dengan garis leher yang dalam.
 2. Pakaian dengan korset. Dalam produk sedemikian, anda boleh mempengaruhi penampilan figura anda dengan menjadikan dada anda lebih mewah secara visual, dan pinggang anda lebih nipis.
 3. Gaun berbalut. Unsur-unsur hiasan sedemikian di tempat yang betul akan menambah sedikit kelantangan dan menyembunyikan tolak kecil angka itu.
 4. Pakaian dengan garis leher halter. Dalam pakaian seperti ini, anda boleh melicinkan siluet dengan bahu sudut.
 5. Pakaian dengan asimetri. Yang paling popular adalah model dengan bahagian bawah serong, kerana terima kasih kepada garis pepenjuru, angka itu secara visual terbentang dan kelihatan lebih langsing. Pakaian dengan satu bahu tidak kurang permintaannya.
 6. Pakaian dengan belahan hadapan. Selalunya ini adalah pakaian panjang ke lantai dengan potongan yang agak berani dari pinggul di sepanjang satu kaki.

Warna popular

Model yang paling berfaedah ialah gaun hitam. Ia akan menarik perhatian, tetapi pada masa yang sama ia akan menghilangkan kulit dan menekankan kelebihan angka itu. Dengan pakaian ini, anda akan mendapat rupa feminin yang elegan dan misteri.

Gaun hitam panjang dengan ruffle di dada untuk korporat

Pakaian malam dalam warna putih, pastel atau ungu juga kelihatan cantik. Pakaian berwarna kelabu, burgundy atau biru laut pepejal juga merupakan pilihan yang baik. Pada masa yang sama, jangan lupa bahawa dalam warna gelap keupayaan untuk langsing diperhatikan, dan dalam pakaian ringan, bentuk akan menjadi lebih subur dan bulat.

Untuk tahun baru

Sebelum perayaan korporat Tahun Baru, banyak perhatian diberikan kepada pilihan pakaian yang sesuai. Selalunya, pesta Tahun Baru membayangkan pakaian yang menakjubkan dan cerah, jadi labuci, rhinestones atau kilauan sering terdapat dalam hiasan mereka. Renda, manik, garis leher yang luar biasa, langsir, peplum, tali pinggang yang luar biasa, bulu tangkis - pelbagai butiran pakaian untuk parti korporat Tahun Baru sangat besar.

Ramai wanita mendengar nasihat untuk memilih warna pakaian mengikut horoskop, tetapi anda tidak akan salah jika anda memilih pakaian putih salji, kelabu atau kuning air untuk perayaan sedemikian. Jika anda ingin kelihatan hebat, pilih warna fuchsia atau biru tua.

Apa pakaian untuk pesta korporat yang sesuai untuk pakaian penuh?

Memilih pakaian untuk parti korporat, kanak-kanak perempuan dengan bentuk montok harus memilih model yang boleh menyembunyikan kecacatan figura mereka.

Pakaian putih untuk pesta korporat kerana berat badan berlebihan

Gaya yang paling sesuai ialah:

 • Gaun berpinggang tinggi
 • Pakaian Sarung
 • Gaun berkobar panjang pertengahan

Jika anda curvy, jangan gunakan pakaian korporat yang panjang. Pilihan yang lebih baik ialah model sedikit di bawah lutut. Bagi warna, gadis penuh dinasihatkan untuk memilih pakaian dalam warna gelap, contohnya, kelabu gelap, ceri, hitam atau biru tua. Gadis dengan pinggul melengkung boleh memakai pakaian dua warna (dengan bahagian bawah yang lebih gelap) atau memilih model dengan cetakan hitam dan putih.

pakai apa?

Ia perlu memilih klac atau beg tangan sampul surat untuk pakaian yang elegan. Banyak pakaian termasuk gabungan dengan tali pinggang, lebarnya ditentukan oleh gaya dan sosok gadis itu. Daripada pakaian luar kepada pakaian koktel, anda boleh memilih jaket yang dipasang, dan bolero untuk pakaian malam.

Aksesori

Sekiranya bahu dalam pakaian terbuka, anda harus memakai anting-anting panjang, dan model dengan bahagian atas tertutup kelihatan baik dengan rantai dan loket yang anggun. Anda boleh memilih gelang untuk pakaian dengan lengan pendek, terutamanya jika lengan itu tidak simetri.

Barang kemas dan aksesori untuk pakaian korporat

Adalah idea yang baik untuk menggunakan berlian besar atau batu berharga lain. Perhiasan dengan mutiara juga merupakan pilihan yang baik.

Kasut

Kasut terbaik untuk acara korporat, tanpa ragu-ragu, akan menjadi kasut bertumit tinggi. Mereka boleh berujung terbuka, baji atau bertali. Warna kasut paling kerap dipilih hitam, tetapi pilihan kasut untuk dipadankan dengan pakaian atau padan dengan tali pinggang juga sesuai.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah