Gaya dan model pakaian

Pakaian syif - ringkas namun elegan

Pakaian syif - ringkas namun elegan
Kandungan
  1. Keanehan
  2. Untuk siapa ia sesuai?
  3. Petua Pemilihan
  4. pakai apa?
  5. Aksesori
  6. Kasut

Imej heroin Audrey Hepburn dari lukisan terkenal "Breakfast at Tiffany's" pada tahun 1961, yang dibentangkan kepada kami dalam pakaian peralihan, tidak meninggalkan sesiapa yang acuh tak acuh, dan model pakaian ini telah memasuki sejarah fesyen selama-lamanya.

Konsep peralihan (anjakan, anjakan), yang memberi nama kepada gaya ini, mula melambangkan peralihan dalam budaya di kalangan orang muda dari segala yang biasa. Wanita, yang telah menjadi lebih bebas, menyukai pakaian itu, yang memberi mereka peluang untuk bekerja dengan selesa, menari dan hanya bergerak bebas sepanjang tahun.

Digantung di bahu, pakaian pendek, laconic, malah telah menjadi klasik. Ia sepatutnya mengambil bahagian dalam dunia fesyen, popular dan disukai oleh wanita di seluruh dunia.

Pakaian praktikal yang sangat selesa hari ini adalah item almari pakaian kegemaran, baik untuk pejabat dan untuk perayaan.

Keanehan

Pakaian Shift adalah pakaian pendek dengan garis lurus jatuh bebas dari garis bahu, lurus atau trapezoid ke bawah. Gaya ini tidak menyerlahkan pinggang dan lekuk figura. Lebih menyerupai bahagian atas yang memanjang, ia biasanya mencapai atas lutut atau pertengahan paha. Tidak seperti versi off-the-shoulder asalnya, gaun shift moden juga boleh didapati dalam mana-mana panjang lengan.

Versi klasik pakaian - dengan garis leher bujur atau bot, jenis kolar - "turn-down" kecil bulat atau runcing di sudut.

Pakaian Anjakan Retro

Gaya retro dititikberatkan dengan poket tampalan atau bekas di bawah pinggang.

Potongan longgar laconic pada gaun shift membuatkan anda berasa santai dan menyembunyikan kecacatan badan daripada mata yang mengintip.

Untuk siapa ia sesuai?

Pakaian syif serba boleh dengan kesetiaannya membolehkan anda kelihatan elegan dan kasual dengan fizikal yang berbeza: dengan bentuk kebudak-budakan atau segi empat tepat, pada pemilik perut yang besar dan pinggul yang besar.

Perlu diingat bahawa kekurangan aksen pada pinggang boleh memberikan sedikit obesiti pada imej, jadi padanan longgar disyorkan untuk donat. Anda boleh bereksperimen dengan tali atau tali pinggang nipis untuk pakaian itu. Kelebihan pound di pinggang akan menyembunyikan gaya berkobar di bahagian bawah.

Gaun shift untuk montok digabungkan dengan tali

Versi gaun labuh midi juga akan menarik minat wanita yang lebih matang. Ciri-ciri model akan menutupi volum yang berlebihan di perut dan pinggul, dan imej yang sangat sederhana akan dipelbagaikan dengan menyenangkan mengikut warna, fabrik dan aksesori yang dipilih mengikut citarasa anda.

Dan, sudah tentu, shiftdress adalah pertaruhan yang selamat untuk seorang gadis tinggi dengan kaki langsing. Mereka yang ingin menunjukkan sosok yang sempurna dengan yakin boleh memilih pilihan untuk pakaian yang lebih ketat.

Petua Pemilihan

Salah satu pilihan untuk pakaian syif ialah siluet separuh dipasang.

Pakaian syif separuh badan

"genre klasik" dalam pakaian syif adalah panjang pendek. Sudah tentu, ia patut mempertimbangkan umur, bentuk kaki dan tujuan pakaian. Lagipun, potongan persegi, tanpa kesesuaian, menjadikan pakaian itu lebih pendek. Jika anda, bagaimanapun, bertekad, dan tidak akan pergi ke pejabat di dalamnya, maka anda boleh memakai pakaian dengan seluar ketat yang ketat, bingkap pepejal gelap.

Bahan akan mencairkan kesederhanaan potongan: warna yang kaya, permainan kontras dalam butiran, semua jenis cetakan, corak, cek dan titik polka.

Apabila memilih fabrik, bahan yang mengekalkan bentuknya dengan baik adalah disyorkan, linen dan kapas adalah relevan dalam cuaca panas, dan pakaian rajut, bulu, kain rajutan akan hangat pada musim sejuk.

pakai apa?

Pakaian syif adalah wakil berharga almari pakaian asas. Versi tanpa lengan klasik kelihatan bergaya dalam kombinasi dengan turtleneck, jumper rajutan.

Pakaian Shift Turtleneck Kotak-kotak

Ke pejabat, kami memilih versi pakaian yang lebih memanjang.

Anda boleh memakai blaus lengan panjang di bawah pakaian dengan tangan terbuka. Juga, pada mesyuarat perniagaan, shiftdress akan kelihatan secara organik dengan jaket.

Dalam cuaca sejuk, ia akan menjadi selesa untuk memakai kardigan di atas gaun atau jaket kulit pendek.

Seperti yang dinyatakan di atas, masalah pakaian tercinta, tetapi terlalu pendek dengan pinggul yang subur boleh diselesaikan dengan memakai seluar ketat, bingkap atau seluar ketat.

Aksesori akan mempelbagaikan pakaian yang dihalang, dalam bentuk selendang, atau tali elegan yang menekankan pinggang.

Aksesori

Pakaian peralihan membolehkan anda menggunakan beberapa perhiasan yang menarik: kalung dengan loket, gelang besar, manik berbilang lapisan.

Alih aksesori pakaian

Harta ini membolehkan wanita, dengan siluet yang begitu sederhana, sentiasa kelihatan berbeza.

Tetapi jangan menyalahgunakannya - jika pakaian biasa boleh dicairkan dengan kalung, cincin, tali pinggang yang terang, maka aksesori untuk pakaian berwarna harus digabungkan dengan corak pada kain.

Kasut

Kasut dengan tapak kaki rendah, sandal, but dan kasut rendah, kasut dengan tumit lebar kecil selaras dengan model kami dan menambah keselesaan.

 Pakaian syif dengan sandal baji

Pada musim sejuk, gabungan shiftdress dengan but tinggi dengan tapak rata atau dengan tumit kecil, serta but yang dipakai dengan seluar ketat yang ketat, adalah berkesan.

Pada majlis-majlis khas, kasut bertumit tinggi akan menjadi syarikat yang sangat baik untuk pakaian syif.

Pakaian syif akan berfungsi dengan baik di dalam almari pakaian setiap wanita, memberikan pemiliknya keselesaan unik dan, pada masa yang sama, menekankan rasa dan rasa gaya yang baik.

Pakaian Shift Hitam dengan Leher Berlubang
2 ulasan

Pakaian peralihan adalah universal - apa-apa bentuk akan sesuai. dan aksesori boleh menukar imej dengan mudah.

Oh, Audrey Hepburn ... betapa hebatnya dia ...

Fesyen

kecantikan

rumah