Gaya dan model pakaian

Pakaian Bustier - klasik rayuan

Pakaian Bustier - klasik rayuan
Kandungan
  1. Keanehan
  2. Untuk siapa ia sesuai?
  3. Gaya popular
  4. Panjang
  5. pakai apa?
  6. Peduli

Nama "bustier" datang kepada kami dari bahasa Perancis. Ia berasal daripada perkataan buste, yang diterjemahkan sebagai "dada". Bustier pada asalnya adalah sejenis pakaian dalam. Ia adalah kacukan antara korset dan coli moden. Tujuannya adalah untuk menegangkan sedikit pinggang dan menyokong dada.

Bustier 40-an

Hari ini, bustier ialah coli tanpa tali, cawan kaku yang dipakai terutamanya di bawah gaun malam terbuka. Namun, lama kelamaan, awek dari seluar dalam berhijrah ke kategori pakaian biasa. Semakin banyak, anda boleh menemui bahagian atas bustier dan pakaian bustier, yang telah menjadi barangan almari pakaian yang bebas.

Dalam artikel ini kami akan memberitahu anda tentang pakaian bustier: apa itu, siapa yang sesuai dan apa yang digabungkan.

Keanehan

Jadi, pakaian bustier adalah sejenis kacukan pakaian dan coli. Ia menampilkan bahagian atas terbuka tanpa tali dan lengan serta korset dalam bentuk cawan.

Pakaian bustier dengan skirt lace

Pakaian berbusti selalunya mempunyai garis leher yang agak mendedahkan, jadi ia wajar dianggap sebagai salah satu barang paling seksi dalam almari pakaian wanita. Ia boleh sesuai dengan angka, atau ia boleh mempunyai skirt gebu, tetapi bahagian atas sentiasa terbuka seboleh mungkin. Semua perhatian tertumpu pada bahu, dada, lengan dan leher, oleh itu, apabila anda memakai pakaian seperti ini, anda perlu memastikan bahawa kawasan ini kelihatan sempurna.

Untuk siapa ia sesuai?

Pakaian berbusti mesti dikendalikan dengan sangat berhati-hati: walaupun penampilannya sangat cantik, ia boleh merosakkan imej jika anda memilih model yang salah. Perhatian khusus harus diberikan kepada garis leher dan lengan, kerana pakaian itu memaparkan semua ini.Jika anda mempunyai bahu dan lengan yang sangat penuh, lipatan kulit yang hodoh boleh berkumpul di atas korset. Dalam kes ini, lebih baik menolak pakaian bustier (jalan keluar adalah dengan membuang jaket yang elegan atau mencurinya).

Pakaian sedemikian boleh memberikan dada yang mewah dalam cahaya yang paling menguntungkan. Walau bagaimanapun, adalah sangat penting untuk memilih saiz yang betul di sini: jika korset terlalu ketat, anda akan mendapat perasaan bahawa dada akan "melompat keluar" daripadanya.

Gaun bustier panjang dengan pinggang rendah dengan skirt penuh untuk berat badan berlebihan

Yang paling menarik, pakaian yang lebih awek sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan jenis badan jam pasir dan segi empat tepat. Jika anda dari jenis yang kedua, kami nasihatkan anda memilih model dengan skirt gebu untuk menjadikan figura anda lebih feminin. Skirt tebal juga akan membantu mengimbangi bahu yang luas.

Gaya popular

  • Kesesuaian bentuk. Pakaian yang mengulangi kontur angka kelihatan luar biasa menarik. Benar, anda hanya perlu memakainya jika angka anda hampir ideal.
  • Dengan basque. Hari ini, pakaian peplum berada di kemuncaknya. Unsur hiasan ini menambahkan sedikit godaan pada imej. Di samping itu, peplum dengan sempurna menutupi kepenuhan di pinggang.
  • Dengan skirt kembang. Gaun dengan bahagian atas yang ketat dan skirt kembang menjadikan gadis itu kelihatan seperti bunga yang anggun. Gaya ini kelihatan sangat baik pada wanita muda yang kecil dan langsing.
  • Dengan bau. Pakaian balutan sesuai sama pada jenis badan yang berbeza, jadi ia boleh dipakai dengan selamat oleh yang bertubuh dan kurus. Bau adalah perincian yang bijak dan elegan yang berjaya menghidupkan imej.

Panjang

Pakaian bustier adalah, sebagai peraturan, versi pakaian malam atau koktel. Mengenainya, tidak ada cadangan ketat untuk panjang: jenis skirt yang perlu anda pilih, berdasarkan ciri-ciri angka dan format acara itu.

Pakaian bustier maxi

Panjang

Pakaian berbusti dengan skirt setinggi lantai harus dipilih untuk majlis yang paling serius. Dalam pakaian sedemikian, adalah sesuai untuk muncul di majlis perkahwinan (walaupun sendiri), majlis malam atau di majlis anugerah. Skirt boleh menjadi subur, tetapi bustier dengan bahagian bawah separa ketat atau lurus, mengalir kelihatan lebih elegan.

Midi

Gaun bustier pertengahan panjang sesuai untuk hampir semua orang, jadi ia dianggap sebagai pilihan perayaan yang serba boleh. Ia selesa untuk bergerak, jadi ia sering dipakai di tempat tarian yang dirancang sehingga pagi. Gaun paras lutut boleh mempunyai sebarang siluet. Model dengan skirt pas pinggul, skirt tutu dan skirt loceng adalah popular.

Pendek

Pakaian berbusti dengan skirt mini adalah versi lain dari pakaian "tarian". Oleh kerana kejujurannya, ia sesuai secara eksklusif untuk acara tidak rasmi. Tidak setiap gadis akan berani memakai pakaian yang mendedahkan sepenuhnya lengan, bahu, dada bahagian atas dan mendedahkan kakinya dengan ketara. Paling penting, pakaian bustier pendek sesuai dengan pemilik badan yang kencang dan kaki langsing.

pakai apa?

Seluar dalam

Di bawah pakaian bustier, anda harus memilih seluar dalam yang paling tidak mencolok dengan permukaan licin, tanpa renda, sulaman dan hiasan lain. Terdapat coli khas untuk pakaian ini, tetapi jika korsetnya cukup ketat, anda boleh melakukannya tanpa mereka.

pakaian

Pakaian bustier ialah pakaian serba lengkap yang tidak memerlukan butiran tambahan melebihi aksesori yang diperlukan. Walau bagaimanapun, jika anda malu dengan bahu kosong atau ia sejuk di dalam bilik, anda boleh memakai jaket yang sepadan, bolero atau mencuri yang cantik di atas pakaian.

Kot untuk pakaian yang lebih awek

Aksesori

Apabila memilih barang kemas dan aksesori untuk pakaian bustier, adalah sangat penting untuk berhenti tepat pada masanya, kerana anda ingin memakai semua yang terbaik dan paling cantik untuk pakaian yang luar biasa itu. Ke tempat itu akan menjadi beg tangan kecil pada rantai atau klac kecil. Sekiranya pakaian itu tidak dihiasi dengan hiasan yang banyak, beg tangan boleh dipangkas dengan renda, manik atau rhinestones. Adalah lebih baik untuk memilih sesuatu yang lebih mudah untuk pakaian yang dihiasi dengan banyak.

Gaun yang lebih bergaya membuka garis leher dan merupakan cara terbaik untuk mempamerkan rantai dan loket kegemaran anda.Keanggunan tangan boleh ditekankan dengan bantuan gelang asli. Jangan lupa tentang anting-anting: ini boleh sama ada kancing laconic atau loket besar. Barang kemas sebenar boleh digantikan dengan barang kemas berkualiti tinggi.

Kasut

Pakaian bustier adalah jenis pakaian yang tidak boleh wujud tanpa iringan dalam bentuk kasut bertumit tinggi. Lebih tinggi tumit, lebih berkesan anda akan kelihatan. Walau bagaimanapun, kasut boleh digantikan dengan sandal yang bergaya - imej anda tidak akan hilang daripada ini. Jika atas sebab tertentu anda tidak boleh memakai kasut dengan tumit, jangan ragu untuk memakai balet flat (tetapi hanya pilih yang akan menghiasi kaki, menjadikannya lebih anggun).

Peduli

Banyak bahan moden dari mana pakaian bustier dijahit memerlukan penjagaan khas dan berhati-hati. Untuk beberapa perkara, terdapat larangan membasuh dalam mesin basuh, berputar atau menyeterika. Oleh itu, adalah sangat penting untuk mengikuti arahan pada label dalaman - jika tidak, barang itu mungkin boleh guna.

tiada komen

Fesyen

kecantikan

rumah