Gaya dan model pakaian

Pakaian skirt - kebebasan kefungsian

Pakaian skirt - kebebasan kefungsian
Kandungan
  1. Keanehan
  2. Untuk siapa ia sesuai?
  3. pakai apa?
  4. Nasihat

Pada zaman dahulu, pakaian untuk orang adalah kepingan kain, yang, jika dikehendaki, boleh diubah menjadi apa-apa. Sekeping kain yang sama boleh menjadi hiasan kepala, pakaian atau jubah. Ini tidak berlaku sekarang, dan almari pakaian kami dipenuhi dengan banyak perkara, masing-masing mempunyai tujuan.

Tetapi wanita moden bagaimanapun menerima beberapa idea dari nenek moyang mereka. Beginilah penampilan pakaian yang berubah-ubah, yang boleh dipakai dengan cara yang berbeza: sebagai pakaian, dan sebagai skirt, dan sebagai tunik.

Tanah air pakaian ini adalah Kepulauan Hawaii. Iklim tropika dan cara hidup sederhana tidak sesuai untuk menukar pakaian dengan kerap. Gadis-gadis yang bercuti di sana sangat menyukai pakaian gadis Hawaii yang cerah dan tidak rumit sehingga mereka memperkenalkan sesuatu yang serupa ke dalam almari pakaian pantai mereka. Jadi pakaian skirt dicipta.

Pakaian skirt Hawaii

Keanehan

Jadi, pakaian skirt adalah perkara yang mengubah yang boleh dipakai dalam beberapa cara. Diturunkan ke pinggul, ia bertukar menjadi skirt panjang, dinaikkan di atas dada - menjadi pakaian pendek. Dan jika anda memakai legging di bawahnya, ia akan menjadi tunik sebenar.

Selalunya, skirt pakaian adalah pakaian trapezoid dengan jalur elastik. Tali elastik diperlukan supaya selesa dipakai di bahagian pinggang dan di dada. Selalunya terdapat varian pakaian skirt dengan bahagian atas yang dijahit dengan jalur elastik nipis - ini adalah bagaimana pakaian itu memperoleh siluet separa ketat.

Satu lagi model popular ialah pakaian skirt dengan labuh yang tidak simetris, "koyak".

Skirt pantai-dress pic

Untuk siapa ia sesuai?

Gaun skirt ialah pakaian musim panas yang ringkas yang mampu dimiliki oleh gadis-gadis dengan pelbagai bentuk. Untuk wanita muda yang langsing, siluet percuma akan menambah kelantangan di tempat yang betul, tetapi akan menekankan lengan yang anggun dan kaki langsing.Mereka yang lebih gemuk juga tidak perlu takut - fabrik yang mengalir akan menyembunyikan perut dan pinggul yang subur, dan bahagian atas yang terbuka akan menarik perhatian kepada dada yang mewah.

Hanya mereka yang mempunyai lengan dan bahu yang montok perlu berhati-hati dengan gaun skirt. Memandangkan pakaian itu terbuka sepenuhnya di bahagian atas, kedutan yang terbentuk di kawasan ketiak mungkin ketara. Dalam kes ini, adalah lebih baik untuk bermain dengan selamat dan membuang pencuri atau bolero cahaya di atas.

pakai apa?

Skirt pakaian adalah pilihan yang bagus untuk berjalan pada hari yang panas. Pada kesempatan ini, bukanlah kebiasaan untuk berpakaian dengan berhati-hati: kita akan berehat di udara segar, dan tidak bersinar dengan pakaian, jadi kita tidak memerlukan banyak pakaian dan aksesori.

Dress-skirt untuk berjalan - cermin mata dan klac sebagai aksesori

Kami memilih kasut tidak formal, dengan tumit atau tidak - tidak mengapa, perkara utama adalah selesa. Sandal anggun, sandal, balet flat, kasut adalah pilihan yang paling sesuai. Seluar ketat dengan pakaian ini tidak dipakai, tetapi dalam cuaca sejuk anda boleh memakai seluar jeans kurus atau bingkap.

Kami melengkapkan imej dengan beg pantai yang besar, cermin mata hitam, topi bertepi lebar, manik terang atau anting-anting besar.

Memandangkan biasanya skirt-pakaian terletak agak longgar, ramai gadis lebih suka menekankan pinggang dengan tali nipis.

Nasihat

  • Gaun skirt sesuai dengan pelbagai aksesori etnik, terutamanya yang mengingatkan Hawaii. Oleh itu, kalungan bunga (tiruan atau nyata) atau jepit rambut dalam bentuk perbungaan eksotik akan sangat berguna.
  • Gaun skirt mempunyai potongan yang sangat ringkas, jadi anda boleh menjahit sendiri dengan mudah. Untuk diri sendiri, anda boleh mencuba: contohnya, pilih fabrik dua sisi supaya anda boleh menukar warna pakaian dengan mudah.
  • Untuk pantai, skirt-dress adalah pakaian yang paling sesuai. Pertama, ia boleh dengan mudah dikeluarkan dan dipakai. Kedua, ia membuka bahu, lengan dan dada bahagian atas kepada matahari. Dan akhirnya, skirt pakaian, diturunkan ke pinggul, akan kelihatan hebat dengan korset dari leotard, terutamanya jika ia dipadankan dengan nada.
1 komen

Skirt pakaian adalah satu kemestian untuk percutian tepi laut! Memakai skirt seperti gaun, anda juga boleh duduk di bar. Saya juga sangat suka fakta bahawa panjang skirt boleh diubah dengan mudah.

Fesyen

kecantikan

rumah